Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mimi1897

ciąża i dzidzia

Polecane posty

Witam, jestem w kropce.Mam 19 lat(klasa maturalna) ,współżyłam z chłopakiem 16 i 17 kwietnia,czyli dziś mija 6 dni. Mam strasznie nieregularne miesiączki,ale od 2 miesięcy wysterują one co 27 dni,wychodzi na to,że spaliśmy w dni płodne i to bez zabezpieczenia, chciałabym wiedzieć czy mogę już wykonać test by rozwiązać swoje podejrzenia, dodam,że pomimo wieku nie byłabym załamana faktem, iż jestem w ciąży, dziecko to nie koniec świata, można je mieć a równocześnie skończyć szkołę,grunt to wiedzieć z kim się śpi i jakie mogą być tego konsekwencje..zastanówmy się nad tym co czują osoby,które nie mogą mieć dzieci, pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedz;)

Gość ....,,,,,,,,,,,,,,..........
buahahahahhahahahhahaha

Gość junn
6 dni to zbyt wcześnie -min. po 2tyg. od stosunku a jeśli masz nieregularne cykle to nie sugeruj się że wtedy były dni płodne (trzeba patrzeć na kilka cykli wstecz a do tego mierzyć temp, śluz badać) -bo to tylko twoje wyliczenia. a czemu się nie zabezpieczacie?

przyjemniej jest bez zabezpieczenia, a mój facet nigdy nie ma przy sobie prezerwatywy;p mówię poważnie,on chce mieć dziecko i mu wszystko jedno, jest starszy o 8 lat.

jest ratownikiem medycznym i mówi, żebym się nie martwiła jednak zawsze są jakieś obawy...jestem panikarą do tego dostałam się do policji i musze odbyć kurs, ale jak pojawi się dziecko to nie bede załamana.trudno taki los.

Gość junn
skoro tak chcecie to nie ma wyjścia trzeba czekać. 2tyg. od stosunku.

Gość gierenninna
To, że facet nie ma przy sobie prezerwatywy to mnie nie dziwi, bo większość facetów nie dba o to... Dziwie się tylko Tobie... tabletki? albo przynajmniej Ty mogłabyś zaopatrzyć się w gumki skoro on to zaniedbuje... Ok, jest starszy o 8 lat, chciałby dziecko. Wszystko ładnie, pięknie, ale Ty zdaj chociaż tą maturę skoro to już tuż, tuż i na tym się skup :]

Gość naprawde masz 19 lat?
wypowiadasz sie jak 13 latka----- " zastanowmy sie coczuja osob ktore itd..." boże jakie banały, no i dzidzia - co to ma ku **** byc?? dzidzia?

mam 19 lat, rozne osoby dojrzewaja w roznym wieku, mi by nie przaszkadzala ciaza, zawsze sa do pomocy rodzice, tak wyszło, ze nie brakuje nam pieniedzy i moge to wziasc na swoje barki, mieszkam sama w 3 pokojowym mieszkaniu w czasie ciazy przeprowadzilabym sie do partnera a to mieszkanie wynajela, dali bysmy rade, prosilam o rade a nie o negatywne opinie na tamat mojej osoby, nie pasuje to prosze sie nie wypowiadac.

napisałam,ze jesli by sie pojawilo to bym nie zalowala, to ja ponosze konsekwencje swoich czynow, dziwne by było gdybym napisala, ze chcialo mi sie bzykac i chce je usunac.to wtedy moglbys moglabys napisac, ze zachowuje sie jak 13stolatka.po prostu zapytalam kiedy jest odpowiednia chwila na sprawdzenie tego, kocham tego faceta i dziecko z nim to sama przyjemnosc, polowa kobiet mnie zrozumie.nie wywodze sie tez z jakijes patologii, moja mama jest nauczycielka zerowki i przedszkola ojciec prowadzi mala firme.bracia policjanci.

