Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostatni moheranin

W Brukseli o TV Trwam

Polecane posty

Gość kotka74-81
robia to samo co niemcy ...o 2 wojnie wcale nie ucza uznaja to za malo znaczacy epizod .... hmm moze dlatego aby nie bylo wiecej hitlerow nie wiem . u mas jest maskakra wiekszy nacisk na anglika niz historie grrrr

Gość kotka74-81
NO .....nie prawda , kumpel w woju ma 4 kola , nie oczerniaj jak nie wiesz

Gość No!!!!!!
4 Koła ??? Od czego ?, z poradzieckiego Uaza ? :D

problem w tym , ze miast pracowac polactwo z dwoma zebami i gilem wiszacym u nosa politykuje , na Zachodzie jakos nie politykuje tylko starannie dlubie w odbytach wartosciowym obywatelom starej Unii i pije z namaszczeniem mocz swoich pracodawcow wyrazajac w ten sposob IM hold

Gość wefpo[ht
kotka74-81 robia to samo co niemcy ...o 2 wojnie wcale nie ucza uznaja to za malo znaczacy epizod .... hmm moze dlatego aby nie bylo wiecej hitlerow nie wiem . Tamci to robią to z rozwagą.Po prostu niewygodne dla nich fakty próbują ukryć.Jeszcze parę lat i się okaże , że to Polacy są winni holocaustu.Już są terminy typu polskie obozy koncentracyjne.Niedawno TVN puścił program w którym polscy gospodarze musieli się tłumaczyć z tego, że mają obory zbudowane częściowo z płyt żydowskich grobowych.Dziennikarka przy tym prowadziła rozmowę tendencyjnie , wpierając w ludzi, że to ich wina, że nie wiedzieli z czego mjaą? Nie brała w ogóle pod uwagę tego, że przecież inne były realia w czasie wojny.Jakiś stary chłopina tłumaczył, że to Niemcy kazali, a ona twardo broniła swego.Mało tego, na koniec sprowadziła młodzież z okolicznej szkoły, wykładając im lekcję poglądowa historii.Masakra....w czyim interesie był ten program? na pewno nie w polskim.

Gość kotka74-81
2 babcie i dwoch dziadkow moich przezylo to, bylam i jestem pasjonatka 2 wojny po dlugich namowach(a nie bylo latwo )opowiadali mi jak to bylo tego czego sie dowiedzialam nigdy nigdy nie powiedza w szkole Mam pol rodziny w frankfurcie /m 2 boskich kuzynow ze wzgledow politycznych kontynuowali nauke tam i masz racje nie ucza tam tego bo sie wstydza

Gość wefpo[ht
Dlaczego ciągle, co roku musimy przepraszać za Jedwabne? Nas nikt nie przeprasza, a powinniśmy mieć żale do wielu krajów.Kiedy zostaliśmy zaatakowani przez Niemcy, Anglia i Francja miała to w nosie.Sam Mussolini żałował Polaków , że biedaki dzielnie walczą, choć nie mają szans , bo przeciw czołgom na konikach.Dziwił się , że w imię czego , skoro 1/3 narodu nie była w ogóle polska.Prze ostatnie 100 lat strona rosyjska zgładziła wiele tysięcy Polaków i co? i nic.

Gość kotka74-81
bolesny temat .....czytaliscie moze ,,Pamietniki oficera ???

Gość kotka74-81
no wlasnie..... wiec na ..uj nam misje w afganistanie .Najbardziej boli mnie to ze ruskek dupa sie wypiol na Katyn a my nic z tym nie robimy i znowu kolejna masakra przejdzie in kolo nosa .......Rety jak by oni wszystkie swoje akta odtajnili ..................

Gość wefpo[ht
Kotka, jeśli interesuje Cię historia , to polecam Ci nowy miesięcznik, który właśnie wyszedł niedawno."Historia. Uważam rze" naprawdę godny polecenia, przeczytałam go prawie w całości.W nim II wojna i nie tylko.Właśnie stamtąd dowiedziałam się , że na Kresach były wielkie złoża ropy, o czym nie miałam pojęcia.Zawsze nam przecież wmawiano, że Kresy do biedota i nie m czego żałować, że weszły w skład ZSRR, że zyskaliśmy więcej , bo Śląsk.I w tej gazecie tez było czemu ten Śląsk i Szczecin wylądował u nas.To zawdzięczamy z kolei Stalinowi, bo chciał w ten sposób osłabić Niemcy.W ogóle sprawa Szczecina przez wiele lat była nieuregulowana. Naprawdę w tej gazecie znajdziesz wiele ciekawych artykułów pisanych przystępnym językiem przez naukowców.

