Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze to glupie ale

Chce miec bliznieta - czy jest na to jakis sposob?

Polecane posty

Gość moze to glupie ale

Wiem, ze ciaza blizniacza jest ryzykowna, ze jest z bliznietami wiecej roboty, ale chcialabym bardzo miec dwojke za jednym podejsciem. Dodam, ze jestem obciazona dziedzicznie, ale moje dwie siostru blizniat nie mialy, ja tez mam 1 dziecko z ciazy pojedynczej. Czy jest jakis sposob aby miec bliznieta bez ingerencji typu in vitro? :)

Gość rdsgbrstgb
hormony, in vitro moga ci w tym pomoc ;)

Gość mama co sie nie zesrala
raczej sposobu nie ma, ciaza jednojajowa zdarza sie raz na 400, a dwujajowa raz na 80 - jesli nic nie pomylilam;p nawet ci z obciazeniami genetycznymi moga sie blizniakow nie doczekac, z reszta wiesz, ze to musi byc w linii zenskiej tak? hormony tutaj chyba nawet nie pomoga, jedynie in vitro wchodzi w gre...mowi sie, ze po tabletkach anty. szybciej mozna zajsc w mnoga, ale to nieprawda, bardzo rzadko sie to zdarza i nie ma naukowego potwierdzenia, ze akurat kobiety, ktore urodzily blizniaki zawdzieczaja to tabletkom

Gość moze to glupie ale
U mnie bliznieta sa po linii zenskiej dlatego sie dziwie ze ani ja ani siosrty nigdy nie mialysmy blizniat. Ale ja bym chciala bo nie moge sobie pozwolic na wiecej jak jeszcze jedna ciaze, wole miec dwoje za jednym zamachem. Podobno kobiety ktore biora witaminy czesciej maja bliznieta. Slyszalyscie cos o tym? W ogole ostatnio jest wiecej blizniat zauwazylyscie?

Gość nie tylko pooooooo
nie tylko po in vitro ja mam blizniaki po inseminacji (IUI) staralam sie kilka lat znam trez osobe ktora rowniz ma blizniaki po inseminacj

Gość mama co sie nie zesrala
nie slyszalam o witaminach=blizniakach...sama bralam i biore i dwukrotnie ciaza pojedyncza:) a jesli chodzi czy zauwazylam ze blizniakow jest wiecej to u mnie akurat nie, wszystkie pary jakie znam nie mialy blizniakow, jedynie jedna po in vitro

Gość moze to glupie ale
Az tak chyba ingerowac bym nie chciala. Gdyby byl jakis prostszy sposob, dajacy chocby kilkanascie procent wiecej szans...;)

Gość moze to glupie ale
Ja widze ogolnie na ulicach wiecej wozkow z bliznietami. Kiedys jeden znajomy lekarz powiedzial, ze to przez to ze kobiety teraz czesciej biora witaminy dla planujacych ciaze. Ale trudno w to uwierzyc.

Masz jedno dziecko i chcesz blizniaki? Myslalam, ze nie masz w ogole i za jednym zamachem chcesz odchowac dwojke, ale majac juz jedno... podziwiam za odwage :-) ja akurat mialam taka sytuacje, 2-latka i urodzily sie nam bliźniaki. Nigdy w rodzinie bliźniat nie było, a ja witamin zadnych nie przyjmowalam, wiec nie wiem, jako doradzia ;-) ale zycze powodzenia!

Gość joga8778
Kup sobie lub ściągnij z netu książkę Karola Wójcika "Chłopiec czy dziewczynka" o planowaniu płci dziecka.Podobno in vitro da się też robić takie rzeczy.

Gość wydaje mi się
że do tego potrzebna będzie dwururka:)