Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaki wstyd

zrobiłam kupę podczas porodu

Polecane posty

Gość a dlaczego wy puszecie ze to
normalne? :O:O:O to jest wstyd:O czemu nie porposiłaś o lewatywę? umarłabym ze wstydu :O

Gość mojego meza przyszla szwagierk
bo to jest normalne i czesto nawet lewatywa ci nie pomoze! albo nie czytalas wpisow albo nie umiesz czytac ze zrozumieniem...wiele osob pisalo, ze dla personelu jakos to normalne i codziennie sie z tym styka pomimo lewatyw (w niektorych szpitalach nawet nie robia) i zaden to wstyd. podczas porodu jestes praktycznie naga, ogladaja twoje rozwierajace sie narzady obcy ludzie, a ty rodzisz dziecko, wiec nie wiem jaki wstyd...moze takie co sie wstydza nie powinny rodzic sn

Gość gtyrt
ja nie prosilam o lewatywe, sami mi zrobili, z czego sie bardzo ucieszylam, bo na to czekalam, jakby nie powiedzieli ze zrobia to bym sie upomniala, a i tak przy porodzie mialam wrazenie ze wlasnie to sie dzieje, przeprosilam mowiac "przepraszam bardzo, chyba zalatwiam potrzebe fizjiologiczna!" na co ginekolozka ze nie, nic takiego sie nie dzieje, zebym sie tym nie martwila, i to kilka razy powtarzalam a ta ze naprawde nic, a to dzieciatko sie juz rodzilo :) i ten wyzej osobnik niech nie pisze glupot ze to wstyd, to jest fizjologia, kazdy robi kupe, nawet :madonna czy papiez LOL tyle ze jestesmy istoty rozumne i zalatwiamy to w intymnych miejscach a nie jak zwierzeta byle gdzie na oczach innych tym bardziej przy porodzie, nieraz i lewatywa nie pomoze, glowa do gory autorko i nie zadreczaj sie tym, bo to naprawde nie jest zaden wstyd, wstyd to powinni czuc ci ktorzy sie nieodpowiednio zachowali (jezeli)

Gość zapomnialam nicka
ja mialam porod wywolywany. dwa dni pod rzad dostalam lewatywe (nie urodzilam po pierwszej kroplowce tylko na drugi dzien po drugiej) myslalam ze skoro dwie lewatywy mnie przeczyscily a nic nie jadnam to nic sie nie przydarzy. jednak podczas parcia czulam jak mi cos wylatuje....ale nie wiem czy to byly resztki lewatywy czy po prostu cos innego:O wiec glupio mi sie zrobilo i mowie do poloznej zeby mi papier podala a ta ona mi mowi "ty sie tym kochana nie przejmuj, teraz przyj a nie sie zamartwiasz pierdolami, poradzimy sobie" hehe polozna mialam swietna

Gość a ja sie podlacze pod temat
no wlasnie, i to jest normalne podejscie! kazdemu sie moze zdarzyc, polozne powinny byc przygotowane na takie widoki i wlasciwie sa, ale znajdzie sie taka jedna z druga bezczelne zolzy, ktore nie maja za grosz szacunku do kobiety rodzacej i robia jakies glupie uwagi,docinki czy podsmiechujki

Gość a dlaczego wy puszecie ze to
też rodziłam i spaliłabym się ze wstydu gdyby mi się to zdarzyło. Jeśli ktoś pisze, że się zesrał po lewatywie to albo kłamie, albo żarł po lewatywie, albo niedostatecznie długo siedział na kiblu. Dla własnego komfortu chciałam mieć lewatywę, gdyby mi nie zaproponowali to sama bym poprosiła. Nie chciałabym się stresować, że coś takiego może mi się przydarzyć. Właśnie między innymi ze względu na szacunek do siebie i personelu. I nawet jeśli tak pielęgniarka mówi - ze to nic takiego, to w to nigdy nie uwierzę :D pocieszajcie się dalej :D wiadomo kto to pisze tylko te co się zesrały podczas własnego porodu :D :O

Gość koko dzambooooo
a dlaczego wy puszecie ze to słuchaj paniusiu, ty śmiesz nazywać się kobietą?? gorzej niż facet co na widok krwi mdleje. Nie zesrałam się podczas porodu- jak nazywasz tą czynność fizjologiczną, ale nie widzę w tym nic gorszącego czy poniżającego! to poród, a nie wizyta u kosmetyczki, gdzie puszczenie bąka może być nie na miejscu. My mówimy o porodzie, przy którym takie rzeczy się zdarzają!!!

