Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilczareczka

jaka to odmiana jabłoni te duże całe zielone jabłka

Polecane posty

Gość pilczareczka

Witam, proszę o pomoc w ustaleniu odmiany jabłek, chodzi o te duże błuszczące zielone jabłka sprzedawane w marketach co tak długo mogą poleżeć. I może ktoś wie gdzie mogę je aktualnie dostać te owoce?

Gość dsfdfdfds
granny smith 🖐️

Gość a może goldeny
albo faktycznie granny smith, są bardziej błyszczące i twarde

Gość pilczareczka
tak, to chodzi o granny smith, nie o te żółte z biedronki. Czy wie ktoś gdzie mogę je dostać o tej porze roku? w Tesco ich nie ma a jak pytałam w zwykłym warzywniaku to powiedzieli że dopierow w lipcu będą je miec ale coś mi się wierzyć nie chce... pamiętam że one są raczej przez cały rok... tylko może nie wszędzie... wie ktoś gdzie je dostanę?

Gość kudlacz
jesli chodzi o te co kosztuja w tesco po 3zl za sztuke to sam wlasnie chcialbym wiedziec jaka to odmiana... pozdrawiam

Gość kudlacz
w tesco lub w biedronce po 3zl za sztuke kiedys widywalem.. czasem kupowalem, bo sa bezkonkurencyjne;) z 10 kg bym zjadl ich ;) :P

Gość Corida
W naszym warzywniaku miewaliśmy, są to holenderskie jabłka. O tej porze ich nie ma, mamy polskie jabłuszka. One są tylko latem. Poszukaj ligoli ,one są podobne w smaku ,twarde ,soczyste i winne.

Gość gość
Te duze,tarde i zielone todo mutzu ( nie wiem jak sie pisze, znam zr slyszenia) todo odmiana japonska

Gość gość
Goldeny zmutowane , są smaczne tylko dlatego bo dbają o nie chemicznie w czasie wzrostu !!!!

Gość gość
Duze Zielone Polskie jablka to MUTSU. Nadaja sie do wszystkiego. Ja kupuje je na Klepazach w Krakowie

Gość Jan  Mikuszewski
Ciężko jednoznacznie powiedzieć o jaką odmianę Ci chodzi, bo jest tego bardzo dużo ... ale podpatrz sobie na tej stronie http://www.podkarpackiesady.pl/7-jablonie , z Twojego opisu wydaje mi się, że może to by odmiana Antonówka

Gość hegtres
chodzi o odmiane Granny Smith !! nie żadną inną , są teraz w Mili idealne pyszne twarde soczyste po 1,49zl

Gość gość
Chodzi o kosztele?