Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam olbrzymi problem

reklamacja farbujących butów

Polecane posty

Wczoraj kupiłam sobie buty sportowe specjalnie na wyjazd na długi weekend. Buty zakupione zostały w ccc, zrobione są jakby z zamszu. No i jest problem - buty farbują. Doczytałam się, że nie uznaje się reklamacji z powodu farbujących butów z naturalnej skóry, ale to jakiś syntetyk. Buty kupiłam specjalnie na wyjazd, bo normalnie rzadko chodzę w sportowych butach, jeżeli oddam je do reklamacji, to zostanę bez butów. Jeżeli jeszcze reklamację mieliby uznać, to moge się pomęczyć, gorzej jak po 2 tygodniach oddadzą mi farbujące wybraki. :o Cczy ktos rekalmował farbujące buty z innego materiału niż naturalna skóra?

Ja oddawałam buty z eko skóry (innej firmy niż CCC). Dostałam odpowiedź - niewłaściwe użytkowanie obuwie :D Reklamacja nie przyjęta :)

Gość kjij
reklamacja z powodu farbowania obuwia jest nieuwzględniana jak Ci się rozkleją to reklamacja będzie uznana

Dzięki, tak przypuszczałam. :( Póki co się nie rozkleiły, więc odpada.

Spotkałam się jeszcze na forum z uzasadnieniem odrzucenia reklamacji - niewłaściwe pH skóry. :D Przez ostatnie lata kupowałam tylko drogie buty, teraz nie mam kasy, więc chciałam zaoszczędzić. I taka mam oszczędność, że wszystkie skarpetki będą do wyrzucenia. :(

kup kilka par czarnych skarpetek ;) drogie Panie, na przyszłość: jesli odrzucą Wam reklamacje obuwia i wcisną standardowe: niewłaściwe uzytkowanie obuwia radzę udać się do rzecznika praw konsumenta. Z jego pomocą napiszecie pismo, które w 95% sprawi, że cudownie Wam te reklamacje uwzględnią. Oczywiście o ile sa realne podstawy do reklamacji ;)

Gość gość
Jestem zwolenniczką reklamowania wadliwych towarów lub usług. Wiele osób nie reklamuje i to jest ogromny błąd. Dlaczego? Dlatego, że to jest psi obowiązek sprzedawcy na wymianę wadliwego towaru. Zobaczcie artykuł na temat obsługi po sprzedażowej http://branzaczystosci.pl - jest tam sporo aspektów na co zwrócić uwagę.

Gość Akszuli
Ja mam nieco inny problem, nie z farbowaniem, a z rozklejeniem i nie chcą mi butów przyjąć na gwarancję. Da radę to jakoś samodzielnie, w domu skleić?

Witam! Akszuli dobrym wyborem na domową naprawę butów sportowych będzie właśnie klej TADAM®. Jest on elastyczny, a dzięki swoim właściwościom służy do napraw różnych części butów: czubków, brzegów, zapiętków, obcasów, podeszw i cholewek. Zachęcam do zakupu i sprawdzenia jego mocy działania. Gdyby pojawiły się pytania, chętnie na nie odpowiem. Ekspert marki TADAM tadam.com.pl

Gość Akszuli
A czy ten klej sprawdzi się w przypadku butów sportowych? Wiadomo, że taki but jest narażony na nieco więcej od tradycyjnego :)

Witam! Akszuli jak wspomniałam powyżej, klej TADAM® jest klejem do butów głównie sportowych. Gdyby pojawiły się pytania, chętnie na nie odpowiem. Ekspert marki TADAM tadam.com.pl

Gość sprytka

Trochę się obawiałam tego TADAM bo buty sportowe, szczególnie te do biegania musza mieć swoja elastyczność. Sklejając je jednak myślałam że się ja traci. Ale się pomyliłam :) Skleiłam moje ulubione Nike i nie straciły w ogóle na jakości. 

Gość Edziu

tez uzywałem tego kleju do butów na siłownie i elegancko sie podeszwa przykeiła. Juz drugi miesiac w nich chodze i nie widac zeby gdzies sie miały rozkleic