Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimozajkaaa

Jajko sadzone dla 9 miesięcznego malucha

Polecane posty

Gość mimozajkaaa

Dałybyście jajko sadzone na masełku 9 miesięcznemu maluchowi ?

Gość Kwiat na parapeciee
A niby jaka w tym różnica ? :o

Gość mimozajkaaa
Up !

Gość mimozajkaaa
Z oseska nie korzystam. Wiele dziewczyn zresztą tutaj też odradza korzystanie z tej strony. Kiedyś wyczytałam że MM można gotować :o Hmmm, jak dla mnie to ciekawostka.

Można spróbować dac żółtko na masełku jak jajecznicę dla takiego malucha. Lub gotowane zółtko, albo zupka z surowym żółtkiem zatrzepanym w tej zupce.

Gość mimozajkaaa
Zresztą pytanie dotyczy jajka sadzonego a nie tego czy całe czy pół, wątpię i tak żeby całe jajko dziecko w tym wieku zjadlo.

Samo żółtko! Białko jajka kurzego może działac alergizująco. Co do oseska, można się nim kierować, jednak różni się nieco wprowadzanie pokarmów dla dzieci na mm, a dzieci piersiowych.

no właśnie ale autorka chce zrobić całe jajko, przecież nie pyta o sadzone żółtko :) mówiąc całe jajko autorka odpowiada że całego i tak nie zje, a ja mówiąc całe jajko mam się na myśli podanie i żółtka i białka a na to jest za wcześnie

Gość babo ale problem
zrób sadzone zółtko, na całe jajko jest za wczesnie zdecydowanie. Cale w sensie jak napisala grejs keli bialko+zołtko, a ilosciowo zalezy od dziecka, sa takie dzieci ktore maja apetyt i zjadlyby ze smakiem.

Gość mamamamammamma,
Dawalam jajecznice na masle dziecku jak mialo 9 miesiecy-jedno jajko. Nie wiem, co teraz wypisuja na osesku, ale ja korzystalam z tej strony 4 lata temu, dokladniej ze schematow zywienia i bylam zadowolona-dziecko zdrowe, wyniki badan mialo idealne.

Gość a dla mnie jest
za wczesnie na smażone, obojętnie czy całe jajko czy tylko żółtko

Gość mama sama w domu...
smażone raczej dla 9 miesięcznego dziecka nie bardzo możesz zrobić jako na parze. Zagotować wodę w garnku na to postawić metalową lub szklaną miseczkę dodać trochę masła jajo rozmącić w naczyniu i wlać do miseczki mieszać jak jajecznicę. Takie jajko jest bardziej delikatne jak typowa jajecznica i zdrowsze bo nie smażone

Gość mariolka89
moim zdaniem mozna dawac, ja przynajmniej swoim dawalam i zyja :) mozna podac w fajny sposob jak sie kupi takie foremki do jajek, w Lidlu sa takie serduszka. silikonowe wiec z patelnia nic sie nie stanie. a jak sie martwimy ze smazone, to ten pdpieczony spod mozna odkroic :)

Gość ocyzwiscie ze moznaa
ja dowjce dzieci podawalam cale jajka od 7 miesiace i zyxwja zdrowe bez alergii. sadzone, na niezbyt goracej patelni tez podawalam. ale ja nie mieszkam w pl i tu schematy sa duzo luzniejsze