Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Skiti

Ile Pampersow?

Polecane posty

Witam, potrzebuje konkretnej porady ile pampersow (firmy pampers) warto zakupic dla noworodka. I jakie rozmiary? jest promocja tu gdzie mieszkam (3 w cenie 2) wiec chcemy zrobic zapasy. Na razie kupilismy 3 paczki rozmiar 1 (po 27 sztuk) i 3 paczki rozmiar 2 (po 56 sztuk). Poradzcie ile takich pampersow schodzi i ktorego rozmiaru warto dokupic? Dzieki!

sie pomylilam, te w rozmiarze 2 sa pakowane po 62 sztuki.. chyba wiecej nie bede dokupowac, moze wystarczy na 2-3 msc?

Gość xyzzzzzzzzzz
na samym początku moje dziecko zużywało ok 18-20 pampersów (firmy Pampers :) ) dziennie

Gość ddgdchbnvchn
Nie kupuj za dużo 1 i 2, moja córka urodziła się z wagą 3,600 i 1 nie użyliśmy wcale a 2 może przez miesiąc się sprawdziły. Lepiej kup wiecej 3 bo one już na dłużej starczą.

Gość ddgdchbnvchn
Musuisz liczyć ok. dwóch dużych paczek na miesiąc.

Gość mama - to ja
1. na początek, myślę będzie ok. 2. są to większe pampersy. Ile op. - zależy od tego, jaki będzie maluch. Mój synek był taki, że zesikał się i wchłonęło w pampers, a on się domagał wymiany. Ale ja na początek polecam pampersy innej firmy, takie które są z wycięciem na pępuszek, np. Huggies .

Gość xyzzzzzzzzzz
ddgdchbnvchn- ja się nie zgodzę, bo wszystko zależy od wagi urodzeniowej dziecka oraz tego jak szybko przybiera. 3 są od 5kg, moje dziecko urodziło się z wagą 2500g i bardzo długo używaliśmy 1 i 2

Gość mama - to ja
Za dużo, jak kupisz, nie wiadomo, jak maleństwo będzie tolerowało pieluszki, te konkretne. Jak źle, to trzeba zmienić od razu.

Gość xyzzzzzzzzzz
pomyliłam się, 3 są od 4 kg :)

Gość mama - to ja
Właśnie, wszystko zależy od wagi maluszka.

Gość mama - to ja
Kiedy rozwiązanie? Ile waży malutkie teraz?

Gość xyzzzzzzzzzz
poza tym zgodzę się z mama - to ja, że lepiej nie robić zapasów pieluch jednej firmy, bo może się okazać, że dziecko nie będzie ich tolerowało. Moje przed jedzeniem i po jedzeniu robiło kupę, więc na początku pieluch szło bardzo duużo, tak jak napisałam ok 20, ale wszystko zależy od dziecka. Mimo wszystko na początku pieluchy trzeba zmieniać bardzo często, bo skóra noworodka jest bardzo wrażliwa i łatwo o odparzenia

Gość my uzywalismy
od razu 2. Syn wazyl 3.5 kg. Wiec troche ich poszlo ok. 5 op po 92

Gość my uzywalismy
dobrze ktos napisal. Ze nie warto robic zapasow bo moze sie okazac ze ma np. Uczulenie

na początku schodzi ich bardzo dużo więc spokojnie możesz kupić więcej paczek, z miesiąca na miesiąc zobaczysz ile potrzebuje Twoje dziecko później jak się wszystko unormuje schodzi trochę mniej-tak dla pocieszenia myślę,że 18 pampersów na dzień to dużo-co godzine przebieranie ale tak co 2-3 musisz liczyć

my zrobiliśmy tak kupiliśmy małą paczkę new born huggies, małą pampersów, małą biedronkowych dada pampersy wychodziły drogo, dada są ok, ale w biedronce możesz kupić huggiesy za 30 zł i te używamy, nie zdarzyło mi się wyrzucać rozmiarówki, bo kupuje raz na miesiąc a mniej więcej wiadomo ile przytyje niemowlak w miesiącu:) pamiętaj, że na poczatku najwięcej przybiera na wadze czyli jak urodzi się 4 kg to za miesiąc może mieć już pond 5 :D więc kup sobie na miesiąc, oblicz sztuki na każy dzień i tyle

