Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinka2215

metformax sr500

Polecane posty

Gość karolinka2215

wiatam mam cukrzyce typ 1 i diabetolog dał mi metformax 500 czy moge go brac bedac na insulinie (humalog,humulin n) brałam tez euthyrox N50 ale kazał mi teraz odstawic.staramy sie z mezem o dzidziusia juz ponad 2 lata ale nic nam nie wychodzi jak narazie miałam robione badania hormonalne i niby wszystko ok jajniki tez ale nadal brak ciazy prolaktyna po srodu normy a tostesteron 71.52ng gorna granica normy ktora miała z was taki problem prosze napisac bo nie wiem co juz mam robic bardzo pragniemy miec dzidziusua.pozdr

Gość karoli nka2215
dziwczyny pomozcie

Gość Weronika_85
hej! mi ginekolog wczoraj przepisał ten lek, gdyż stwierdził u mnie cechy PCO...

Nie bardzo rozumiem zwiazku euthyroxu z metformina - to calkiem dwa rozne leki i jezeli masz niedoczynnosc tarczycy musisz brac euthyrox , bo brak tyroksyny utrudni Ci zajscie w ciaze. Nie wiem jak wyglada sprawa przyjmowania metforminy i insuliny, ale to juz trzeba konsultowac z diabetologiem. ( moze bedzie trzeba zmniejszyc dawki insuliny jesli glukoza znacznie sie obnizy) .

Gość KiniaK4109
Używaliście preparatu o nazwie Metformax SR 500? Bo wyszukiwałam danych na temat tego produktu i nie wiem co myśleć. Może możecie cokolwiek napisać mi o tym leku? Warto go kupować, testowaliście zamienniki? Na tej stronie jest trochę danych o Metformax SR 500: http://www.listalekow.pl/metformax-sr-500/ - myślicie, że warto się tym zasugerować? Nie w smak mi się rozczarować i roztrwonić bezsensownie siano, dlatego liczę na Wasze sugestie. Dzięki za wszelkie porady.