eria28 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Niecałe 4 miesiące temu urodziłam synka i niestety moja figura wygląda fatalnie. Szukam wsparcia!!Kto ze mną? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ona21lat 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Ja się chętnie przyłącze ;) mój topik niestety upadł , a mam do stracenia jeszcze 8 kg ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eria28 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 no super że jesteś! ile już schudłaś? i jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agawa_Agawa 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Ja przed ciążą ważylam ok. 62 - 63 kg. Przybyło mi 16 kg, ale po porodzie, po wyjściu ze spzitala miałam juz 8 kg mniej, wiec zostalo tylko jeszcze 8 do zrzucenia. Bieganina wokół małego spowodowala, ze jakos te 8 kg poleciało :-) i dobilam do 63,5 kg, ale dalej w dół juz nie chciało ruszyc. Przeszlam na dietę warzywno-owocową i przez 6 tygodni zleciało jeszacze 8 kg :-) Tak więc jestem chudsza niz przed ciązą. Ale teraz bardzo trudno jest utrzymać wagę, muszę się baaaaardzo pilnować - nie wiem jak długo mi się będzie udawać. Oczywiście w trakcie diety nie karmiłam juz piersia. Mam nadzieje, ze Ty też nie karmisz, bo wtedy zapomnij o dietach odchudzających. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matylda1370 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Jak nie mają Panie problemów z ciśnieniem i nie biorą antykoncepcji hormonalnej polecam po każdym posiłku pić napar z kory kruszyny lukrecji bobrka i ślazu efekty widoczne już po tygodniu do tego 100 procentach bezpieczne i bez jojo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eria28 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Agawa ja w dniu porodu ważyłam 92 kg :/ Jak wróciłam do domu po porodzie toważyłam 82,teraz 76. Chciałabym schudnąć conajmniej 10 kg. Nie karmię już piersią. Napisz proszę coś więcej o tej diecie, którą stosowałaś:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eria28 0 Napisano Kwiecień 20, 2012 No to dzisiaj zaczynam walkę. Waga rano 74,9kg. Będę ważyła się codziennie, zobaczymy co z tego wyjdzie... Nie twierdzę, że nie zjem nic słodkiego, ani kalorycznego ale napewno duuuużo mniej!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eria28 0 Napisano Kwiecień 21, 2012 Nie wiem co jest grane-wczoraj dieta super a waga do góry. Odechciewa się wszystkiego! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jagoda369 0 Napisano Kwiecień 21, 2012 4 mies po porodze to bardzo krotko. Ja zaczelam chudnac jak maly zaczal przesypiac cale noce. Poczekaj jeszcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jagoda369 0 Napisano Kwiecień 21, 2012 No to dzisiaj zaczynam walkę. Waga rano 74,9kg. Będę ważyła się codziennie, zobaczymy co z tego wyjdzie... Nie twierdzę, że nie zjem nic słodkiego, ani kalorycznego ale napewno duuuużo mniej!!!!!!!" no wlasnie :9 i tutaj robisz blad bo odchudzanie polega na jedzeniu a nie na niejedzeniu. Polecam Ci stronke z super dieta http://www.dieta.ubf.pl/news.php ja na niej schulam 8kg w 3mies chociaz nie stosowalam jej rygorystycznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eria28 0 Napisano Kwiecień 24, 2012 narazie kiepsko z tym odchudzaniem... Jak Wam ludzie udaje się schudnać? chyba mogę tylko pozazdrościć:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agawa_Agawa 0 Napisano Kwiecień 24, 2012 Erie28 - walka z nadwagą to walka z samym sobą, ze swoimi slabościami - nikt tego za Ciebie nie zrobi .... Mi jest łatwiej schudnąć jak mam konkretne restrykcje, np. "nie wolno mi jeść w ogóle chleba i słodyczy". Bo jak próbuję jeść w miarę wszystko, ale sie ograniczać i pilnować (np. nie będę jeść slodyczy, ale czasem zrobie sobie święto) - to wiem, ze nei dam rady. Tak wiec ja wolę dietę, w której mozna jeść tylko określone rzeczy - łatwiej mi wtedy wytrwać. Dieta warzywno-owocowa (jest o niej topik - poszukaj) - według Ewy Dąbrowskiej - trwa 2 - 6 tygodni. Wolno jeść tylko (ale w dowolnych ilościach): - warzywa wszelkie oprócz ziemniaków i strączkowych - z owoców - jabłka, cytryny, grapefruity - mozna dodawać odrobine soli kamiennej lub morskiej - mozna stosować wszelkie zioła i ocet JABŁKOWY i to wszystko. Nie wielno zatem żadnej maki, słodyczy, tłuszczu , nabiału itp. Ciekawa jest też dieta Plaż Południa (South beach) - byłam kiedyś na niej i też ładnie waga spadała. Pierwsza faza jest restrykcyjna, ale sie nieglodzisz i wtedy najszybciej waga spada. Chcę ją zastosować od niedzieli, bo przydałoby sie zrzucić jeszcze z 4 kg. W sobotę teściowa zaprasza na imprezę urodzinowo-imieninową, więc nijak dietkować się nie da (a nie chcę się tłumaczyć) i dlatego dopiero od niedzieli. Dla mnie obei diety są mozliwe do przeprowadzenie jedynie przed latem - poneiważ wykluczają owoce, a nei wyobrażam sobei nie móc zjeść truskawek, czereśni, morel ..... Tak wiec to ostatni dzwonek na dietę SB jak dla mnie :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agawa_Agawa 0 Napisano Kwiecień 24, 2012 Acha - nawet jeśli się pilnujesz na diecie, to waga nie zawsze spada każdego dnia. To jest uzależnione także od tego jaki miałaś wysłek fizyczny, o której godzinei jadłaś ostatni posiłek (moze zalega jeszcze w jelitach), czy organizm magazynuje wodę danego dnia (np. przed okresem) itp. Tak wiec jeśli waga ktoregoś dnia nei spadnie (a nawet wzrosnie), to wcale nei znaczy, ze dieta i Twój wysiłek jest nieskuteczny. Jednego dnia waga wzrośnie, a za kilka dni spadnie np. od razu o 1 kg. Tak więc jeśli wzrost wagi dziala na Ciebie demotywująco to absolutnei nei waż sie codziennie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eria28 0 Napisano Kwiecień 29, 2012 Z mojej diety dupa.Nadal wygladam jak wieloryb... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach