Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jennifer8787***

kto z was wześniej mieszkał w bloku

Polecane posty

Gość Klaudia Klaudia
Ja mieszkałam przez 17lat w bloku, pózniej zamieszkałam ze swoim facetem-obecnym mężem ;) i zmiana jest bardzo korzystna. Nikt Cie nie podsłuchuje, nie obgaduje nie zaczepia wścibska sasiadka, nie słyszysz wrzasków sasiada, i mozesz wyjść do ogrodu, jest cisza i spokój.

Gość nie wszyscy to lubia
Ja odwrotnie - nie nadaje sie do mieszkania w domu, przytlacza mnie ten ogrom przestrzeni, rzeczy do robienia w domu i dookola, lubie mala przytulna, latwa do ogarniecia przestrzen. Mieszkalam w domu, teraz w bloku i jest mi nieporownywalnie lepiej:P No ale ja to ja i kazdy ma inaczej:D

Gość ffgttyht
Mieszkałam w bloku kilkanaście pierwszych lat życia....teraz mieszkam w domku z ogrodem. Jedyny plus mieszkania w bloku jest taki, że nie trzeba się martwić o opał na zimę i nie trzeba samemu palić w piecu...

Gość grfet435365jy
ja mieszkalam w domu, potem 9 mcy w bloku i teraz znowu w domu w domu o tyle super ze nikt przez sicany cie nie slyszy ty nie slyszysz inncyh masz ogrod mozesz wyjsc przed dom, dziecko moze sie bawic w bloku ciasno jedyne minusy to takie ze w domu jak sie cos zepsuje to trzeba samemu naprawiac dom bardoz duzo kosztuje opał na zime- w bloku sie nie matwisz o to z jednej strony dom lepszy a z dugiem w bloku cie nic nie obchodzi

zalezy w jakim bloku - ja mam cisze i spokoj, duzy taras, milych sasiadow, sciany sa grube, wiec nie slysze innych:P Poza tym to maly bok, 2 pietra, a na pietrze 2 mieszkania, wiec jest ok.

akurat ja mialam mega wscibskich sasiadow jak mieszkalam w domu, tylko nasluchiwali pod plotem co sie u kogo dzieje:P Masakra!

Gość Klaudia Klaudia
Z tym że w bloku "mic Cie nie interesuje" to też nie zawsze tak jest. Moja rodzina mieszka na 4p w 4p bloku, co roku podczas większych opadów zalewa im łazienke, dach jest teoretycznie naprawiany a i tak kazdego roku jest to samo.

Mieszkała w bloku przez 24 lata ,a teraz mam dom. Nie wyobrażam sobie mieszkać znowu w bloku. Ale są tez i minusy ...przy domu ciągle jest robora,zima odśnieżanie ,palenie w piecu. Latem zaś non stop koszenie trawy.

Gość a ty jenny
Jak dużą masz działke?

No nie mów, że boisz sie zmiany? Ja tylko czasami w apartamencie pomieszkuję, nie mam porównania. Całe życie w domu... Masz może pod ręką plan swojego domu, rzut? Świetny projekt. Wygodny dom. Kiedyś wrzucałaś tu.. .Gdybym budowała to ten dom byłby faworytem.

Gość Jenni wrzucisz link do tego
wczorajszego tematu ze zdjęciami? proszę:)

nie boję się zmiany ,bo mnie tutaj wiele rzeczy nie edzie dotyczyć typu podkładanie do pieca ,mam gazowy więc tylko bęe sobie ustawiać temperaturę w każdym pomieszczeniu .Latem koszenie trawy (podejrzewam ,że nie częściej niż raz na 2 tygodnie) zaden problem ,tymbardziej że mój ojciec chce przyjezdzać i to za nas robić;) .Odśienieżanie -mamy quada z pługiem więc również problem rozwiązany. Boję się natomiast robactwa ,że edzie mi się pchać do domu

