Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jennifer8787***

kto z was wześniej mieszkał w bloku

Polecane posty

Gość asdd
w bloku nie byloplotek maloktosieztnal,u mnie w w falowcu mieszkalo okolo1000 osob

Gość dgfdgdgdgdg
a ja wam wypienię jedną zaletę domku parterowego nad piętrowym , która ma dla mnie kluczowe znaczenie( wiem bo mieszkałam w piętrowym i parterowym), a mianowicie w domach piętrowych jak się ma dzieci, czasami jest tak że rodzice głównie urzedują na dole a dzieci mają swoje pokoje na górze i jak zamkną się w pokojach to zero kontaktu, nawet takiego codziennego, że miną się gdzies na korytarzu idąc do łazienki. W domach parterowych rodzina bliżej siebie żyje i to jest cos co ma dla mnie duże znaczenie, dlatego dla mnie dom parterowy jest fajniejszym roaziązaniem, nie cierpię jak ludzie żyją pod jednym dachem obok siebie a nie z sobą.

to zalezy od Ciebie wyłącznie a nie od piętra w domu jakie będziesz miała kontakty ze swoimi dziećmi i ile czasu im poświęcisz aby sie nie zamykały w pokojach..:P

Gość dgfdgdgdgdg
Układ domu tez ma wpływ na stosunki rodzinne. Oczywiscie najwazniejsze sa relacje z dziećmi, ale przyjazny dom je ułatwia zdecydowanie. Popytaj wśród znajomych z domami dwupiętrowymi jak wyglądają ich kontakty z dziećmi powyżej 12 roku zycia i takich z parterowymi. I pisząc kontakty mam na myśli, jak cżesto je widują jak one sa w domu.

Ten przykład z domem pietrowym to rzeczywiscie trafny :) Nie ma kontroli nad dzieckiem. Mam kuzynke która własnie ma syna który mieszka na 2 pietrze na samej górze góry. W ogole nie ma kontroli co On tam robi, bo jej sie nie chce wdrapywac na sama góre, a jak idzie to On ja słyszy i zaraz udaje ze np sie uczy a wczesniej grał na kompie :) Oczywiscie z internetu to korzyta tylko na ich laptopie pod kontrola ale reszta.... Wiec polegąło to na tym, ze Ona na dole klatki schodowej woła go kilka razy i On wtedy schodzi... chwiel posiedzi i znowu leci sie zamknąc - chłopak ma 16 lat :)

Mlodamama ale zamknąć sie mógłby też na cały dzień i w parterowym domu przecież:D Już pisałam, że to od chęci rodziców zależy wychowanie dzieci a nie od piętra w domu:P

Gość TROCHĘ NA TEMAT
Dziewczyny, jak już mówicie o domach... Od kilku dni szukam projektu domu - ale nie wiem jak się taki styl nazywa. Opiszę jak ja to widzę (widziałam w jakimś filmie): - dom parterowy - ułożony jakby w U - wchodzi się od strony góry U - czyli jest drewniana furtka ogrodzenia (murowanego chyba z kamienia) i jest jakby dziedziniec, a dom po bokach się zaczyna i tworzy takie U (nie wiem - podkowę?) szukałam pod hasłem domy w kształcie litery U ale nie ma konkretnie tego o co mi chodzi. Za Chiny nie wiem jakiej produkcji był ten film, ale z pewnością było tam ciepło. Pomoże ktoś?

Gość jeny ty snobko
!

Gość ja mialam tee
jennifer, sliczna sukienka:) gdzie moge ja kupic?