Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baloooon

jestem powaznie uzalezniona od coca-coli!

Polecane posty

Gość baloooon

Nie ma dnia, zebym nie pila coli. W domu moze zabraknac wody, herbaty, mleka ale nigdy coli! Potrafie wypic butelke 1,75l dziennie. Czasami caly dzien pije tylko cole i zadnych innych plynow. Nie potrafie sie powstrzymac, czuje, ze jest to uzaleznienie, czy ktos ma tak samo?

Gość aser434
ciekawe .. U mnie na stole coca-cola pojawia sie raz na 3 miesiace .. Wlasciwie nikt tego nie pije z domowników..

Gość ostatni moheranin
poszuka sobie o właściwościach rakotwórczych coli

Gość Smutasek w ciasnych spodniach
Miałam dokładnie to samo. Dwa litry dziennie. Piłam tylko colę przez całe lata. Pewnego dzia przeszłam na dietę odchudzającą i rzuciłam colę. Tak z dnia na dzień. Dziś pijam tylko okazjonalnie w drinkach.

Gość baloooon
czasami zapomnę się i umyję włosy coca colą. Są wtedy niebywale puszyste i brązowe.

Gość baloooon
zeby mam zdrowe a cole pije juz od dobrych kilku lat codziennie w duzych ilosciach. probowalam zaprzestac picia ale to silniejsze ode mnie, jestem uzalezniona jak z tym walczyc?

Gość ja widzialam reportaz
w tv babka pija dziennie pare litrow coli w koncu po rpsotu umarla i tyle. ja tez bylam przez jakis czas uzalezniona ale odstawilam to bo musialam pic z dnia na dzien coraz wiecej coli :-O wiec zrozumialam ze cos nie halo :-O

nie cola jest obrzydliwa, przerazliwe slodka i niezdrowa. Czasem wypije, ale tylko z mnostwem lodu i cytryna, ale bardzo zadko

Gość Godejwa
piję colę tak samo jak tu , po 2 litry dziennie od 15 lat na śniadanie , drugie śniadanie , obiad , podwieczorek i kolację , w między czasie tez cola:P:P:P, zęby mam zdrowe i cała reszta też w porząsiu:P

Gość zwiastun śmierci
Tak Ci się tylko wydaje Godejwa, już niedługo wyciągniesz kopyta :classic_cool:

Gość mhjbhjvh
chyba rzadko analfabetko 🖐️

Gość dvrevgr
a ja od ziolek i wody mineralnej

Gość dvrevgr
niemozliwe by piajc tyle lat codziennie tego swinstwa nic wam sioe nie dzieje, chocby nadpobudliwosc czy kolatania serca........ ja piej cole 2 razy do roku czyli na swieta Bozego i wielkiej nocy

też kiedyś byłam uzależniona od coli i od czekolady potrafiłam w środku nocy jechac na stację paliw (w czasch, kiedy nie było marketów całodobowych), żeby sobie kupić colę i czekoladę, bo inaczej nie zasnęłabym

Gość ostatnio kobieta umarla od
coli takze powodzenia. w zyciu bym tego nie tknela

Gość Fan tego boskiego trunku
ja też 2,5 litra dzień w dzień czasmi wiecej przeraża mnie to ale bardziej szkodzi mi jej nie picie

Gość cczcx
mój kuzyn ma tak samo, rodzina chce go wysłać do monaru :(

Gość znowy 10 osob pisze.
1,7 litra na dobę to nie jest znowu tak dużo :D spokojnie przeżyjesz nawet dwa razy większą dawkę.przetestowałem na sobie od tego się nie umiera w perspektywie krótkoterminowej.

Gość prawictwo pospolite1
ja nie pilem coli od 6 miesięcy spożywam tylko herbate bez cukru bo mam słabe zęby .

Gość odzwyczaj sie powoli
najpierw przez tydzień 1,5 litra, potem litr, dwie szklanki..

Gość coca cola terz jest
rakotwurcza Coca Cola i Pepsi zmieniają sposób przygotowania karmelowego barwnika, by uniknąć potrzeby zamieszczania na puszkach i butelkach ostrzeżeń, że zawiera potencjalnie rakotwórczy związek chemiczny - donoszą sobotnie brytyjskie media. Receptura pozostanie bez zmian w Europie i na innych rynkach, a na butelkach i puszkach nie będzie ostrzeżenia. Szefowie obu konkurencyjnych firm posiadających razem ok. 90 proc. rynku napojów orzeźwiających w USA nakazali producentom zmniejszenie zawartości, powstającego w trakcie gotowania związku 4-MEI (ang. 4-methylimidazole) łączonego z wyższym ryzkiem zachorowania na raka u myszy i białaczki u szczurów. Jest to skutkiem uchwalonego w Kalifornii prawa nakazującego producentom napojów zawierających śladową ilość substancji rakotwórczych wyszczególnienie tego na opakowaniu. Coca Cola zmieniła już skład receptury w Kalifornii i zmieni go we wszystkich stanach. Kolor i smak mają pozostać bez zmian. Nowa receptura tych napojów jest uboższa o 4-metyloimidazol czyli składnik, który odpowiada za barwę tego produktu. Według naukowców środek ten zwiększa wystąpienia nowotworu. Po szczegółowych badaniach substancja została dodana w Kalifornii do stanowej listy produktów rakotwórczych.

Gość ja tak mam jak autorka:/
i po kilkunastu latach picia codziennie coca-coli czuję,że jestem chora:/ Boli mnie wątroba,czuję ucisk w środku bardzo zle sie czuję wczoraj wypiłam ostatnią szklankę,boję się,ze od tego mam raka

Gość ja jak widzę colę
to najpierw też mam ochotę się napić ale już po kilku łykach drażni mnie że jest taka słodka. Za słodka. I drażni mnie że już po kilku minutach od wypicia czuję że jeszcze bardziej mi się chce pić niż przed wypiciem coli. Dlatego nie. Do rzadkości nalezy żebym piła colę a jeśli już to w maleńkich ilościach tak na spróbowanie. W głowie mi się nie miesci że można wypić tego całą butle tak jak mój mąż to robi. W ogóle to denerwuje się za każdym razem jak widzę że znów kupił tego syfologa. Straszne pieroństwo

Gość gość
Odkurzam wątek, pije po 1,5 litra coli, a i tak się ograniczam! Wiem, że cola jest niezdrowa psuje zęby, rujnuje żołądek i nadaje się świetnie jako środek do czyszczenia rdzy i przypaleń, ale nie potrafię się powstrzymać, a im wiecej sie pije tym wieksze pragnienie i tak w kółko. Ma ktoś jakies sposoby jak się oduczyć pić to cholerstwo?

Gość gość
tez jestem uzalezniony od coli ;( a mam kilkanascie lat