Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubek z ikea

Ciepła państwowa posadka dla syna premiera Tuska

Polecane posty

Gość kubek z ikea

kubek z Ikea http://www.mediarp.pl/polska/ciepla-panstwow a-posadka-dla-syna-premiera-tuska-20864 ,1804.html W ostatnich dniach coraz bardzie ukazuje się opinii społecznej prawdziwy obraz obecnej ekipy rządzącej. Okazuje się bowiem, że najpierw Tusk zwolnił z pracy swojego nadwornego fotografa, bo był za stary. Ale zatrudnił zewnętrzną droższą firmę? A teraz wyszykowano ciepłą państwową posadkę dla Michał Tuska syna premiera w porcie lotniczym w Gdańsku. I stało się tak bez konkursu, a wpływ na tę decyzję miały jego artykuły prasowe dotyczące tematyki spraw lotniczych twierdzi rzecznik portu. Więc jest coś w tym na rzeczy, że ekipa kopaczy szykuje się do odwrotu obsadzając stołki swoimi? Zatrudniamy specjalistów i profesjonalistów Sprawę ujawnił Super Ekspres pisząc Michał Tusk, syn premiera Donalda Tuska, od kilku dni jest pracownikiem Portu Lotniczego Gdańsk im. Lecha Wałęsy, którego właścicielami są gminy Gdańsk, Sopot i Gdynia, a także województwo pomorskie oraz nadzorowane przez Ministerstwo Transportu Przedsiębiorstwo Państwowe Porty Lotnicze - informuje Super Express. Oczywiście rzecznik prasowy portu lotniczego zaprzecza, bije się w pierś twierdząc, że Tusk nie miał na to wpływu i nie zabiegał o pracę dla syna. Takie oskarżenia pojawiałyby się wszędzie tam, gdzie zostałby zatrudniony Tusk junior. Swoją wiedzą wielokrotnie już udowodnił, że zna się doskonale na obowiązkach, które mu powierzyliśmy podkreśla Michał Dargacz, rzecznik portu. Dodaje jednak, że syn premiera został zatrudniony bez konkursu, a wpływ na tę decyzję miały jego artykuły prasowe dotyczące tematyki spraw lotniczych. A więc jak było? Jednak sam Michał Tusk podkreśla w rozmowie z Super Expressem, że to przedstawiciele portu sami się do niego zgłosili i nie zabiegał o tę pracę. Od półtora roku kuszono mnie tą propozycją. W końcu się zgodziłem mówi. Kusili, go jak Pannę na wydaniu, bo brakuje specjalistów i profesjonalistów na rynku? E tam, to nie tak! Przecież to normalne, że teraz nie przyzna się do wyszykowania ciepłej posadki. W tym kraju staje standardem zatrudnianie swoich pociotków i rodziny na intratnych stanowiskach państwowych, bo komu można lepiej zaufać jak nie rodzinie? Polska to dziki kraj, a wiec już więcej się nie czepiam, bo tak być musi?

Gość hgg
4000? przecież to psi grosz dla syna premiera!

Gość Donałdełe Tuskełe
obiecywałem zieloną wyspę? obiecywałem to i mam :classic_cool: a wy się powieście

Gość darusia0
ale robota po znajomosci, w ogole nie powinien jej dostac debilu

Gość erstdgdr
Psi grosz ??? Na dzień dobry ? Hahahaha :D Na dzień dobry 4 tysie , za 3 miesiące podwyżka o 2 , później jedna premia , druga i w 2 lata dom se kupi. Nie bój się o niego nie bój. Skurwysyna zabiję kiedyś bo znam go i uważam że patałach do niczego się nie nadaje.

Gość Twój rząd obala kibole
ciekawe jakie to umiejętności Michała Tuska? Szpiegostwo?

Gość hgg
4000? przecież to niewiele więcej niż ŚREDNIA KRAJOWA, czyli tyle ile zarabia PRZECIĘTNY człowiek. Jak dla mnie powinien mieć z miejsca 14 tys ewentaulnie

Gość w bambuko
tatuś będzie w domu Brukseli a synek będzie nadawał

Gość w bambuko
==== Od półtora roku kuszono mnie tą propozycją. W końcu się zgodziłem mówi. ===== A gdzie pracował wcześniej? Czemu mnie nie kuszą?

