Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po prostu musze

Najbardziej wstrzasajacy film jaki widzieliscie- mozecie cos polecic?

Polecane posty

Gość saljcs.
Pianista Gran Torino Chłopiec w pasiastej piżamie Ostatnio "Igrzyska śmierci" mimo, że to Science fiction

Face of Death najlepiej oryginalna wersja z lat 70.Idealne zagrania na ludzką psychikę, wszystko na fakcie..Najbardziej z tych tragicznych rzeczy ukazanych w filmie został mi w głowie fragment degustowania żywej małpy ( nie wiem jakim skurwielem trzeba być żeby zrobić to co robili podczas tej sceny ) W każdym bądź razie dla ludzi o słabych nerwach nie polecam

gdybym miała wypisac najlepsze filmy z pewsnością byloby mi latwiej mam problem z pojęciem wstrząsający, bo to może być obraz tak obrzydliwy, że aż czasem wydawać by się mogło niezgodny z prawem, niedopuszczalny ale tez moze oznaczac film, który (tak jak przypuszczam w twoim przypadku) ma rozbudzic w tobie uczucia i popchnąc cię do przemyśleń a więc jeśli chodzi o obraz mogę wymienić taki film jak Antychryst, całość przedstawiona bardzo artystycznie, a jedna ze scen sprawiła, że odwróciłam głowę nie mogąc na nią patrzec, oglądałam go dwa razy, ale na tej scenie odwracam głowę, po prostu nie mogę kolejny film który mną wstrząsną, tym razem emocjonalnie to film Bez mojej zgody- ja na nim nie płakałam, ja łkałam próbując się uspokoić film, który mną wstrząsnął emocjonalnie i wzbudził we mnie dużo przemyśleń jest genialne MORDERSTWO PIERWSZEGO STOPNIA- jeśli ktoś nie widział, nawet jeśli dramat nie jest jego ulubionym gatunkiem mocno polecam, nie zawiedziecie się "kanibal z rotterdame" był dla mnie filmem o wstrząsającej potrzebie, ale i szalenie smutnym, tez smutek był obecny wszędzie, w obrazie, w kolorach, w aktorach, dosłownie wszędzie jak sobie przypomnę to napiszę więcej

aha i z polskich CHRZEST, film jest dobry, a mną wstrząsnęła końcowa scena, nie mogłam tego pojąć i Dom zły- nagrany tak autentycznie, jakby człowiek cofnął się do tych czasów

Gość aborcja to jest ofiara
Objawienia Jezusa z 1872 "Zbliżają się czasy przewrotne. Ojczyzna wasza będzie wolna od ucisków wrogów zewnętrznych, ale ją opanują wrogowie wewnętrzni.(masoni ateiści) Przede wszystkim starad się będą wziąd w swe ręce młodzież szkolną i dowodzid będą, że religia w szkołach niepotrzebna, ze można ją zastąpid innymi naukami. Spowiedź i inne praktyki religijne, kontrola Kościoła nad szkołami zbyteczna, bo ścieśnia myślenia ucznia. Krzyże i obrazy religijne ze sal szkolnych będą chcieli usunąd, aby te wizerunki chrześcijaoskie nie drażniły żydów. Przez młodzież pozbawioną wiary, zechcą w całym narodzie wprowadzid niedowiarstwo. Jeżeli naród uwierzy temu i pozbędzie się wiary, straci przywróconą ojczyznę. Niechże tedy ojcowie i matki zwracają uwagę na szkoły. Niech protestują przeciwko usuwaniu wizerunków religijnych ze szkoły i przeciwko nauczycielom dążącym do zaprowadzenia szkoły bezwyznaniowej. Nauka bez wiary nie zrodzi Świętych ani bohaterów narodowych. Zrodzi szkodników; módl się o dobrą chrześcijaoską szkołę".

Gość fdffff
Tajemnica żółtej ciżemki