Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naprowincje

Przeprwadzam się na prowincje

Polecane posty

Gość naprowincje

do miasta 17 tysiecy mieszkancow i boje sie :O Bo w takich miastach lduzie wiedza o kims wiece niz on sam o sobie :O Mieszka ktos w takim miescie? do 20 tysiecy? To prawda ze wszyscy sie tam znaja?

Gość AnderaPamelson
No niestety, anonimowa nie bedziesz.

Gość naprowincje
podniose jeszcze

Gość volkswagen..
rozumiem, ze mykasz z jakiegos duzego miasta, tak??? a co jest powodem takiej decyzji? ja mieszkam w stolicy i wlasnie tez myslimy, by sie przeniesc poza miasto, tez sa dylematy, walsnie takie jak twoje...

Gość k44k3
możesz mieszkać w takim co jest 600. tyś i nie będziesz jeśli podpadniesz.

No ja mieszkam w jeszcze mniejszej miescince, to prawda, wszyscy tu wszystko o sobie wiedzą, plotki,ploteczki:)Ale zawsze są plusy i minusy. Wiadomo z kim sie ma do czynienia,komu lepiej zejsc z drogi,a z kim mozna milo pogadac:)

Gość naprowincje
volkswagen, tak. może nie mieszkam w jakims wielkim ale ponad 100 tysiecy. rp.pl - No akurat tutaj tez mam wiele znajomych dzikuską nei jestem :O Ale te plotki, babki ktore wszystkich znają...

Gość Zofianna
Ja mieszkam w miescie 11 tysiecy i to prawda.

Gość witajcieeeee
ja też na przełomie sierpnia/września przeprowadzam się do wiekszej wioski;) obecnie mieszkam w mieście wojewódzkim i mam serdecznie dosyć,i wcale nie jestem anonimowa,codziennie jak szukam miejsca parkingowego to sąsiedzi widzą to z okien,a w szczególności jedna babka,która ciągle siedzi w oknie i pali i wszystko widzi,ciągle ktoś pilnuje swojego miesca parkingowego choć nie są wykupione,na klatce zbierają się cyganie,sąsiad wychodzi palić w pidżamie na klatkę bo dziecko mu się urodziło,nawet w windzie palą,w ciągu 10 lat pomogła mi 1 sąsiadka w potrzebie-tak sama od siebie,z resztą wojna i nawalanie po grzejnikach,muza na maksa i długo by tu jeszcze wymieniać,a na wsi sąsiedzi dzwonili bo ktoś włamywał sie do szopki,ktoś chciał ukraść kosiarki,łopaty,sąsiedzi pogonili i sprzęt wzieli do siebie,zabezpieczyli,prąd na budowę bez problemu pożyczają,inny drobny sprzęt typu taczki itp, również,wiem,że na wsi wszyscy wszystko i wedzą a tym bardziej o obcych-nowych ale będę mogła parkować nawet na dachu(jak mi się uda;))nikomu nic do tego,wiem,że nikt mi nie wybuduje sklepu za płotem,cisza spokój,wszystkie media(ogrzewanie z elektrowni)ludzie dziwnie uprzejmi w porównaniu do tych z miasta,którzy by tylko zabili przy lepszej okazji niż pomogli,tak szczerze nie mogę się już doczekać,zapomniałam o najważniejszym nie będę miała sąsiadów za ścianą obok i pod i nad:)a to jest najważniejsze:)

Gość miłosiernaSamarytanka
ja mieszkam w 7 tysiecznym, to jest dopeiro tortura.