Gość Myszka Miki w pantalonach
14 bedzie miał pewnie w przyszłym kwartale. - konstrukcja kontraktów może jest taka jak przy stadionach na euro? Poza tym darmowe samoloty, jak tatuś :P

Gość super tajne
tak od 500 000 PLN w góre, a pensja 4000

"w bambuko ==== Od półtora roku kuszono mnie tą propozycją. W końcu się zgodziłem mówi. ===== A gdzie pracował wcześniej? " jak to gdzie? w wyborczej :P

Gość super tajne
zordonowka "w bambuko ==== Od półtora roku kuszono mnie tą propozycją. W końcu się zgodziłem mówi. ===== A gdzie pracował wcześniej? " jak to gdzie? w wyborczej podawał kawę?????? czy też pisał ....

Gość a gów**ana gazeta napisała
Według gazety syn szefa polskiego rządu dostał pracę "bez konkursu". Ogłoszenia o pracę są jednak stale dostępne na stronie internetowej P.P. "Porty Lotnicze" i dostęp do nich mają wszystkie zainteresowane osoby. Nabór na większość stanowisk odbywa się w ramach standardowej rekrutacji, nie konkursu. Zarząd lotniska miał namawiać Tuska do zmiany zajęcia i przyjęcia oferowanego stanowiska. W nowej roli odpowiadać ma on. m.in. za kontakt z liniami lotniczymi. Wcześniej Michał Tusk pracował jako dziennikarz trójmiejskiego dodatku "Gazety Wyborczej" i zajmował się głównie tematem komunikacji publicznej. W 2005 roku zdał nawet egzamin upoważniający go do jazdy jako kierowca autobusu.

Gość relacja jak z *upy
Michał Tusk, syn premiera Donalda Tuska, nie jest już dziennikarzem w trójmiejskim dodatku „Gazety Wyborczej (Agora). Od 16 kwietnia został pracownikiem Portu Lotniczego im. Lecha Wałęsy w Gdańsku. Tusk dostał etat w dziale Analiz i Marketingu. W nowej roli odpowiada m. in. za kontakt z liniami lotniczymi. Syn premiera dostał tę pracę bez konkursu. Zarząd lotniska od dawna namawiał go do zmiany zajęcia. - Od półtora roku kuszono mnie tą propozycją. W końcu się zgodziłem - powiedział „Super Expressowi Michał Tusk. Michał Tusk od 2005 roku był dziennikarzem „Gazety Wyborczej Trójmiasto. Zajmował się tam tematyką związaną z komunikacją publiczną. - Wiele artykułów, które Michał Tusk pisał jako dziennikarz, dotyczyło właśnie spraw lotniczych. Wielokrotnie podpowiadał nam rozwiązania, które potem były wdrażane - przyznaje Michał Dargacz, rzecznik prasowy gdańskiego lotniska.

Gość dumny Polak
Tusek, co zrobiłeś z Polską? Ruski mogą swoje święto narodowe obchodzić w POLSCE, ODRĘBNYM KRAJU, a Polacy 11 listopada w swoje Święto Narodowe przez milicję Tuska zostali spałowani! i bici przez Niemców (Antifę) specjalnie do tego celu sprowadzonych. 10 Kwietnia Polska straciła suwerenność, po tej tragicznej dacie jest gorzej, gorzej i coraz gorzej. Wyborcy platformusów, co dobrego nam zrobiliście, dotarło to wreszcie do waszych chciwych, zarozumiałych łbów? Tragedia! Polska to odrębny kraj i tylko Polacy mają prawo tutaj do obchodzenia swoich świąt narodowych i odbywania marszy!

przygaduje kocioł garkowi, a motloch by zrobił na miejscu Pana Premiera tak samo. zreszta Syn Premiera to nie pokurcz jaki genetyczny i byle gdzie jak element wyborczy wypasiony na parówkach z dyskontów pracowal nie bedzie