Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjabdiragt

Mówicie męzowi że ktos z jego rodziny zaszedł wam za skore?

Polecane posty

Gość kjabdiragt

Np tesciowa czy brat męza?Wiadomo że to jego najbliżsi,czy wobiec tego jak sa jakies nieporozumienia miedzy wami to mowicie o tym swoim męzom czy przemilczacie?

Mi swego czasu podpadła siostra męża i nie miałam żadnych oporów, żeby mu o tym powiedzieć - jej zresztą też powiedziałam co mi leży na sercu. Sprawa skończyła się rozejmem, który trwa do tej pory.

Ludzie uczą, że nie można nic mówić. Wiedzą o tym mężatki i wiedzą narzeczone tuż przed okaleczeniem. TAK BYĆ NIE MOŻE!

Gość fefefwfwf
Z doświadczenia: lepiej nie mówić i zostawić sprawę między sobą a tą osobą. Nic i tak nie daje włączenie kolejnej osoby (męża) w konflikt a taki mąż może to potraktować jak "votum nieufności"... dla siebie. Na dodatek czytałam że kobiety lubią się po prostu wygadać a faceci traktują to jak wezwanie do rozwiązania problemu i czują się postawieni między młotem a kowadłem, i coś w tym jest.

Gość Killme
Mój mąż wie,że nie cierpię teściowej, jego brata i przyszłej szwagierki, jedyną normalną osobą jest teść,a reszta działa na mnie jak płachta na byka. Mimo to mój mąż już się przyzwyczaił

I ja mówie mężowi jak coś mi się nie podoba u niego w rodzeństwie i on mi mówi jak jemu sie nie podoba coś w moim rodzeństwie. Szczerość to podstawa. I oboje nauczyliśmy sie już, że od dnia ślubu nasza rodzina to my i nasze dzieci a reszta ważna ale nie najważniejsza.

Gość Cóż, mój mąż
jako pierwszy dał mi do zrozumienia że mój tato jest zbyt towarzyski i gadatliwy (mąż jest bardziej skupiony i powazny) i że drażni go częstsza obecność w naszym domu. Przyjęłam to najnormalniej na świecie i częściej sama chodze do taty tak żeby mąż mógł po pracy czuć się swobodnie we własnym domu :D ale też i mąż musiał odemnie przyjąć że nie lubię jego brata którego on z kolei bardzo szanuje i mu ufa, i oboje akceptujemy nasze wybory.

mówie bo u mnie tłumienie emocji powoduje po pewnym czasie wybuch po którym długo wszyscy liża rany :P Z reguły rozumie i ba, w większości przypadków się ze mną zgadza i rozumie że ja i jego rodzina to dwa różne światy dlatego się "docieramy" :)