Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jordan.pl

Pytanie o ZUS na jaki adres przelew????

Polecane posty

mam pytanie, na jaki adres ZUS przesyła Pocztą pieniądze? czy na adres z L4? czy na adres zamieszkania/zameldowania??

tylko że żeby dostać na konto trzeba wysłać jakieś pismo, przynajmniej u mnie. Dzwoniłam wczoraj i powiedzili że przesłali przekazem... nie zapytałam tylko na jaki adres a nie bardzo chce tam znów dzwonić

Na adres z l4 czyli na adres zameldowania. Przynajmniej u mnie tak jest.

ja na l4 mam inny adres niż zameldowania. Na l4 podaje adres gdzie PRZEBYWAM na zwolnieniu.....

kuźwaaaaa nie wierze własnie dzwoniłam na pocztę z zapytaniem jak długo idzie taki przekaz i odpowiedzieli mi że 2 tygodnie!!! to jest kpina z ich strony

wystarczy wypełnić głupi druczek w zusie i będziesz miała na czas na konto. mnie się ZUS jeszcze ani razu nie spóźnił.

na poczcie ci muszą powiedzieć że 2 tygodnie a własciwie że do 2 tygodni bo to asekuracja z ich strony :) tak faktycznie to średnio 3-4 dni idzie przekaz :) czasem nawet szybciej np u nas jak zus wysyła powiedzmy 8 to 9 już jest ale to u nas :) a co do tego gdzie ci zus wyśle to ci nie powiem bo nie wiem mi słała firma na konto i firma rozliczała się z zusem, kumpela brała z zus to też na konto

sprawdziłam w ustawie pocztowej, przekaz musi dojść w ciągu 4 dni. Zadzwoniłam i uświadomiłam baby co i jak. Tak tak napisze to pismo z prośbą o przelewy ale puki co już pierwszy przekaz poszedł pocztą

Gość annka z czeladzi
Na L4 zawsze piszecie adres pod jakim przebywacie a nie jesteście zameldowane. Jak przyjda na kontrolę to pod adres z L4, wiec chyba nie chcecie miec problemow?

Gość robic sie nie chce ale darmowe
pieniadze to musi miec od razu

Gość annka z czeladzi
odnioslam sie do tego co bylo dalej

to pewnie teraz to dopiero w polowie maja dostane. a czy ja musze jakies dokumenty zanosic do zus-u czy wszystko robi pracodawca?

wszystko załatwia pracodawca ale ucz sie na moich błędach i jeśli chcesz dostawać kase na konto wypełnij jak najszybciej konieczny formularz