Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambolinaaa

jak sie modlic by byc wysluchana?

Polecane posty

Gość bambolinaaa

boje sie, ze nawet Bog mi juz nie pomoze. chcialabym sie bardzo modlic ale boje sie, ze Bog mnie nie wyslucha.

Gość bambolinaaa
Chce mi sie plakac:( Tak bardzo potrzebuje laski Bozej:( Odmowilam dzis koronke do milosierdzi Bozego i bede odmawiac codziennie ale boje sie...ze to nic nie da:(

a mozę zamiast odmawiać koronki czy inne modlitwy hurtowe po prostu powiesz Bogu o co choidzi i poprosisz Go o pomoc ?

Gość bambolinaaa
Myslisz, ze Bog nie wie o co chodzi? Jesli istnieje naprawde, to widzi dlaczego jestem smutna i czego tak bardzo potrzebuje. Jak mam go o to prosic jesli nie modlitwa?

Gość bambolinaaa
Na rozancu. Koronko do Milosierdzia Bozego.

Gość Uijiyftgg
Przede wszystkim uwierz w siebie.

Gość bambolinaaa
tak konkretna modlitwe w kolko to samo, dlaczego pytasz?

pomyśl o tym ,ze Bóg jest Osobą , jest kimś kto słucha , kto reaguje , kto cie zna . A ty przychodzisz do Niego i nie mówisz o co chodzi tylko w kółko powtarzasz jedno i to samo . Pomyśl o tym tak - przychodzi do ciebie koleżanka , czegoś od ciebie che ,ale nie mówi o co chodzi , tylko w kółko powtarza jakiś zwrot . Będizesz wiedziała o co chodzi ? Bóg oczywiście wie czego potrzebujesz ,ale chce też ,zębyś przedstawiła Mu swoją prośbę , żebyś Mu zaufała , żebyś dziekowała Mu za to co już masz , żebyś wyznawała swoja wiare. TY . Modlitwa Ojcze nasz jest modlitwą wzorcem jak mamy sie modlić ,ale nie powinna być gotowym szablonem bezmyślnie powtarzanym .

Gość trads
a po co Bóg miałby cie wysłuchać, jeśli najważniejsze jest cierpienie?

Gość bambolinaaa
Ale widzisz ja rozmawiam z Bogiem. Oprocz tego, ze powtarzam w kolko te same modlitwy to tez z nim rozmawiam i wlasnymi slowami prosze go by mnie wysluchal. Nie raz placze by mi pomogl. Mi sie wydaje, ze w glebi serca nie mam przekonania do tego, ze wyslucha mojej prosby. Czasem modle sie ale watpie, ze uzyskam pomoc.

Jeśli czujesz siesłaba w modlitwie , w wierze poszukaj kogoś z kim będizesz mogła sie modlić , kt z tobą poniesie tą modlitwę przed Bozy Tron . Najważniejsze jest jednak czytanie Pisma , Ono wiele wyjaśnia dlaczego dzieje sietak jak sie dizeje :)

Gość polecam modlitwę
do Św.Rity-bardzo skuteczna modlitwa w sprawach trudnych i beznadziejnych-mnie pomogła wieeeeeeeeeeeele razy-polecam!

Gość bambolinaaa
a ja sie wlasnie juz kiedys modlilam do sw. rity w innej sprawie i nie zostalam wysluchana:(

nie bardoz rozumiem jak modlitwa do kogoś kto jest martwy moze komukolwiek w czymkolwiek pomóc ?

Gość bambolinaaa
bede sie modlic codziennie i wierzyc, wierzyc, wierzyc...jesli moja modlitwa przyniesie efekt napisze to tutaj. trzymajcie za mnie kciuki prosze Was.

moze jednak zamiast modlić sie o konkretną rzecz czy zdarzenie moze warto modlić sie o to , żeby poznać Boze plany dla siebie ?

Gość taa a za pare
tygodni przyleziesz tu i napiszesz że zostałaś wysłuchana, zrobisz to w celu dydaktycznym, wy fanatycy myslicie że można "ewangelizowac" klamstwem, prowokacją, a nawet oszczerstwem.

Gość bambolinaaa
Dlaczego mialabym klamac? Mam nadzieje i chcialabym napisac tu juz niedlugo, ze moja modlitwa zostala wysluchana. Ale nawet jesli sie tak nie stanie to napisze prawde.

Gość bambolinaaa
Prosze o Wasze wsparcie w modlitwie...

Gość en passant
w modlitwie o co?

Gość en passant
"Panie wysluchaj bambolinę" :)

Gość bambolinaaa
Aby ten o ktorym mysle odezwal sie do mnie bo tesknie i bardzo mi na nim zalezy:(

Gość bambolinaaa
Wiec skoro ma inny plan dla mnie to dlaczego postawil go na mojej drodze i pozwolil mi sie w nim zakochac, po to bym teraz cierpiala?:( Dobrze, nie musisz sie modlic w mojej intencji...dzieki, czesc.

skoro to Bóg postawiłby go na twojej drodze to i on kochałby ciebie :) Skoro tylko ty go darzysz uczuciem , tylko ty wzychasz a on nawet o tobie nie wie - to czy nie mądrzej modlić sie o kogoś przezanczonego ci od Boga ? Albo choć w intencji pewności ,ze to jest akurat " ten " ?:)