Gość gadafaha
Cale szczescie, ze mialam cesarke. Przynajmniej nie czulam sie jak zwierze - spocone, wrzeszczace, z tlustymi i poskrecanymi kudlami, smierdzace potem, zakrwawione i srajace pod siebie :O I w tym wszystkim dziecko miedzy nogami umazanymi krwia i kupa. Zaraz zwymiotuje!

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy
no tak, ale podklady to polozne musialy ci zmieniac. Tak samo jak zakladac cewnik itp... Nie wiem co gorsze porod sn czy jak obca osoba grzebie ci w majtach podczas gd ty lezysz tez ubabrana jak niedolezny staruszek przez kilka godzin. Mialam cc to wiem jak to wyglada po zabiegu...

Gość autorko twoj maz
ja zobilam w czasie porodu kupe i to jaaaaka :) nikt nic nie mowil bo to jest NORMALNE. zmienili podklad mnie umyli otwarli okna i tyle. :) Ale masz problemy.

Gość gadafaha
Cewnik mialam na noc, cesarka byla wieczorem. Cewnik jakos normalniej mi sie kojarzy, bardziej ludzko. Po wielu operacjach zaklada sie cewniki ludziom ale oprocz porodu nikt nie sra pod siebie :O OBRZYDLIWE!

Gość nie wierzę że
to położnej nie rusza. Każdy człowiek ma jakieś poczucie estetyki i nigdy przenigdy kupa nie będzie czymś estetycznym. Ja rozumiem, ze personel może byc do tego przyzwyczajony skoro większośc podczas porodu popuszcza ale na pewno milej się pracuje, jak pacjentka nie sra na ręce!!

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy
gadafaha- cenik ok, a kto ci podkłady poporodowe wymieniał kiedy lezałaś w odchodach? Bo to co leci po porodznie, nieważnie jakim sn czy cc, to własnie odchody. Dzięki, ale wolę sobie podkład sama wymieniać a nie lezeć jak niedołężny starzec.

co się przejmujesz!!!! ja się mogę założyć, że zdarzyło się to połowie rodzących!!! to zaden wstyd tylko natura...

Gość lela***
A czym tu się tak ekscytować? Poród to czysta fizjologia i różne rzeczy mogą się zdarzyć, noworodek po porodzie też nie wygląda jak z obrazka :) To przecież nie jest wizyta w SPA, a położne, ginekolodzy to nie osoby przed którymi mamy się wdzięczyć, oni mam pomagają sprawnie urodzić zdrowe dziecko. Chirurga po operacji pacjent nie pyta, o jego doznania estetyczne z zabiegu.

ja tez zrobilam:) a najlepsze w tym bylo to ze polozna mowila ze wcale nie ,ze tylko mam takie wrazenie bo nie chciala zebym sie byle gownem rozpraszala:)

Gość bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
do : autorko twoj maz ja zobilam w czasie porodu kupe i to jaaaaka nikt nic nie mowil bo to jest NORMALNE. zmienili podklad mnie umyli otwarli okna i tyle. Ale masz problemy. no tak jak ktoś pisze "Otwarli" to widać z daleka, że patologia :O nic dziwnego bo tylko takie mogły się zesrać przy porodzie :O

Gość margerittta_
Taaaa... a każda osoba, która idzie do szpitala na zabieg, operację, poród czy tam co innego, to tylko patrzy, czy ładnie będzie wygflądać i czy lekarz lub pielęgniarka aby krzywo nie spojrzą :-0 Niedługo do śmierci trzeba będzie się odpowiednio przygotować; umyć, wypachnieć, przyjąć wdzięczną pozzę i dopiero - umierać. Inaczej to nie bo może kogoś to będzie w oczy razić. Ale wymyślacie :-0

Gość Francoise
zniesmaczona jestem poziomem większości wypowiedzi.. rodzi się dziecko-prawdziwy cud a wy uzywacie takic słow,ze czytać się odechciewa! myślicie,ze wasze mamy to inaczej zrobiły?????????? dziecko przeciska się przez ciasny kanał rodny i wypycha pozostałości z jelit gdy kobieta nie dostała nic na przeczyszczenie wczesniej bo lewatyw już się chyba nie robi nie mozna tego w żaden sposób kontrolować,nie ma powodu do wstydu choć sytuacja jest delikatna a mężusiom co widoku kupy nie lubią powiem tak..dziwne,że niby to takie obrzydliwe i potem brak ochoty na seks bo jak chodzi o anal to nic wam nie przeszkadza

Francoise tez tak sobie pomyslalam, ze jak krew, pot czy kupa na porodowce to to jest przeciez takie obrzydliwe a jak anal to czemu nie :) mi sie nie zdarzylo na szczescie zrobic kupy w trakcie porodu ale jakby sie zdarzylo to co? swiat sie nie zawali, nie ja pierwsza i nie ostatnia.