mieszkałam z rodzicami w bloku a teraz z narzeczonym w domu jednorodzinnym.Na pewno nie każdy chce mieszkać w domku.Moi rodzice mają super mieszkanko, piętrowe, na dole jest salon, kuchnia i łazienka a na górze sypialnie.Mają kominek i garaż.Czyli tak samo jak jest w domkach.Z tą róznicą, że są sąsiedzi ale to mały blok, 4 rodzinny.Do tego mają ogromny taras 60 m 2. Ale to typowo greckie mieszkania i wyglądają z zewnątrz i wewnątrz jak domki:) Nasz dom jednorodzinny jest większy i więcej pochłania pieniędzy:P I jedyny plus to ogród:D

Gość axlkklajskljaskakjslakls
Mi sie nie podobają parterowe domy, uważam że szkoda kasy na budowanie parterowca, mieszkałam w takim u mojej siostry obecnie mam wybudowany swój dom i ciesze się że nie popełniłam błedu z domem parterowym, ale to kwestia gustu..

Projekt znam. Nie jest taki zwykły, przestronny i wygodny. Chodziło mi o Twój układ pomieszczeń, po zmianach. Widziałam kilka wariantów adaptacji a wiem, że i Ty swój wstawiałaś

Obecnie mieszkam w typowym blokowisku .Blok-12 mieszkań -ja mieszkam na 4 piętrze więc to chodzenie pod schodach dobijające.Pod blokiem nigdy nie ma miejsca żeby auto postawić ,bo zastawiony cały dookoła.Sąsiadów słysze co wieczór więc oni na pewno słyszą i nas ;).Mieszkanie małe i ciasne 48m2 -dwa pokoje ,Zimą trzeba grzać na maksa i rachunki za ogrzewanie nawet 1500zl(dopłata) latem ukrop od dachu że nie mozna wytrzymać .Balkon mały -suszarka z praniem się zmieści i nic więcej ..także ogólnie nie mam czego żałowac

A mi się nie podobają piętrowe ,moa szwagierka ma i narzeka ,że musi ciągle po schodach latać -młoda kobieta a co dopiero na starość .Domek piętrowy kloeck(brzydkow wygląda wizualnie od zewnątrz ,ale przynajmniej nie ma skosów) natomiast domek piętrowy ze skosami to jakaś masakra ...moja ciotka ma taki i jak wstaje z łóżka to głową wali w sufit ...niewykorzystane te skosy są i zajmują zbyt wiele przestrzeni.Aczkolwiek ja mam już poddasze (tyle że nie zrobione) i w każdym momencie moge je zagospodarować

Gość axlkklajskljaskakjslakls
Skosów nie musisz mieć na wysokosci "walenia głową o sufit". Parterowe domy tracą to coś co powinien mieć każdy dom, mi sie nie podobają bo mieszkałam w takim pół roku, i wolałabym, mieszkać już w bloku niż tracic kase na budowe parterowego domu.

też uważam, że jeśli dom to piętrowy:)Nasz jest trzy piętrowy ale na samej górze mamy basen :D

To była chyba taka maleńka garderoba? W części sypialnej są 3 pokoje, który to sypialnia to się domyślam, który to pokój córki? Gdzie zrobiłaś pralnie z suszarnią? bo mi tego tam brak

Gość aaaaaaaaanulka091
od zawsze mieszkam w domu i nie zamieniłabym tego na mieszkanie w bloku :)

Tak to była maleńka garderoba.Więc 6-siłownia i tam bedę póki co suszyć zimą pranie ;) bo tam duże okno jest .7-pokój córki,9-garderoba,10-nasza sypialnia,11-nasza łazienka,13-łazienka córki i to jest taka nasza częśc prywatna odgrodza drzwiami...14 wc dla gości ,15-gabinet(ewentualnie pokój dla gości).5 -wiadomo salon z jadalnią,3-kuchnia,4 kotłownia.Ja spiżarek nie potrzebuję bo zapasów nie robię ;) więc mi zbędna spiżarka