Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość YOTKA28

jak to jest być mamą, po urodzenia dziecka?? Wątpliwości przy 1 ciąży..

Polecane posty

Gość YOTKA28

Jestem w ciąży , sam początek 6 tydz. i choć ciąża była planowana to mam głowę pełną różnych myśli...: " świat mi się zmieni bezpowrotnie" " bedę odpowiedzialna na następne 18,20 lat" "czy dam sobie radę" "czy macierzyństwo mnie nie przerośnie" itp. Macie też takie myśli ??? Dodam że żyło mi się do tej pory wygodnie..trochę boję się tego przeskoku....

Nie chcę Cię straszyć ale to zmiana życia o 180 stopni:) Jestem mamą od dwóch miesięcy i nic już nie jest takie jak wcześniej:) Ale z drugiej strony macierzyństwo to coś wspaniałego:D Pomimo płaczu, kupek, kolek nieprzespanych nocy:) Nie martw się, wszystko będzie dobrze:*

Gość kikiokkokoooko
powiem krótko: lekko nie będzie!!! :)

tak to wielka zmiana, zmiana zycia, przyzwyczajeń, czesto planów, marzeń, priorytetów. zmiana nas samych....... czy dasz sobie rade? a dlaczego nie? uwierz w siebie a bedzie dobrze!!! sa chwile zwatpienia, chwile placzu, wrazenia ze nie jestes dobra matka. sa chwile kiedy placzesz z bezsilnosci......ale poczekaj na 1 płacz, 1 uśmiech, gaworzenia, pierwsze słowo "mama", poczekaj az takie malutkie cieplutkie raczki przytula cie i twoje dziecko powie "kocham cie". macierzynstwo to ciezka praca, praca trwajaca 24 godziny na dobe, 7 dni w tyg, bez urlopów, bez chorobowego, bez mozliwości zwolnienia sie z niej jesli cos nie odpowiada....ale jak dla mnie ma nic wspanialszego na swiecie niz widziec jak TWOJE WLASNE DZIECKO rosnie, rozwija sie, usamodzielnia, wyrasta na wartosciowego czlowieka :) powodzenia, spokojnej ciazy, latwego porodu i wiele zadowolenia z bycia MAMA :)

Gość mamama27
mała_agatka - pięknie napisane - popieram macierzyństwo to ciężka harówka - naprawde 3 etaty 7 dni w tygodniu bez wytchnienia nieraz - taka mega straszna odpowiedzialność - ale takie cudowne uczucia, tyle miłości i radości z takiego maleństwa - mój ma teraz 1,5 roku i kocham go coraz bardziej :)