Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kongokongaa

mam pytanie o dni płodne w okresie karmienia piersią

Polecane posty

Gość kongokongaa

jeszcze nie dostałam okresu, dziecko ma 3m, karmie tylko piersią, moje pytanie jest następujące: czy przed pierwszym krwawieniem miałyscie typowe objawy owulacji (śluz, ból jajnika itd.?) i potem, czy te oznaki sa widoczne tak normalnie?

Gość kongokongaa
up

Gość junn
jakoś nigdy nie miałam wyraźnych znaków owulacji więc i przed pierwszym okresem po porodzie tez nic szczególnego nie zauważyłam. ale może dlatego że nie myślałam o owulacji. a czemu się nad owulacją zastanawiasz? czyżbyś bała się wpadki?

Gość kongokongaa
no boje sie wpadki, dlatego chce wiedziec czy są te symptomy, pzred ciązą miałam je zawsze

Gość ja po pierwszym porodzie
miałam bardzo wyraźne dni płodne, ze śluzem, bólem okołoowulacyjnym itp. po drugiej dostałam pierwszą @ niespełna 6 tygodni po porodzie i nie przypominam sobie bym zaobserwowała w okresie połogu dni płodne pierwsze dziecko karmiłam piersią, drugie - nie

Gość junn
wiesz nie sugeruj się tym co było przed ciążą bo akurat po ciąży wiele może się zmienić. zabezpieczajcie się i będzie ok.

Gość kongokongaa
czyli powinno wrócic do normy... wolałabym takie rzecy widziec, bo narazie nie wybrałąm spoosbu antykoncepcji

Gość Owana
Ja nie miałam jednoznacznych objawów. a bazując na tych co były.. zostałam po raz kolejny mamą :)

Gość Owana
Jeśli nie chcesz następnego dziecka, bądź bardzo ale to bardzo ostrożna. To najtrudniejszy chyba czas na przewidzenie owulacji na podstawie obserwacji.

Gość junn
to co bez antykoncepcji póki co?

Gość na dziś planuję
dziwne pytania zadajesz jeśli nie chcesz zajść w ciażę zainwestujcie w prezerwatywy dopóki hormony się nie ustabilizują to obserwacja swojej płodnosći to wróżenie z fusów

Gość Sikoreczka z pudełeczka
są tabletki antykoncepcyjne dla mlodych matek karmiących, ale nie wiem czy są juz dostępne juz w Polsce zawsze mozna lekaza zapytac., nazwa wyleciała mi z głowy są z norwegii chyba i zaczynaja sie jakoś na "nor" czy " ner" kurcze nie pamietam.

Gość Sikoreczka z pudełeczka
juz sobie przypomnialam. Noriday.