Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wglowiesieniemiesci

wycieczka po szpitalach

Polecane posty

może i dziwne pytanie ale będę wdzięczna za sensowne odpowiedzi ;) pytanie kieruję do przyszłych mam i tych już obecnych jak to jest z tymi "wycieczkami po szpitalach" w których chcemy rodzić. W swojej dzielnicy mam dwa szpitale, które mają oddziały ginekologiczno - położnicze, opinie nt tych szpitali pozostawiam swoją drogą, bo póki sama nie doświadczę to żadna opinia nie jest dla mnie miarodajna. do rzeczy : chciałabym jeszcze przed wylotem męża na kontrakt odwiedzić te dwa szpitale, popytać o warunki, "ceny" itd.. i jak to się odbywa : możemy sobie z mężem tak po prostu przyjść do szpitali, powiedzieć że chcę tu rodzić i ktoś nas oprowadzi i opowie o tym czy o tamtym ? jakoś nie chce mi się wierzyć... jak to było u Was ?

Gość zaczarowana 23456
są dni otwarte organizowane przez szpitale.

może ktoś jeszcze coś napisze ? póki co i tak będę musiała dzwonić po tych szpitalach aby dowiedzieć się o tych dniach otwartych ale chciałabym poznać opinie tych co już to mają za sobą ;)

ja dzwoniłam do szpitala w którym chce rodzić i babka mi powiedziała, że nie organizują dni otwartych, tylko że każda przyszła mama może sobie przyjść i położna ją oprowadzi. jeszcze nie byłam, ale myśle że każdy szpital ma swoje zasady, więc chyba warto zadzwonić i zapytać.

Gość ja weszłam na strone szpitala
i tam znalazłam informacje kiedy jest tzw dzien otwarty dla kobiet w ciazy. poszłam, wpierw załozyli jakas karte, zbadali tętno dziecka, cisnienie. potem lekarka nas oprowadzała, pokzywała sale porodowe i poporodowe, ogólnie wyjsniła co trzeba miec ze sobą.

W moim mieście jest jeden szpital,chodziłam do przyszpitalnej szkoły rodzenia (za darmo) i wtedy była organizowana "wycieczka" .Każda mama została podłączona do KTG oraz oprowadzana po oddziale - sławna porodówka (wytłumaczyli co do czego służy),pokazali salę w których przebywają matki z dziećmi po porodzie,łazienki. Moja znajoma poszła sobie "o tak" i nic nie zobaczyła jedynie co powiedzieli " zapisze się Pani do szkoły rodzenia to przyjdzie Pani na wycieczkę :o"