Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdjaa

Dlaczego usługi stomatologiczne sa tak cholernie drogie?

Polecane posty

Gość gość
Większość zabiegów stomatologicznych wiąże się ze sprzętem, który jest potrzebny do leczenia. Sprzęt musi być najwyższej jakości, bo przecież wszyscy chcemy mieć zęby zdrowe na siódemkę. Sami zobaczcie ile stomatolog musi zakupić rzeczy www.holdental.pl przecież nawet przy zwykłym zaklejaniu zęba plombą potrzebne są narzędzia

Gość mikula87
Ja byłam wczoraj u stomatologa i otrzymałam kosztorys. Ząbki a'la hoolywoodzki uśmiech 7850 zł. Heh kogo stać to robi. A dentysta najcudowniejszy, przesympatyczny. Pozdrawiam

Gość gość
ja chodzę od niedawna do tego dentysty http://www.wident.eu/pl i powiem, ze ceny jak na Bydgoszcz nie są złe. Poza tym w gabinecie dr Wniarskiej jest bardzo nowoczesny sprzęt, a o kwestie finansowe zwykle pytam przed zabiegiem ile szacunkowo wyniesie mnie dana usługa.

Gość gość
Mam w rodzinie stomatologa i wiem, ze to musi kosztować bo wszystkie materiały tanie nie są...plus koszt utrzymania miesięczny gabinetu tak samo, więc to musi się zwrócić, no i stomatolog też chce zarobić przecież

Gość gość
Bo pomijając sprzet, który też swoje kosztuje, ale jest to jednorazowy wydatek (o ile ktoś nie weźmie kredytu), to wszelkie materiały do wypełnień jak dobre plomby, lekarstwa do zęba itd swoje kosztują. nawet dobre znieczulenie nie jest tanie. Na NFZ dentyści leczą najtańszymi materiałami i droższych nawet nie wolno im używać bo takie są przepisy... Więc mają gorsze i plomby i znieczulenia

Gość gość
ja ostatnio wydałam 6 tys na zęby, implant + wybielanie laserem potem żelem

Gość gość
Mi stomatolog zrobił kosztorys tzn.leczenie plus protetyka na 28600 zł w Opolu. Nie mam wyjścia a tańszych nie znam. Używa on mikroskopu.

Gość gość
Jak się cieszę, że moja dentystka mnie lubi (od ćwierć wieku :D ) i za każdą plombę, nawet gdy robota zajmuje jej godzinę, kasuje mnie zawsze tylko stówkę :D.

Gość gość
Taki jest rynek. Moim zdaniem ceny nie są jednak problem. Problem leży gdzie indziej. Nie wszędzie mamy do czynienie z odpowiednią jakością usług. Doskonałym przykładem jest Dentalux na Racławickiej. Wybaczcie, że bez szczegółów, ale po prostu chcę zapomnieć o tym co się wydarzyło.

Gość Eliza

Usługi stomatologiczne są drogie bo drogi jest sprzęt. Ja ostatnio trafiłam na stronę sklepu profitssmpl i zdałam sobie sprawę, że np narzędzie NSK mają najtańsze na rynku dlatego też zamówiłam u nich kilka rzeczy.