Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mother_Monster

Dlaczego ceny sa europejskie a wyplaty nadal nie?

Polecane posty

Gość grwgrgrrwgwger
bo polska rzadzi mafia i zdrajcy narodu!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kuhhu
trafna uwaga. az sie zagotowało we mnie

Gość ludzie czy wyscie sie dzis
urodzili? Nie znacie najnowszej historii? Polska ma swiezy kapitalizm. Za komuny pensja wynosila 20 dol. Porownujcie nasze ceny i place do innych panstw poskomunistycznych w tym b ZSRR, czyli do tych, ktore rowijaly sie w tym samym systemie gospodarczym.

Czy to mozna gdzies do trybunalu zaskarzyc ze Polacy nie maja wyplat wedlug standardow europejskich? Gonia chodowcow kur zeby dostosowywali sie do wymogow a co z wyplatami zwyklych szarych ludzi?

Nie ma standardów europejskich w dziedzinie wypłat więc zaskarżyć się nie da. A bierze się to stąd, że chcemy konkurować z Chinami na najtańszą siłę roboczą.

Gość ludzie czy wyscie sie dzis
jasne, co cie obchodzi - tak samo co cie obchodzi SKĄD maja to wziac. panstwa nie rozwijaja sie z roku na rok, to wymaga czasu. Przez te 20 lat b a r d z o wiele sie zmienilo, co do cen chocby i zmienia sie nadal.Moze dla ciebie 20 lat to abstrakcja, ale w zyciu panstwa to nie tak duzo.

Gość [Tajny]Gierczy[Szachownicy]
"Dlaczego ceny sa europejskie a wyplaty nadal nie?" Jest tak albowiem odpowiedzialnych za politykę cenową niezwykle ta sytuacja bawi i podnieca.Wręcz seksualnie zaspokaja. Rozmaite psychopatyczne żyłusy i zdeklasowani sadyści obserwują lubieżnie oblizując i zagryzając usta-konsumentów jakich warunki zatrudnienia wraz z dochodami są coraz mniej korzystne. Pieszczą się i odczuwają przyjemność patrząc jak przeciętny obywatel najpierw oddaje na nich głos by potem przez następne kilka lat skakać z jednego śliskiego kamienia na następny przemierzając wodospady szamba. Doprowadzają się w ten sposób do ekstazy.

Cena cukru dawniej 2 zl - 23% vat = 1,54 dzis 4 zl - 23% vat = 3, 08 No chyba glupia i slepa nie jestem. Skoro wlasciciel sklepu sie wzbogaca to czemu nie moga na tym tez pracownicy skorzystac?

Gość nkjijuy
Za 20, 30.lat.będzie lepiej :p To samo słyszałam 15 lat temu !!!!!!! Jest gorzej. Tak źle jeszcze nigdy nie było .

Dlatego nie wstydzcie sie isc do MOPSu i prosic o bony zywnosciowe czy wegiel na zime. Niech te ku.r.wy pomagaja nie tylko alkocholikom ktorzy jedzenie ktore stamtad dostaja sprzedawaja za alkochol. Wiem bo nieraz odkupywalam od sasiadow np kilka kostek sera zoltego itp wzamian za 4-5 zl na flache :o

Gość wlasciciel sklepu ma nie tylko
ceny europejskie, on musi placic za lokal, za paliwo, placic ludziom pensje, ubezpiecznie, to sie tak prosto nie przeklada pensja na pietruszke. Poza tym jak chce zbic interes, to nie bedzie zawyzal pensji, bo po co mu to - .Jak ludzie chca wiecej zarabiac , niech zaloza wlasny sklep - na tym polega kapitalizm.

Gość HMS...SVSS..Petard
zamiast jęczeć i psioczyć, raczej weź się do roboty... pozapier‏dalaj sobie 12/7 to przeskoczysz nie tylko Grecję.

