Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Reddsen.

przeraża mnie zachowanie mojej córki

Polecane posty

Gość Reddsen.

moja córka ma 19 m-cy i od jakiegos czasu zaczęła bić mnie, męża, inne dzieci. Nie wiem jak to wytłumaczyc ona nie bije ze złości ale czasami jest tak rozemocjonowana ze jakby " wymyka jej się" niechcący te stuknięcie ręką po glowie. Nie robi tego wtedy kiedy czegos chce, czy jest zła, czy inne dziecko jej cos zabrało ale wtedy gdy widac ze jest w emocjach i to np pozytywnych. Nie wiem jak to wytlumaczyc. Reaguje na to odrazu, chwytam za ręce i prowokuje kontakt wzrokowy i tlumacze ze nie wolno, ze to boli, ze nie bije sie ale slabo to dociera jakos. Po jakis czasie znowu. Jest mi wstyd jak na placu zabaw pod domem, bawi sie z dziueci, zna te dzieci bardzo dobrze, ja ich rodzicow a tu nagle ona tylko bije inne dzieci. Nie wiem skąd to się jej wzięlo i co moge jeszcze zrobic.

Gość Reddsen.
niezrównoważone osoby takie jak ty tak robią ja dziękuje za taką rade. Nie slyszałas że agresja rodzi agresje?

Gość przywal jej w łeb
skoro agresja rodzi agresję, to skąd twoja córka ma te zachowania, co?

Gość Reddsen.
nie wiem nikt jej nie bije.

Gość Mamuśkaaaaaaaaaaaa
lepiej ty jej daj klapsa, żeby się nauczyła, że tak nie można, bo inaczej jakaś mamuśka jej pokaże gdzie raki zimują

Ale porządne krzyknięcie się na nią to dobra rada. Przecież nic jej nie będzie, nie połamiesz jej kości tylko krzykniesz :O Tłumaczenie nie działa, krzyczeć nie chcesz, uderzyć też nie, więc jaki masz pomysł autorko? Izolację? :D Ja w dzieciństwie nie raz dostałam po dupie i jakoś agresywna nie jestem. Nie wierz w takie śmieszne stwierdzenia jak "Agresja rodzi agresję" One są dobre, w patologicznych domach z nastolatkami.

Gość Mama małego terrorysty2
Ja miałam to samo i teraz syn ma 2,5 roku i jest jeszcze gorzej.Teraz bije świadomie ze złości dzieci a takze i mnie zdarza musie uszczypnac czy ugryzc.Tłumaczenie,krzyki nic nie pomaga

Gość przywal jej w łeb
no właśnie,nikt jej nie bije, a jest agresywna. To w takim razie puknij ją w głowę, to może przestanie być taka :-)

Gość Reddsen.
jezeli kots podniesie rekę na moją córke to troche inaczej pogadamy. Nie toleruje czegos takiego,

Gość Zyg zyg zyg
Może macie cofnięte z rozwoju dzieciaki...

Gość do Reddsen.
jak twoja "pociecha" podniesie rękę na jakieś inne dziecko, to zapewne rodzice też z tobą inaczej pogadają.

Gość trzymaj to cuś w izolatce
bo to aspołeczne zachowania przejawia

Gość Reddsen.
no jest zasadnicza roznica kiedy dziecko bije dziecko a kiedy ktos dorosły by podniosł by ręke na 19 m-czne dziecko? nie widzisz debilu róznicy? widzialas kiedys pozew skierowany do 19 mcznego dziecka o pobicie? zreszta z kim ja tu gadam, poziom rozmowy jednak reprezentujesz nieco zaniżony.

Gość @@@456
19 m-cy to jeszcze maluch, nie potrafi tak jak dorosły zapanować nad emocjami które się w niej rodzą bo większości z tych emocji jeszcze nie zna i tu rola rodzica. Proponuje wytłumaczyć córci przed wyjściem na plac,żę jeśli kogoś uderzy to niestety nie będzie mogła się dalej bawić i pojdzie do domciu i będzie siedziała sama a dzieci będą się dalej bawiły na placu- trzeba być przy tym konsekwentnym!!!

