Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaorinay.

Czy majac sztuczne zęby mozna sie calowac? NIE KASOWAC

Polecane posty

Gość kaorinay.

Facet nie wyczuje ze kobieta ma sztuczne zeby? PROSZE O NIE USUWANIE TEMATU. KIEDYS ROWNIEZ O TO PYTALAM I ZERO ODDZEWU. TO DLA MNIE WAZNE PONIEWAZ MAM ZAMIAR SPRAWIC SOBIE SZTUCZNA PROTEZE GDYZ ZEBY MAM W ROZSYPCE. POWSTRZYMUJE MNIE PRZED TYM TO ZE FACET MOGLBY SIE ZORIENTOWAC I BYLOBY MI PO PROSTU WSTYD.

Gość kaorinay.
I znowu nikt nie odpowie? Rozumiem ze wszyscy ciesza sie tu nieskazitelnie ladnymi i swoimi zebami :( nie wstydzcie sie

Gość iusdghjh
kochana mysle ze o tym ze masz proteze to facet powinien wiedziec od poczatku związku

Gość kaorinay.
Mnie nie stac na naprawe zebow. Juz wole wyrwac i wstawic sztuczne niz sie ze swoimi uzerac. W ciagu ostatniego miesiaca ukruszyl mi sie kolejny zab a pare dni temu przedni peknal na pol :( Poza tym mam 2 juz wyrwane i 2 ukruszone (korzen w srodku dziasla Prawie wszystkie sa do leczenia,. Nie mam pracy,nie mam pieniedzy

Gość iusdghjh
jak cie kocha to zaakceptuje, nie buduje sie zwiazku na klamstwie, a zęby to jednak wazna sprawa jest

Gość kaorinay.
Poza tym moja ciotka ma sztuczne zeby od ponad 15 lat i jej maz o tym nie wie. Nie wiem jakim cudem. Moze sie nie caluja i dlatego nie czuje nic? I o to wlasnie chcialabym was spytac bo wstydze sie spytac mojej mamy czy ciotki. To dosc krepujace

Gość zeby miec koronki trzeba
miec swoje wlasne zeby. Przynajmniej niektore...

Gość ivdkvj
zęby to ważna sprawa na nfz nie mozesz sie wyleczyc? sztuczne to ostatecznosc

Gość kaorinay.
ale idzie wyczuc przy calowaniu ze zeby sa sztuczne? Moze byc tak ze facet wsadzi jezora i szczeka spadnie mu na jezyk? :(

Gość iusdghjh
ja tez czytalam na wizażu o takiej co miala 40 lat, proteze i mąż nie wiedzial, dopiero po wielu latach sie dowiedzial i uzbierali na implanty. dla mnie osobiscie to chamowa, ja bym sie z taką babą rozwiodla na miejscu tego goscia.

Gość iusdghjh
NFZ nie leczy za darmo, za kanalowe trzeba placic :D nie ukrywaj takich rzeczy, bo wlasnie jak nie daj boze ci szczeka wyleci to co bedzie?

Gość kaorinay.
odpowie mi ktos na pytanie w koncu odnosnie tego calowania? Czy wszyscy na kafe maja super zdrowe i swoje zeby?

Gość iusdghjh
jesli chodzi o proteze to mysle ze wyczuje... choc dziwne ze tamci nie wyczuli. przeciez z protezą sie ciezko mowi, nie da się jeść... nie wyobrazam sobie miec takiej tajemnicy. w sumie najpierw zrob tą proteze i zobacz jak bedziesz w niej wygladac, czy nie bedziesz mlaskac, slinic sie; moj profesor na uczelni co mial proteze sie slinil strasznie

Gość moja znajoma po 1 ciazy
stracila polowe zebow. Po drugiej reszte. Miala niecale 30 lat. Nie bylo jak robic koronek. Na sztucznej jechala...

Gość iusdghjh
dlatego ja nie chce miec dzieci bo tez mam slabe zeby

Gość kaorinay.
moja mama miala sztuczne w wieku 25 lat,ja mam juz 26 i nie wyrabiam z tymi zebami. Jak poszlam po porodzie do dentystki zaraz zeby mi usunela wszystkie i ze chce sztuczne to mnie opierniczyla :o

Gość echechech
puki masz własne zęby to ratuj co jest. moja babcia ma sztuczna szczękę zapinaną na 2ch koronkach jej własnych zębów u góry i 2ch u dołu (ma 85 lat), wtedy duużo lepiej się trzyma, dlatego nawet parę miesięcy temu zgodziła sie na leczenie kanałowe jednego z tych 4 ostatnich zębów, druga babcia tak bała się dentysty że wszystkie zęby wyrwała przed 40tką... szczęka sprawwiała sporo problemów często musiała wyciagać, bo problem okrutny bolesnosci dziąseł, musiała często chodzić bez bo nie była w stanie wytrzymać z bólu

Gość kaorinay.
moja mama jakos nie jeczy ze ja cos boli

Gość echechech
bo jedni nie czują dyskomfortu, inni nie są w stanie nosić na wiecej niż do jedzenie, nie wpadłabym na to gdybym nie widziała jak babcia sie czasem męczy. są dni a nawet miesiace że wszytko ok, a są ze nawet do jedzenia nie jest w stanie założyć :(

Gość ddfsffgghjhjhjh
nie rozumiem, masz dziecko a szukasz teraz nowego faceta? lepiej zajmij sie dzieckiem

Gość ja mam klapkę
i jest dobrze wiadomo wolałabym swoje ale jem wszystko ,wyjmuję do mycia ,śpię z nimi od samego początku,całuję się,dobrze zrobiona siedzi jak trzeba,lepsza sztuczna niż całkowite bezzębie:)

Gość sono italiano
Ja mam 32 lata i 8 zębów sztucznych na górze trzyma się na haczykach siedzi mocno i normalnie funkcjonuje jem w niej wszystko i śpię ściągam tylko do mycia a tak to ok facet mój narazie nie wie bo za krótko się znamy ale jeśli uda nam się być razem to mu powiem narazie nie wie :)

Gość moja koleanka
Moja kolezanka miala jakas chorobe dziasel i zeby musiala pousuwac - wszystkie . Nosi od 4 lat protezy ( ma mocowane na 4 implantach,na wiecej jej nie bylo stac) nikt poza mna i kilkoma osobami nie wie o tym , nie widac komletnie nic (obca osoba nie zauwazy) - sama jej sie z ciekawosci spytalam czy facet nie wyczuje podczas calowania . Odpowiedziala ze nie zdazylo jej sie zeby wyczul ktos .

Gość moja koleanka
koszt normalnego implanta tyle ze implant ma jakis mechanizm zatzaskowy czy cos takiego - zeby sie trzymaly protezy porcelanowe dobrze . Ona 4 lata temu zaplacila za calosc kolo 20 tys.

Gość dsafdsgdgh
a na ile lat takie cos starcza? na zawsze czy trzeba wymienic po jakims czasie?

Gość gość
Hej, ja rowniez nie mam juz swoich zebow,tzn mam czesciowa proteze na dole i calosc gory. I juz wiele razy calowalam sie z facetem i nigdy nie wyczol ani nie wiedzial,ze ja mam. Pozdrawiam

Gość Vixo
kaorinay , możesz się jakoś skontaktować ze mną? Mam podobny problem