Uwielbiam takich kretynów jak autor :))))))))))))))))) Idiota nie zna podstaw ekonomii, gospodarki ani historii , ale za to krzyczy najgłosniej :))))))))

Gość HMS...SVSS..Petard
a do tego leń i obibok

Gość Te kicak
i pewnie głosowałes na PO

Głosowalam. W zasadzie wybrałam mniejsze zło :) Ale ja znam podstawy pewnych gałęzi nauki i ROZUMIEM mechanizmy rynkowe - tacy jak ja zarabiają nieźle.

wlasciciel sklepu ma nie tylko - ale wczesniej tez placil za to wszystko no nie? Powinni nakladac kary na wlascicieli. Bo tylko sie wzbogacaja na niewinnych ludziach. Pozatym jestem kobieta a nie mezczyzna :D I nigdy nie szlam na wybory. A gdyby nawet to zawsze bylam za Andrzejem Lepperem ktorego niestety juz nie ma. Mysle ze on zapanowalby nad tym wszystkim tylko nikt nie chcial dac mu szansy :(

Gość królowa a
Dobry temat... K... krew mnie zalewa niezmiennie jak o tym myślę. Pierdolone europejskie ceny bo jesteśmy rynkiem zbytu dla pierdolonej unii, która oficjalnie zrobiła wszystko by w Polsce upadła każda produkcja, nawet pierdolonych banków polskich już nie ma! Jesteśmy pierdolonym europejskim skansenem, cholerną zieloną doliną w której od UE obecnie można dostać dofinansowania tylko na zasrane drogi, które mają być tylko po to by niemiec mógł dojechać do skansenu na wakacje albo odebrać komuś dom, który stracił przez hitlera. Piękne, żyzne pola są zasadzone pierdolonymi orzechami na które dofinansowania już się kończą! Orzech zaowocuje za 20 lat :-D Jego system korzeniowy jest bardzo rozległy i wyjaławia glebę, wyrwanie drzewka wymagać będzie ciągnika /każdego jednego drzewka, wyobrażacie sobie wyrywanie tych orzechów by powrócić do ziemi uprawnej??? NIEMOŻLIWE!!!!!!! No i ile lat ta gleba musiałaby odpoczywać żeby przywrócona została jej struktura biologiczna i zasobność... AZ 20 lat będzeimy palić orzechami w piecach-przepowiadam. Po drugie nasz kraj jest biedny, zacofany, łapówkarski, większość ludzi u władzy pochodzi z nikąd, z nizin społecznych, z ludu, często posłowie nie mają wykształcenia albo mają nieprzydatne w piastowanym stanowisku. Do władzy często pchają się i dostają ludzie ODWAŻNI, BYSTRZY, CWANI, PRZEBOJOWI, KŁAMCY Niestety Ci którzy są mądrzy, wykształceni i mają coś do powiedzenia, często nie posiadają charyzmy ani siły przebicia i funkcjonują w polityce ale nie jako liderzy a jako zaplecze. Nie mamy elit finansowych , ekonomicznych , ludzi którzy od lat zajmują się finansami z dziada pradziada, , rodzin które słyną z tego że można im zaufać, elit które z dziada pradziada zajmują się gospodarką. Każdy kto dopcha się do koryta chce jak najszybciej coś uszczknąć dla siebie, ustawić swoje dzieci, wnuki, nakupić ziemi i nieruchomości, wykorzyystując każda lewą okazję. Boi się że jak kadencja się skończy nie będzie tak różowo i trzeba będzie zacząć mysleć: jak żyć godnie za TAKIE pieniądze??? Mamy więc złodziei, naciągaczy i łapówkowiczów, którzy zamiast myśleć o interesie państwa martwią sie tylko tym, czy przejdą w następnej kadencji. mamy wiecznie afery w których nie ma winnych chociaż są dowody. Pijani kierowcy-mordercy są chronieni przez immunitet a jak biedne dziecko ukradnie w klepie batonika to go wsadzą do poprawczaka... Polak zarabia 2000zł a pierdolony (sorki) anglik za tą samą pracę zarabia tyle samo, tyle ze FUNTÓW! Ale niestety jak pójdziesz do tesco i zapłacisz 300zł. za wózek spożywki to pierdolony anglik nie zapłaci 300 funtów za wózek TYCH SAMYCH produktów. on zapłaci 300: 5= 60funtów!!! zarabia 2000 a płaci 60 za wózek spożywki JA zarabiam 2000 i płace 300 za wózek spożywki Kurwa żyć mi się nie chce w tym kraju, zarabiamy 5 razy mniej niż pierdolony Angli, lub jak wolicie płacimy adekwatnie do zarobków 5 razy więcej niż rzeczony anglik. K ale burdel, płakać mi się chce. Zabijają ludzi w imię prawa, pełno samobójstw bo ludzie nie mają siły żyć albo nie stać ich na to. Zarypali nam emerytury od 67roku życia, kto tego dozyej pytam??? Będziemy zdychać w pracy... za biurkiem, podczas kopania rowów, podczas prowadzenia lekcji, za ladą podając puszkę paprykarzu:-( Leki mają ceny z kosmosu, to jest dopiero eutanazja, eliminacja słabych jednostek, jesteś chory-wypierdalaj z tego świata!!! jesteś cukrzykiem? Płacisz za leki, insulinę, masz droga dietę? Nie nadajesz się do życia, niedługo będziesz mieć stopę cukrzycową, wylew w oku itp, będą potrzebne operacje i hospitalizacje... Państwo cię zlikwiduje, jebnie ci opłatę za pierdolone paski do pomiaru cukru, kosztowały 1zł lub 1grosz, teraz masz za swoje dziadu! Paski kosztują 50zł na allegro!!! Na miesiąc są potrzebne minimum 2 paczki, tylko stówka??? tak mało??? Dasz radę babciu, jak możesz wyżywić się za 200zł miesięcznie to dasz radę i za 100!!!!! Kurwa co za kraj. Wysyłajcie dzieci na języki obce, kształćcie je za granicą , niech wyjeżdżają z tego kraju. Tutak może będzie lepiej za 100lat, tutaj może będzie dobrze za 500 lat a i tak gwarancji nie ma i żywię przekonanie że zawsze będziemy podnóżkiem europy, biednym , zacofanym, dupczonym rynkiem zbytu dla UNII Rzygać mi się chce. Ciao.