Gość zaczarowany olowek1000
bo wy wszystkie twoja matka to tez krowa rozplodowa. Autorko takie zachowania sa raczej normalne u dzieci w tym wieku.

Gość tak wychowałaś
UWAŻAM, ŻE POZIOM ROZMOWY PROWADZONY JEST NA WYSOKIM POZIOMIE

Gość kibol 2444
tak, to normalne, za rok daj jej bejsbola, żeby sobie raczek nie zakrwawiła i rękawiczki, żeby po sobie śladów nie zostawiała.

Gość do autorki.............i
może córuchna zobaczyła jak cię facet bije czym popadnie po głowie i ona powiela te zachowania.

Gość Kasia w. niewska
hmmm, postaraj się o rodzeństwo. Na pewno dziewczynka przestanie bić dzieci sąsiadów, a skupi się na rodzeństwo, a rodzeństwie zakup kaski motorowe na głowę i ewentualnie jakieś ochraniacze

Gość zaczarowany olowek1000
widac, ze gowniarstwo nie wie o czym pisze:o

Gość wiesz co ołówek
puknij się w grafitowy zad!

Gość tak to widze
jezeli to nie prowokacja to natychmiast a moze i jeszcze szybciej do lekarza ,nie smiejcie sie ztego co tu napisze sa teraz u dzieci takie choroby o których sie kiedyś lekarzą nie sniło , uwazam ze taka agresja moze byc spowodowana zmianami w główce dziewczynki np .guz nie musi to byc złosliwy uciska konkretny obszar mózgu i z tad moze byc ta agresia i to nie sa jakies mrzonki z mojej strony a wiec do lekarza i nie dac sie zbyc !!!!!!!1

Gość ja też widzę
nie wiem jak dziewczynka, ale ty też masz zmiany w mózgu. :-(

Gość ktjtf
moje dzecko mialo to samo moze cie to nie pocieszy ale w wieku ok 3 lat z tego wyroslo

Gość mamaaaa
w takim razie co drugie dziecko ma zmiany w mozgu, pracuje w zlobku i takie zachowania widuje na co dzien.

Gość kjhrghwrg
zmiany w mózgu objawiające się analfabetyzmem i nieznajomością rodzimego języka - "z tad" - to woła o pomstę do nieba

Gość Hibiskus-Malwa
Do autorki na początek spróbuj wytłumaczyć prosto córce że tak nie wolno, daj jej zrozumieć że to boli ale w miare prosty i szybki sposób. Jest jeszcze możliwość że Twoja córeczka juz wchodzi w bunt 2latka. Nie piszcie o chorobach bo to głupota. Nie ma idealnych dzieci każde ma jakieś dziwne zachowania dziecko mogło zobaczyć takie zachowanie w bajce i inni się z tego śmiali i to wystarczy. A jezeli chodzi o " bo wy wszystkie rozpłodowe krowy tylko umiecie nastawić d**ę i dać się zapylić, a wychowac to już żadna nie potrafi " masz racje MAMA CIĘ NIE WYCHOWAŁA!!!

Gość ktjtf
sama masz zmiany w mozgu teraz jest bardzo ulozoym i grzeznym dzieckiem w przeciwienstwie do innych

Gość tak to widze
a jezeli ja mam racje i co wtedy a moze moja sugestia pozwoli uratowac jej życie ! gdybym nie znal podobnego przypadku u dziecka 3 latka to bym nie radzil w tym tonie ,a tamten chłopiec po 2 miesiacach zmarl mial raka ,guz rósł i uciskał rejon mózgu on reagowal podobnie agresaja ,byl leczony na Litewskiej w Warszawie .

Gość Autorko jeżeli
dziecko jest agresywne bez powodu czyli tak jak w waszej sytuacji nawet w pozytywnych sutuacjach próbuje bić , znaczy to że nie radzi sobie kompletnie z emocjami i zarówno te złe jak i te dobre powodują nadmiar emocji a te musi jakoś wyładować , inaczej mówiąc usunąć z głowy. Proponuje przejść się z nią do psychologa , nic nie zaszkodzi zareagować już w wczesnym dzieciństwie a może pomóc, może dowiesz się że przyczyna leży po innej stronie, prostszej i wystarczy jakaś konkretna postawa .