Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a teraz mnie udupczcie na całe

jestem załaman a zyciem w blokach

Polecane posty

prawie wrócilismy od znajomych mają dom i mały ogródek dzieciaki biegały jak szalone ..tutaj zabawa z psem ,niedługo bedą grillować moje dziecko było zachwycone!! kurwa jak wracałam i widziałam to moją klitke to mi sie wyc chce

Gość Rozumiem cię
:) bo sama marzę o domku z ogrodem i już widze w wyobraźni jak moja córka bawi sie w swojej prywatnej piaskownicy czy też na plastikowej zjeżdżalni a my z mężem pijemy kawkę pod parasolem leżąc na leżaczkach a nieopodal nas automatyczny natrysk schładza moje żywopłociki ;D...wiem, wiem i doskonale wiem o czym mówisz. Ja w prawdzie nie ma klitki ale mieszkam w bloku z bardzo uciązłiwym sąsiadem u dołu więc marzy mi sie uciec do własnego domku :/

Gość też marzy mi się domek .......
Póki co wynajmuję mieszkanie od zawsze wynajmuje i chyba umrę w wynajetym ....... Domek z ogródkiem ....... wspaniała rzecz

Mam to o czym piszecie ale pamiętajcie że to też baaaardzo dużo pracy i zmartwień niż ma sie w bloku:) Tutaj Wy jesteście zarządcami i WSZYSTKO jest na waszej głowie:) Ale i tak bym nie zamieniła sie z nikim na mieszkanie:)

mi juz nie biega o ten ...dom (to tez !!!!) ale oten kawałek placu dla siebie postawic dziecku trampoline/basenik a nietachac sie przez pół miasta by na hustawke isc o zesz k** czemu w totka nie umiem wygrac

Gość taaaaaaa?????
Ja nie mam balkonu, mieszkam na piętrze. Mąż choruje na rzs, ja na sm. Staramy sie o dziecko od lat. I nic. Dziś pękła u nas rura w ścianie i zalała 2 mieszkania pod nami. Siostra przyszła na kawę i pozmywała, i rura pękła akurat nam. Siostra z 4 dzieci i mężem przez około 25 lat mieszkała w 15m2 - to nie żart. Mi też się wyć chce.

Fakt działeczka czy ogród to coś wspaniałego!:) Ale dziewczyny skoro narazie nie możecie mieć tego to myślcie w ten sposób: Ha im sie już zaczyna sezon koszenia trawników czyli minimalnie raz na tydzień, plewienia kwiatków i takich różnych prac ogrodowych a Wy macie luz wtedy:)

Ja nie wiem co to życie w bloku, bo nie mam nikogo, kto w bloku mieszka. Nawet znajomych, nikogo z rodziny, nie mam w bloku.... urodziłam się w domu, teraz mam swój dom... uwielbiam go. To prawda, ma się swój ogródek, oczko, altankę, bramę zamykam i mam gdzieś wszystko. Dziecko może się bawić, nie wybiegnie na ulicę, psa nie trzeba wyprowadzać na spacery, tylko otwieram drzwi i sobie biega.... ale wiesz, roboty mam też sporo. Znajomi przychodzą na grilla i się zachwycają jakie mamy rybki, jakie kwiatki, jaką trawę i swój szczypiorek, rzodkiewkę, jabłka, czereśnie, śliwki, brzoskwinie, maliny, borówki, truskawki... ale wiesz, robota z tym też jest. Moi rodzice zawsze mówili, jak masz dom to masz robotę. W bloku przyjdziesz po pracy i odpoczywasz. U nasz musisz podlać to wszystko jak nie bada, powyrywać chwasty, posadzić też najpierw, wyczyścić oczko, skosić trawę, jak masz taki ogród jak ja to codziennie nawet :D Robota jest na pewno większa niż na bloku. Fakt faktem, ze dla mnie to przyjemność i za nic bym się nie zamieniła, ale znam takich, dla których to utrapienie....

Gość no niestety ne kazdego
stac na dom !!! cieszcie ze macie chociaz mieszkania a nie mieszkacie pod mostem!!!!

Mój syn tez ma swoją piaskownicę i swój domek ze zjeżdżalnią i trzeba to co roku malować by jakoś wyglądało :) Więc coś za coś. A itak często jeździmy na place zabaw no bo co? Sam się będzie bawił na swoim ogródku? Często przychodzą sąsiednie dzieci, ale są starsze nieco, rówieśników u nas na ulicy brak niestety :(

Gość Watwm
Rzs i sm i dziecko?zwariowalas?piekny zestaw genow przekazesz a co jak pojawi sie kalectwo u was?

Gość do Tamiła...
skonczylas juz?

