Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KNOPERSSSSSSIK

KŁUCIE W JAJNIKU I UCISK NA PĘCHERZ? CO TO MOŻE BYĆ?

Polecane posty

Gość KNOPERSSSSSSIK

Od blisko 4 (albo trochę ponad) miesięcy mam problem z prawym bokiem- wnioskuję, że to jajnik, bo kłucie czuję na dole. Najbardziej nasila się to wtedy, gdy muszę oddać mocz. W ciągu dnia wielokrotnie odczuwam ten dyskomfort:/ Oczywiście byłam u lekarza i robiłam badanie moczu- żadnej infekcji nie miałam. Co prawda było to dłuższy czas temu. Lekarz powiedział, że to może mieć związek z niepękającymi pęcherzykami (mam PCO). Niestety od końca tamtego roku/ początku tego roku mam też problem z okresem. Długo mi się spóźnia, a jak już się pojawi, to nie mam żadnych krwawień tylko brązowe upławy. Na początku kwietnia dostałam Duphaston na wywołanie okresu- okres dostałam już normalnie, ale kłucie i ucisk na pęcherz nie przechodzi. Dzieje się to niezależnie, czy jest to początek cyklu, czy koniec...Jest to dla mnie bardzo niewygodne, bo np. siedząc ileś czasu nie odczuwam parcia na pęcherz tylko ten ucisk w prawym boku. Niby to może mieć związek z pęcherzem, ale tak myślę, czy np. nie dopadł mnie jakiś torbiel na prawym jajniku? W przyszłym tyg. postanowiłam, że idę prywatnie do ginekologa, bo na tych państwowych nie ma, co liczyć. Żeby nie zlecić usg przez tyle czasu, a do tego jeszcze te kolejki do państwowych lekarzy-człowiek prędzej wykończy się psychicznie i fizycznie. Aha i do tego zdarza się również ból przy stosunku, a przy dłuższym oczekiwaniu na okres z pochwy wydzielają mi się dziwne upławy i czasami białe grudki (jakby infekcja pochwy?), a do tego jeszcze czasami skurcze pochwy. Ale to kłucie i ten pęcherz? Martwię się. Czy ktoś miał taki problem, jak ja? Albo wie co to może ewentualnie być? Wariuję, bo w googlach przeczytałam, że to albo rak jajnika albo właśnie torbiel:/ Wiadomo, że przypadek przypadkowi nie jest równy.

Gość Kaska300
Mozliwe,ze masz torbiel . Udaj sie do giekologa