Gość kasiakasiakkk
moj synek urodzil sie z waga 2250 wiec 1 i 2 uzywalam bardzo dlugo. to wszystko zalezy. ja nie robilam zapasow kupilam 3 paczki 1 a pozniej jak widzialam ile przybiera to dokupywalam.

jedynek tylko jedna paczke bo szybko zrobia sie za ciasne. potem od razu 2. dwojek mały zuzył ok 4 paczki i teraz ma 3 mies i jestesmy na 3 od tygodnia.

Gość u nas to
samo jedynek nawet całej paczki nie wykończylismy bo zrobily sie za małe,z dwójek tez szybko wyrósł , mówiono mi ze rozmiar 3 najdluzej poslzy wiec zrobilam zapasy jak byla promocja-niestety tez szybko zrobily sie ciasne, teraz juz od jakichs 2 mies jestesmy na 4+ active baby , tez zalezy jak duze urodzi sie dziecko...nasz miał prawie 4kg, teraz ma 10 mies i wazy 11 ;p ale juz chodzi sam wiec moze zgubi :)

Moja córcia urodziła się 3100g i zużyliśmy jak dotąd 3,5 paczki pampersów rozmiar 1 (ma dwa tygodnie). Mam jeszcze jedną paczkę 1 a potem to już chyba 2 kupimy.

Gość szkotka uk
ciekawe jak tak czytam. Moja corka miala prawie 4 kg jak sie urodzila i pamietam ze bardzo dlugo uzywalismy 1 bo jak kupilam 2 to takie dlugie mi sie wydawaly i luzne na nozkach a nie chcialam zeby zawartosc pieluchy wylewala jej sie za kazdym razem. Slyszalam, ze niektore mamy wola zalozyc dziecku wiekszego pampersa bo wtedy dluzej nie musi go zmieniac ale ja uwazam ze to nie jest dobry pomysl. Wlasnie ze wzgledu na to przeciekanie pieluszek wokol nozek a takze na plecach jak sa za luzne. Rozmiar 2 uzywalismy krotko i pozniej od razu na 3 a potem baaardzo dlugo na 4 jechalismy

Gość no i co w koncu
up

nie rób zapasów bo będzie lipa jak się okaże że ma uczulenie i zamiast oszczędzić tylko stracisz:) jak poczytasz to zobaczysz że dużo dzieciaczków ma uczulenie właśnie na pampersy

Gość b.e.a.t.a
Nie kupuj duzo rozmiaru 1, bo kupki beda wyciekac po plecach. Rozmiar 2 mozesz uzywac przez pierwsze 2 miesiace, a pozniej juz sie zorientujesz. Na poczatek musisz liczyc ok 12 pieluszek dziennie, po miesiacu troche mniej, ok 10 sztuk dziennie, bo dziecko nie bedzie robic juz tylu kupek i zacznie tez dluzej spac w nocy. Przez pierwszy miesiac liczac 12szt * 30 dni zuzyjesz do 360 pieluszek. 250 juz masz, wiec jesli chcesz jeszcze dokupic, radzilabym wziac 2 paczki rozmiaru 2.

Gość b.e.a.t.a
Znaczy 3 paczki, skoro 3cia gratis :)

Gość fnhjgxddzs
b.e.a.t.a pieprzysz głupoty. To czy rozmiar 1 będzie potrzebny czy nie zależy od masy urodzeniowej dziecka, u mnie 2 nie sprawdziła się na początku. 12 pampersów dziennie? Ja bym dla pewności nastawiła się przynajmniej na 15, pieluchy trzeba zmieniać często, bo łatwo o odparzenia, a bywa, że dziecko potrafi podczas pobudki i jedzenia walnąć dwie kupy, albo i trzy (w moim przypadku)