Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana995

usunięcie...

Polecane posty

Gość Załamana995

Witam. Jestem w 9 tygodniu ciąży. Dziecko nie było planowane. Mamy już córkę która ma 2,5 roku. Mój mąż pracuje. Ma umowę na stałe ale różnie bywa, boi się że w każdej chwili może ją stracić. Ja pracuję ale tylko kilka razy w miesiącu w sklepie z odzieżą. I on zastanawia się nad usunięciem, ponieważ uważa że sobie nie poradzimy finansowo. Sama nie wiem. Może być naprawdę ciężko ale ja nie potrafię o tym myśleć. A co dopiero zrobić. Już nie wiem co mu powiedzieć żeby zrozumiał że to jest dla mnie trudne. Wczoraj pokłóciliśmy się o to a ja przepłakałam kilka godzin. Jeżeli się na to zgodzę to nie wiem czy moja psychika to wytrzyma. Czy ja się nie załamie. Co zrobiłybyście na moim miejscu?? Jak wygląda taki zabieg w 9 tyg?

widać że twoja psychika jest nie gotowa na taki zabieg wiec po co masz zrobić i cierpieć szukaj pracy gdziekolwiek by mieć świadczenia a drugi raz zainwestuj w zabezpieczanie a i awantury nie pomogą gratuluje męża

gdyby mi maz chcial zrobic taka krzywde i naszemu dziecku, zniwnawidzilabym go co z niego za facet dlaczego nie dwoi sie i troi by polepszyc wasz status zycia? mieczak i tchorz do tego nie umie kochac

Gość agaga300
ot mezus, troche chyba pozno dyskutujecie na ten temat

Gość dobrze prawisz
ale pamiętaj też że argumenty męża są racjonalne- z czego utrzymacie dwoje dzieci? skoro wasza syt. materialna jest niepewna to rodzenie kolejnego dziecka nie jest zbyt odpowiedzialne...przemyśl...

Gość Załamana995
Ja brałam tabl antykoncepcyjne ale odstawiłam je, ponieważ przez kilka miesięcy tydzień przed miesiączką miałam plamienia. Raz męczyłam się 10 dni z miesiączką. Lekarka miała mi przepisać inne na następnej wizycie. Ale i tak z usg wynika że zaszłam biorąc tabl.. Może źle wzięłam . Sama nie wiem:(

no co ty nie usuwaj . Do końca życia będzie cię to prześladowało! Zobaczysz, że za te pare miesięcy nie będziesz umiała sobie wyobrazić życia bez tego dziecka. Twojemu mężowi łatwo powiedzieć usuń ,bo to nie dotyczy jego ciała to ty nosisz pod sercem tego malucha. Porozmawiaj z nim przecież to człowiek , napewno dacie radę finansowo. Masz ubranka po pierwszym? dacie radę napewno powodzenia.

w sumie przykre ze sie ma meza dla ktorego kasa jest wazniejsza od czlowieka, ale gdyby to byl chociaz ktos obcy a on chce poswiecic dla wlasnej wygody wlasne dziecko - jakis matol z niego musi byc ale ze ty sie jeszcze zastanawiasz, to tez nie lepsza jestes pewnie cie nie szanuje a ty sie we wszystkim go sluchasz, by nie utracic jego milosci :D

Gość tez podłamana kiedyś
Załamana rozumiem cię w 100%, ale ja jestem w 4 ciąży, 3 juz odchowana, zabezpieczaliśmy się b. dobrze no ale znalazłam się w tych 0,1% kobiet, no cóż widocznie tak miało być, mój mąż też nie był zachwycony, byliśmy załamani, ale jeżeli zgodzisz się na to to nie gwarantuje co będzie później z twoją psychiką i małżeństwem jeżeli tego nie chcesz. Porozmawiaj z mężem, wiem że łatwo mi pisać, my to przeżyliśmy, dasz rade i trzymam kciuki!

Gość późno zaczełaś nad tym rozmyśl
trzeba było skuteczniej sie zabezpieczać albo działać od razu masz już jedno dziecko i nie wiesz jak zachodzi się w ciążę ?! jesteś bardzo nieodpowiedzialna dorosła kobieta, żona i matka, znasz swoją sytuację materialną a zachowałaś się jak nastolatka teraz narzekanie na męża i gdybanie nic nie da krytykujesz faceta który utrzymuje Ciebie i córkę ? za co ? on jest odpowiedzialny i potrafi o was zadbać, czy ty możesz powiedzieć o sobie to samo ?

w sumie to usun jakbym ja miala takich rodzicow slabeuszy ktorzy dla mnie nie potrafia zmieniac nic w swoim zyciu, to sama bym sie zabila predzej czy pozniej taka selekcja naturalna. Slabi moreduja i siebie zabijaja a silni maja wole zycia i zrobia wszystko by przetrwac i zachowac przy zyciu swoje dzieci

Gość dobrze prawisz
nie słuchaj obcych baba na kafe bo one Ci później na to dziecko nie dadzą. kłapać dziobem każdy potrafi, ale później to Wy wbijecie zęby w tynk.do moralizowania wszyscy sa pierwsi, ale suma sumarum wszelkie konsekwencje drugiego dziecka na które Was nie stać poniesiecie Wy. pogadaj z tym mężem, może jakoś się dogadacie, może on ma widok na lepszą pracę albo 2 etat? a do Pani, która nosi dziecko pod sercem- pro life całkiem wyprało pani mózg. kobieta nosi dziecko w MACICY , ale może pani jest inaczej zbudowana :O

no ma po chuju odpowiedzialnego meza jak mu bylo milo sie w nia spuszczac to niech teraz bierze odpowiedzialnosc za nia i dziecko a nie jej macica, jej problem daje jej do zrozumienia ze jest glupia krowa ktora dala sie zaplodnic i ma usunac nic nie wiesz o odpowiedzialnosci kretynko kasa nie ma tu nic do rzeczy

