Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama pewnej dziewczynkkki

mamy, bardzo prosze, doradzcie dobry stanik do karmienia i wkladki laktacyjne!

Polecane posty

w pierwszej ciazy juz nie pamietam jakie wkladki uzywalam, a staniki kupilam 3 (bialy,bez,czarny) takie odpinane bez fiszbinow, wygladajace jak sportowe, ktore splaszczaly mi piersi i ich nie podtrzymywaly...prosze o rady, mile widziane linki.

Gość o, dobry temat,tez
sie z checia dowiem, bo niedliugo robie wyprawke i musze sobie jakies biustonosze kupic...zadna nie karmila i nie nosila biustonoszy do karmienia?:)

Gość junn
a znasz swój prawidłowy rozmiar stanika? jeśli nie to zajrzyj na Lobby Biuściastych. :) co do wkładek to ja najbardziej lubię Penaten. ewentualnie ale są trochę gorsze Johnson & Johnson albo Babydream z Rossmanna. Bella z kolei bardzo cienka i nie na nawały bo przemaka.

Gość mamamamamamamamaoli
a ja nosiłam takie zwykłe najtańsze kupione na targu i ładne i wygodne z odpinanymi ramiączkami gładkie do których dało się przykleić wkładkę.

junn- zaglądałam na lobby biuściastych, ale one zawsze rzucają tam takimi firmami, że mnie nie stać na stanik za stówę jeden! tamte do karmienia kupowałam na allegro po 15zł, no ale nie byłam do końca zadowolona...

Gość junn
masz dobrze dobrany stanik czy nie? cena to rzecz względna. rozumiem że 100zł to dużo ale zastanów się czy nie warto zainwestować w jeden dobry stanik na początek niż nosić byle co i się męczyć? są rózne firmy i mozna poszukać czegoś tańszego. przeszłam jedno karmienie z bylejakimi stanikami i mówię nigdy więcej.

pewnie nie mam dobrze dobranego stanika...zawsze kupowałam na rynie słynne 75B od chińczoli albo rusków:/ nie stać mnie było na triumphy etc...nawet nie wiem jak sobie dobrać odpowiednio stanik i gdzie go kupić...a tym bardziej na kilka miesięcy karmienia i potem go wywalić, a wiadomo, że trzeba mieć kilka na zmianę, a i też kupić wyprawkę...na razie mam sam wózek i trochę ubranek...a gdzie tu jeszcze reszta, dobre 1000zł jeszcze (w tym łóżeczko)

Gość junn
matko Triumph nie ma dobrych staników to po pierwsze. a po drugie nie musisz mieć kilku staników bo na początek spokojnie wystarczy jeden albo dwa. ja mam jeden który noszę w ciągu dnia a na noc zakładam inny ale już bez odpinanych ramiączek. zrobisz jak uważasz ale zastanów się czy nie warto jednak zainwestować w stanik aby potem nie płakać że piersi są straszne. a skąd jesteś?

pewnie i warto zainwestowac....a jestem z niewielkiej miejscowosci z kuj.-pomorskiego, wiec nie ma tu takich sklepow...predzej przez neta bym musiala cos zamawiac

Gość mango__
www.bradea.pl piękne staniki do karmienia! HOTMILK wymierz się, zobacz tabelę rozmiarów i zamawiaj. ja kupowałam wkładki z rossmana - te mi najbardziej podchodziły.

Gość mango__
a na zmianę kupiłam na allegro bawełniany stanik do karmienia za 7,50 ;) nie sportowy - normalny, tylko ciachnęłam sobie obwód, bo okazał się za duzy.

Wkładki laktacyjne jak dla mnie najlepsze były Johnson. Staniki kupowałam firmy Alles- przymierzyłam w sklepie stacjonarnym, a na Allegro kupiłam o połowę taniej. Kupiłam sobie też zestaw dwóch takich miękkich staników do spania, dałam 20 zł. za to. A na co dzień jednak potrzebuję mieć chociaż trochę usztywniany i z fiszbinami, przy karmieniu nosiłam 75G...

Gość nie karmiąca
kobitki, a co powiecie na temat firmy alles, mają bodajże linie staników do karmienia alles mama, cena na allegro od 50 do 90 zł (+/-), ale interesuje mnie jakość, wygoda i tym podobne wrażenia...pozdrawiam:)

Gość wkładki mam bella i baby ono
staniki do karmienia kupiłam firmy alles mama sugar ok 50 zł i mizet ok 40 zł - na allegro. w sumie ja nie miałam wyboru bo rozmiar mój to 70 e i tylko te firmy oferowały staniki w tym rozmiarze.

Gość wkładki mam bella i baby ono
odpowiadajac powyzej - polecam firme alles, mam 2 staniki od nich, jeden na okres ciazy i teraz drugi do karmienia. z obu jestem zadowolona. sa dobrej jakosci, wygodne - pod warunkiem ze dobrze dobierzesz rozmiar. dla mnie tez duzy plus to przystępna cena .

Gość a ja sie podlacze pod temat
a ja nie umiem sobie dopasowac rozmiaru;/ wymierzylam sie, pod biustem mam 88, w biuscie 103 obecnie i wg tabelki alles to 90A, ale takiego rozmiaru nie ma na aukcjach;/ albo cos odwalilam, albo nie wiem, mozliwy taki rozmiar?

Dziewczyny a jak mierzymy obwód w biuście to jak mamy założony stanik czy na gołych piersiach?

Gość a ja sie podlacze pod temat
na golych sie chyba mierzy:)

no właśnie tak sie zastanawiam, bo wiadomo że jak gołe to obwód może sie różnić niż w staniku:)

Gość moge polecic
Naturana, ale nie sa tanie, ew. uzywane

ja staniki kupowałam normalne tylko że na cienkiej miękkiej gąbce bo fajnie podtrzymują i na dodatek wyglądają całkiem normalnie:) albo mniejsze pushupy bo są fajnie wyciete i nie miałam problemu z karmieniem.... synek ma rok a mi od porodu cycki jednak zmalały choć nadal karmię i ze 2 razy musiałam juz wymieniać rozmiar bo nawet pod biustem spadło mi prawie 10cm więc te pierwsze wisiały na mnie... a wkładki polecam z rossmana bo dobre i fajna cena a przynajmniej warto spróbować:)

Gość gość
Wkładki najlepsze są GERBERA. Cieniuteńkie, przepuszczają powietrze i nie przemakają.

Gość gość
mam z allesa ale uprzedzam, że te w typie balkonetki nie trzymają większego biustu, mam 60E i F i nie jestem zadowolona. Wkładek używałam do roku z Rossmanna.

Gość gość
@a ja sie podlacze pod temat Rozmiar zawsze zaniżamy w dół czyli w Twoim przypadku 85, ale z racji tego, że Allesy mają dość rozciągliwy obwód poleciłabym Ci 80 pod biustem ;) Zgadzam się z junn warto zainwestować w porządny stanik niż później męczyć się z takimi za 15 zł. Ja znalazłam coś dla siebie tutaj:http://www.lovemum.pl/ Osobiście polecam nieco droższe Hotmilki. Ale gwarantuję, że są warte swojej ceny :)