Gość kotka74-81
to taka sama gazeta wychodzila za komuny ,,Biale plamy ,, zlikwidowali ja bo za duzo faktow niewygodnych podawala bylo tam wszystko .....groza .Przeczytaj sobie laska +pamietniki oficera armi radzieckiej * na faktach ... potem pogadamy

Gość kotka74-81
heh za ta gazete chcieli mnie ze szkoly wywalic za **** sianie propagandy ***** masakra i jak tak sobie mysle to dalej dajemy sie kopac w dupe wiecej ruskich nas wybilo niz niemcow.....

Gość wefpo[ht
To sobie kup teraz tę.:) A swoją droga to dziwię się młodzieży że z taką łatwością przyjmują to, czym ich sie karmi .Przecież z natury powinni być przekorni a tu nic.Ewentualnie jeśli już to załapali niby punt a la Palikot, czyli przeciw wartościom polskim tak naprawdę.

Gość kotka74-81
kupie bo mysle ze to jest reinkanacja tamtej . ... minie w mlodych bardziej martwi to.. ze nie daza do prawdy zero ciekawosci wcale sie nie zdzwie jak za 10 lat nikt nie bedzie pamietal o stalinie

Gość kotka74-81
sorki za byki :-(

Gość kotka74-81
zero ksiazki ....net ich karmi i rodzice zabiegani ... idziemy z postepem , tylko czy na dobre hmmm

Gość wefpo[ht
Są za wygodni, źle uczeni.Mają za malą wiedzę, by móc powiązać to wszystko razem w jeden jakiś ciąg.Uwierzyli , że są pełnoprawnymi Europejczykami, że trzeba iść z postępem, a nie jakiś tam kościł...a te babcie dla nich broniące krzyża to już kosmos, że trzeb asię za nich wstydzić, że wystawiają nas na pośmiewisko.Uwierzyli, że tylko jako wyborcy PO będą wykształceni i zyskają w oczach innych.Tymczasem to jest błąd podstawowoy.

Gość wefpo[ht
Dziwię się postawie rodziców.Przecież to są ludzie w odpowiednim wieku, którzy powinni umieć docenić jednak wychowanie takie twarde, nie bezstresowe.Wychowanie bezstresowe prowadzi do nikąd.Większość może podziękować teraz swoim rodzicom, że nie pozwalali na wszystko w okresie buntu, bo wtedy naprawdę ma się dziwne pomysły. Rodzice teraz jakby zdziecinnnieli, te dzieciaki kręcą nimi na wszystkie strony.

Gość kotka74-81
uczeni ....hmmmmm jak ktos chce wiedziec to bedzie wiedzial , lenistwo i brak celow ( oprocz 8 levelu w kolejnej grze ) jak ja moich dzieci nie naucze to w szkole nikt ich nie nauczy ... bp po co .. angileski jest wazniejszy

Gość wefpo[ht
To jak są uczeni, nie jest winą nauczycieli.Ci pozbawieni zostali odpowiednich praw, nie mogą niczego wyegzekwować.Poza tym winny jest system.Idzie niż, każda szkoła zaczyna borykać się z tym, czy będzie miała uczniów czy nie.Szczególnie chodzi o te średnie, więc obniża pułap jeśli chodzi o liczbę punktów.Egzamin po gimnazjum można mieć na 0 pkt. i tak zdają, szokły przyjmą , więc po co się uczyć? Zresztą matura zdana nasza to zrobione 60% pracy, ich tylko 30 , więc różnica jest.

Gość kotka74-81
ide z córami na spacer .... dzieki za mila polemike :-)))

Gość wefpo[ht
również dziękuję, pozdrawiam :)

Gość kotka74-81
wiec ... wniosek jest jeden albo nauczymy same nasze dzieci albo beda zyc w blogiej nieswiadomosci bede za 2 h

Miło się Was czyta. Interesujecie sie historią. Co do Szczecina, byłem tam niedawno kolejny raz, są do zwiedzenia bardzo ciekawe bunkry- wejście zaraz z dworca. W Szczecinie rozbierano zabytkowe (nawet Operę) się do odbudowy budynki- cegłę wywożono do Warszawy. Ówczesne komunistyczne władze, były wręcz przekonane, że Szczecin wróci do Niemiec. Też poleceam magazyn historyczny, klon "Uważam Rze". Jeszcze nie czytałem, ale czytuję sam tygodnik. Jest świetny. Nie dajmy sie zalać "pastikowej tandecie" w sensie przekazu jaki prezentują kolejne rządy. Ale szczeólnie ten obecny.

Gość wefpo[ht
też czytam ten tygodnik.Nie ma co się oszukiwać, gazeta raczej dla inteligentów.Ale ludzie powinni tego typu rzeczy czytać, dla równowagi między nim a tym co zobaczą w tv.