Gość 3424234324
"Ale co to kogos obchodzi jakas komuna itp? Skoro zrobili nam ceny europejskie to co za problem zrobic to samo z wyplatami?" Kurwa, co za tepota. Powinno sie uczyc podstaw ekonomii ludzi, zamiast np. geografii w szkole. Wypłate płaci pracodawca, zostan nim i zrób ludziom płace po 20 tys,. jaki problem?

Gość ncxzm
Ono zlecieli się Pelowcy !!! Jazda stąd , nie wyzywajcie ludzi od leni i nieudaczników bo ten numer nie przejdzie .Zamknij się petard .

Gość HMS...SVSS..Petard
Jeżeli nie weźmiesz życia w swoje ręce, to nikt ci kasiory łopatą nie nawali. Nie dość, że nie nawali to jeszcze okradnie. Jeśli masz dwie zdrowe ręce i łeb na karku to kombinuj, bo będziesz pływać w szambie do końca marnego życia. ....a nauka podstaw ekonomii w twoim przypadku nic nie pomoże

Gość No naprawde al czego sie
spodziewałeś/ałaś? Patrzysz na reformy minionych lat i co widzisz? Bo ja widzę że oddaje się w obce ręce wszystko co daje możliwośc generowania zysków! Jak ja zajmę twoje mieszkanie to jak myślisz będziesz płaciła za nie mniej czy więcej? Poza tym ta ziemia,te 312 679 km to potencjał i uwierz mi że nie ma takiej opcji żebyś mogła tu żyć,bogacić się,czućjak u siebie i rościć sobie prawo decydowania o losach tych 312 679 km w nieskończoność! Jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem! No ostatnie wybory to był samobójczy krok polaków,bardzo im współczuje tak niskiego ilorazu inteligencji ale cóż,no marne geny od wielu wielu pokoleń zdają się być silniejsze,choć podobno inteligencja nie jest cechą dziedziczoną .

Gość wlasciciel sklepu ma nie tylko
zgadam sie z Kicakiem, autorka siedzi i narzeka, zamiast myslec logicznie i brac sie do roboty. Nie sadze, zeby w Grecji bylo jej lepiej - zreszta - niech próbuje, droga wola.

Gość Te kicak
Dokładnie moja mama ma raka. W tramtym roku przyjmowała po kazdej chemii zastrzyki koszt jednego refundowanego to 3, 60 zł. Nierefundowanego 3200zł !!!! W tym momencie znieśli refundację. Czy kogokolwiek tutaj na forum nawet kicaka tak super zarabiającego stać by było miesięcznie wydać tak o 3200 na zastrzyki?????

Gość Te kicak
Trochę choroby do dupy, a zobaczycie jak cienko bedziecie piskać!