Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heheh, fajnie

Chorzy na hashimoto-są tu tacy?

Polecane posty

Gość heheh, fajnie

Czy hashimoto samo w sobie może dawać jakieś objawy? Mam wiele objawów niedoczynności, ale i nadczynności tarczycy. Ale TSH, ft4 i ft3 mam w normie. Doszły do tego bóle rąk, uczucie dretwienia palców i nagarstków, ból kolana. Zanim dotrę do endo i będę miała usg, to minie trochę. Mozecie powiedziec, jakie macie objawy?

Gość ja .nie mam
objawow i tez poziom hormonow mam w normie. Nie biore na razie zadnych lekow

Gość asdewfrewfew
hashimoto to choroba ktora jest polaczeniem niedoczynnosci i naddoczynnosci tarczycy. objawy sa wiec takie jak w niedoczynnosci i nadczynnosci. czyli moze ci byc zimno albo cieplo, mozesz tyc albo chudnac. mozesz byc zamulona i nic ci sie nie chce, albo nie mozesz sie na niczym skoncentrowac, jestes nadpobudliwa. ciagle spisz, trzesa ci sie rece. nieregularne miesiaczki. drzenie rak. zaparcia albo biegunki.

Gość heheh, fajnie
Wypisz, wymaluj moje objawy. Ale hormony są w normie.

Gość Gemma80
Hormony mogą być w normie, potrzebne jest badanie antyTPO, ktore okresli czy masz przeciwciala ktore niszcza tarczyce i daja objawy niedoczynnosci, ja tez mam ft3 i ft4 w normie a mam hashi :)

Gość heheh, fajnie
Własnie czytałam o tych przeciwciałach... Chyba je zrobię na własną rękę. Może wtedy się coś wyjasni. Chyba że będa w normie, to ja już nic nie będę rozumieć.

Gość o miłości jak temat nakazuje
nie wszystkie ojawy kazdwgo dotycza. mnie np siada pamieć, bywam roozdrazniona a za chwile mi przechodzi. chwiejnosc starszna co moze niektorym sugerowac inne choroy. trzesa mi sie rece, bledne pocac sie jednoczesnie. nie jest to przyjemne