Gość Załamana995
do jak bum cyk cyk - dziękuje ci baardzo.. wcale nie musiałaś się wypowiadać jak nie wiesz dokładnie jak między nami jest.. Ale ty z jednej sytuacji znasz już całe moje życie. Aa i on nie chce polepszyć swojego statusu życia tylko chce mieć za co utrzymać 2 dzieci.. Moja córka bierze leki na astme co daje 50 zl mies dojdą pampersy na 2 .. rachunki..Wszystko teraz coraz droższe... Ja chciałam żeby mi ktoś doradził a nie dokopał...

Gość agaga300
to racja, tylko dziwi mnie ze tygodnie mijaja a oni dopiero o tym rozmawiaja

Gość dobrze prawisz
jak bum cyk cyk- porażka:O

Gość Załamana995
czy ja skrytykowałam męża??? no nie wiedziałam.. ludzie jak nie potraficie czytać to dajcie mi spokój !!!

Gość późno zaczełaś nad tym rozmyśl
tak jest jak dojrzała kobieta po porodzie bierze minipigułki przeznaczone dla młodziutki dziewcząt, potem plamienia i nagle okazuje się że tabletka jest nieskuteczna czemu skoro nie stać was na drugie dziecko nie pomyślałaś o wkładce domacicznej ? są o wiele skuteczniejsze, wiele kobiet się na nie decyduje poza tym, skoro miałaś plamienia, to trzeba było dokładnie przeczytać ulotkę, plamienia podczas brania tabsów zawsze sugerują zawirowania hormonalne i to że lek jest zbyt słaby (za mała dawka hormonów)

zalamana sa rozne osrodki pomocy spolecznej nie dokopuje tobie tylko twojemu debilnemu mezowi znam sie na ludziach i wiem ze mam prawo go nie podziwiac zawsze mozesz oddac dziecko uwazam ze w kazdym zyciu jest jakis sens ja nie mialam w domu kolorowo, nic nie mialam i nigdy sie nie zalilam, teraz dziekuje Bogu za zycie# wszystko ma sens, skoro jestes w ciazy tak mialo byc. wyjdzie w czasie. nie mysl co bedzie jutro jutro moze byc konec swiata albo potracic cie auto dzisiaj jest dzisiaj i mysl o tym by dzis bylo milo i fajnie, nigdy nie ma tak zle by zdechnac z glodu

Gość Załamana995
Dopiero w poniedziałek zrobiłam test..A wczoraj byłam u lekarza.. Wiec nad czym ja wcześniej miałam się zastanawiać??

Gość ,,,,,,,,,,,
zaraz jakie pampersy, skoro mała ma 2,5 roku a drugie urodzi sie za kila miesiecy więc masz czas uczyc małą na nocnik i juz nie bedzie pampersów na dwoje tylko jedno :)

Gość Załamana995
Nie mogłam wkładki ponieważ miałam nadżerkę a później ją wypalałam, dlatego brałam tabl..

dobra kogo ja chce ratowac... to sami slabeusze, ludzie bez wiary ja was zyc nie naucze ale nie sluchaj tych zlych ludzi ani swojego meza otaczasz sie zmijami ktore chca bys robila pod ich widzi mi sie i dyktando nie dawaj soba manipulowac wszystko jest mozliwe po prostu oni sa ograniczeni

Gość Załamana995
Nie o to mi chodziło:) Drugiemu dziecku na pampersy. Mała sika na nocniczek tylko na noc ma pampersa więc jej paczka na 2 miesiące starcza:) ja po wczorajszej wizycie u lekarza byłam naprawdę szczęśliwa:) a dzisiaj znów płacze:(

Gość autorko twoj maz
Cie nie kocha. Nie wyobrazam sobie co bym mojemu zrobila jak by mi kazal usunac nasze dziecko. szok ! co za ludzie co za swiat.

dasz rade ! nie zaraze cie pewnie wiara i optymizmem, bo za bardzo ci nieszczesliwi cie przygnebili i dali wmowic ze nie dassz rady ale uwierz ze dasz rade slyszalas kiedys w wiadomoisciach o jakiejs rodzinie ktora umarla z glodu ? przejdz na tetrowe pieluchy, dzicko sie szybciej nauczy na nocnik :P

Gość Załamana995
Ja mówiłam mężowi że damy radę.. ale on to widzi inaczej:( jest mi cholernie przykro że ma takie myśli.. jesteśmy ze sobą długo.. Dużo przeszliśmy, ale naprawdę nigdy nie przyszłoby mi do głowy że pomyśli o czymś takim:(

Gość do: dobrze prawisz
ale macica jest umiejscowiona pod sercem, wiec na jedno wychodzi. K...wa wspólczuje osobom ktore tak na zimno kalkuluja. do dziecka tez mowisz zawsze imieniem i nazwiskiem? bo formalnie tak sie nazywa.!!!! nie??!! ale ze dziecko jest w macicy to zawsze jakas wykrzyczy. Kazdy to wie glupia ...!!! no ja nie moge co za nieczuli ludzie!!!! autorko, to dziecko moze Ci kiedys pomoc, uratowac zycie etc.....