Gość gierenninna
zobaczyłam tylko temat "dzidzia" i już wiedziałam, że autorka nie ma nawet 20stu lat :classic_cool: Jednak po przeczytaniu jej wypowiedzi nie wierze nawet w owe 19 ! Do autorki: bez urazy, ale jesteś jeszcze bardzo mało "dorosła" skup się więc na nauce i nie planuj na chwilę obecną ciąży ;)

Gość jukgbdsilkuj
fantastka....

a z reszta moja sasiadka miala 17 lat jak zaszla w ciaze, nigdy tego nie zalowala teraz ma wspaniala rodzine kochajacego meza i super ole, ktora po porstu uwielbiam, pobudowali sie, karolina skonczyla studia.nie mowie ze kazdy przypadek jest taki sam, sa tez ludzie ktorzy poprzez wpadke biora slub a potem rozwod,to zalezy od 2 stron, nie bede sie madrzyla bo mam yle lat ile mam. , ale ciaza to nie koniec zycia, jak wczesnie napisalam.

chcialam sie wyroznic nazwa, dziecko jest przereklamowane, wiec napisalam "dziedzia"to niestosowne?

Gość buahahaha ale jaja
gierenninna - ma 100% racji

to bylo tylko pytanie, czy moge zajsc w ciaze, gdybym znala dokladna odpowiedz to nie zadawalbym go na tym forum:)wlasnie mam 19 lat i pytam osoby, ktore sa doswiadczone, wiem, ze sex to nie zabawa ale stalo sie.

Gość buahahaha ale jaja
a bo moja sąsiadka też a mój tata to firme ma ... wiecie? a bracia policjantami sąąąą a jakbym była w ciąży to supcio bo mój facet to ratownik A NIE ZESRAJ SIĘ PRZYPADKIEM Jak Cię czytam to mnie zbiera na wymioty. Pomodlę się abyś w ciązy jednak nie była, bo żal tego dziecka... Żegnam

Gość jukgbdsilkuj
skąd wiesz czym jest ciąża i jak wygląda macierzyństwo? Dziewczyno lepiej weź się za naukę, na dobre Ci to wyjdzie na pewno

giereninna to nie wie co pisze, bo ja nie napisalam, ze sie o nie staram, tylko o to czy moglabym wpasc, nastepnym razem sie zabezpieczymy.

zadalam tylko pytanie, i czekalam na odpowiedz kobiet w tym temacie, watpie czy facci cos na tem temat wiedza.

Gość jukgbdsilkuj
na swoje pytanie dostałaś odpowiedź w pierwszym poście. Coś jeszcze? Jeśli nie, to zmykaj do nauki

Testowac mozesz w pierwszym dniu spodziewanej miesiaczki jesli ona nie przyjdzie. Testowanie 6 dni po stosunku to czysta glupota. Swoja droga to zamiast bawienia sie w robienie dzidzi z przystojnym macho pacho ratownikiem polecam otworzyc ksiazke do biologii.

na większości topicach królują określenia fasolek,tempek itd.czytać takich zdrobnień nie idzie

jestem srednio doswiadczona w takich sprawach wiec spytalam bardziej doswiadczonych, a to, ze nie plakalabym ze wpadlismy to chyba pozytywnie.wiadomo,że to nie moje marzenie w wieku 19 lat, studia praca wiadomo.ale jest po fakcie i chcialam sprawdzic jakie jest prawdopodobienstswo.

Gość junn
to nie matma wiec nie obliczysz prawdopodobienstwa. był seks jest mozliwosc ciazy.

dzięki za informacje, na przyszłość będę pamiętala by zakupić prezerwatywy, o tabletkach nie wspominam, bo boję się tej formy zabezpieczania.

Gość jukgbdsilkuj
Skąd możesz wiedzieć jak coś wymawiam, skoro mnie nie słyszysz? To co uprawiasz, to analfabetyzm funkcjonalny :) Proponuję zająć się nauką, a nie bawić się w dorosłość :)