Gość 3423423423423
Jaki dziwny temat.... Mam akurat dom z ogrodem i kazdy prawie pisze, że to chore i zarobiłby sie na śmierc w takim miejscu, ze uwielbia mieszkac w bloku, itp. Ja nie mam pojęcia, jak mozna lubic te klitki, ja jestem chora jak kogos odwiedzam, i musze oglądac brudna windę, itp A najbardziej śmiałam się z kuzynki, co zawsze wychwalała, że dzięki mieszkaniu w bloku ma wszędzie blisko. Ja mieszkam w domu w zasadzie w miescie, moze nie ścisłe centrum ale blizko. A ona teraz wybudowała się na zadupiu pod miastem...

Gość taaaaaaa?????
Ale ja nie napisalam że to musi być nasze dziecko - to po pierwsze, po drugie nie mamy po 70 lat żeby się nie starać o zdrowe dzieci. Mało wiesz o chorobach. A co do siostry tak się życie ułożyło. Nieraz bardzo brutalnie nas osądza. Napisałam mieszkała w 15 m2. Naprawdę mieszkała, teraz ma domek z ogródkiem.

wszystko ma swoje plusy i minusy:) ja od zawsze mieszkam w domu i czasami mysle ze ludzie w blokach maja fajniej bo np nie zalewa im piwnicy i nie muszą godzinami wypompowywać wody jak ja xD no i niższe koszty ogrzewania etc. i dziecko Ci nie spadnie ze schodow :)

Gość 3423423423423
przecież w domach b. często sa schody...

Gość ja mojej dałam imie
ja to bym chciała zimą w bloku a w lecie w domu :D

Gość 3423423423423
zrozumiałam, że dziecko moze spasc ze schodów jak idzie do mieszkania, w większosci bloków jednak schody sa, i to ile...

ja mieszkam na wsi, (20km od wielkiego miasta) mam dom z ogrodem, altanke drewniana, mega grila obok, hustawke, piekne widoki, jeziora niedaleko, skałki, lasy, trasy rowerowe- ALE KURWA ZAWSZE BYŁAM WIESNIARA w szkole !!!! hmmm

Gość ja mojej dałam imie
szczyle to głupie dzisiaj by sie chetnie zamienili

Gość jhmjh
co wy porównujecie lexusa do forda kurwa dom to inny poziom z apartamentem trzeba porównywać, a nie z tym wymysłem socjalizmu

Gość nSAKLHsgnd.zv
a ja wychowałam się w bloku. Teraz mam dom z dużym ogrodem. Fakt, jest praca w tym ogrodzie ale ak ktoś nie lubi grzebać w ziemi to saDZI TYLKO trawkę i kosi ją raz na jakiś czas. Faktycznie, dziecko jest bezpieczne za zamknięta bramą ale w bloku zawsze jest pełno dzieci, jest się z kim bawić. W dzielnicach domków jednorodz. dzieci mają mniej towarzystwa. Często zabieramy córkę na osiedlowe place zabaw mimo, że ma własny plac zabaw

do autorki, jak tak Ci się podoba mieszkanie w domku to powinnaś kupić małą działeczkę ( pewnie w każdym mieście są takie ogrody działkowe ) i masz odskocznię od blokowiska, stawiasz tam basen, huśtawkę, rozwieszasz hamak, podpalasz grilla i jest ok, ja tak zrobiłam i jestem zadowolona

Gość w tym topiku nowa
Faktycznie, ja sobie kupię działeczkę, a co mi tam, może domek, i jeszcze ze dwa, tak żeby podarować komuś. Po pierwsze, działki też kosztują. Po drugie, co kupisz na działkę coś stałego to jest kradzione. Na dobrze zabezpieczonych działkach, baldachim ogrodowy u mojej teściowej stał... dwa dni. A tak odnośnie samego tematu. Kiedyś odwiedziłam znajomych którzy mają nieduży dom i ogród. Dotąd żałuję. Wróciłam chora. Też bym chciała móc patrzyć jak moje dziecko otwiera drzwi i po prostu wychodzi na kawałek własnego trawnika, do swojej piaskownicy. Moja rzeczywistość to trzecie piętro, przy każdej pogodzie i porze roku sporo zachodu żeby wyjść i wrócić, blokowisko.

Gość mała mi jest wielka
dokładnie - domek fajnie wygląda jak się kogoś odwiedza....fakt że przy naszym zakichanym klimacie to z uroku ogrodu i wypoczynku korystasz max 2 miesiące na rok...a poza tym - odśnieżanie, naprawianie, remonty.....nie jest lekko, coś za coś....

Gość gfdsaa
a ją mam idealnie; mieszkam w domu z ogrodem z tesciami, w zasadzie nic mnie nie obchodzi bo jak wracam z pracy to wszystko zrobione jest; wiem że to wiecznie nie potrwa ale póki co cieszę się z. tego co jest