Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomodnsufbgdsjhdk

czy wypada-przyjecie

Polecane posty

Gość sdfghjkl
jak ci zalezy zeby byc dobra kuzynka to po prostu przekaz przez swoich rodziców kartke z zyczeniami i jakis drobiazg np jaki srebrny wisiorek

Gość ;) anuska
Ludzie są różni. Niektórzy specjalnie potwierdzą przybycie a nie przychodzą. Znam przypadki że para młoda prosiła na wesele gości bez dzieci. I co się okazało? 3 dzieci więc te miejsca awaryjne przydają się

Gość ;) anuska
Pisała że mają kasę poczytaj uważnie. Ja już mykam, nie mam ochoty na kłótnie z takimi ludźmi, jak tłumaczę że na niektórych wsiach jest inaczej i każda restauracja ma swoje zasady. Wyguglaj sobie we wyszukiwarce a potem pouczaj. Jesteś bardzo zadufaną osobą skoro wszystkich wrzucasz do jednego wora, i weź pod uwagę że w innych regionach Polski jest inaczej i tyle. I czytaj uważnie wpisy!

Gość ;) anuska
Cytuję wypowiedź autorki pisze o kasie :D "Skoro mają kasę" 'Dzieki za wypowiedzi,dobra nie jade bo własnie tak myslałam ze im bedzie głupio, co nie zmienia faktu ze i tak uwazam ze to było chasmkie z ich strony, tym bardziej ze znam ich sytuacje,skoro maja kase na wystawne przyjecie, to na 2 os nie maja, no dobra niewazne,dzieki "

Gość ;) anuska
I się sama tu kłóć ja nie mam zamiaru czytać już tego wątku i twoich mądrości

Podziwiam Cię. Większość osób w takiej sytuacji by się obraziło a ty chcesz jechać dla kuzynki. Jedź do Kościoła! Jej będzie miło a wujostwo (?) niech się wypcha.

Gość Banany
Restauracja nie zwraca pieniążków za miejsca wolne, jeśli ktoś potwierdził obecność powiedzmy 2 tyg. przed weselem czy komunią a nie przyjdzie bo różnie jest - praca zależy jaka i nie przyjdzie do restauracja kasy nie zwróci.

Gość raczej nie jedz.
oj anuska,anuska ,sama ze soba sie klocisz :DZeszlam z topiku o 21.32 ty sama ze soba piszesz i sie klocisz:-D 1)Sama czytaj ze zrozumieniem:D cytuje :sluchajcie moi rodzice zostali zaproszeni an komunie swieta do kuzynki ale bez dzieci,czyli mnie, bo tam sie tłumaczyli ze kasiy nie maja wiec dlatego tylko dorosłych i czy wypada zebym pojechała tylko pod kosciol a potem sie zmyła" ---->"bo tlumaczyli sie ze kasy nie maja" 2)cytuje:"bo rodziców zaprosili tez potem na goscine, a oni tam nie powiedza małej kuznce ze nie mieli kasy,tylko jej nawkrecaja ze ja nie chciałam przyjechac" ------> "nie powiedza ze nie mieli kasy,tylko..." 3)cytuje:" to było chasmkie z ich strony, tym bardziej ze znam ich sytuacje,skoro maja kase na wystawne przyjecie, to na 2 os nie maja," ---------> a tu autorka pisze z sarkazmem "skoro maja kase na wystawne przyjecie" tzn ,ze skoro biedni i kasy nie maja to nie powinni szykowac zadnego przyjecia. Tak sie pisze jezeli ktos jest obrazony i nie potrafi /nie chce zrozumiec ze ktos mimo braku kasy chcial zrobic przyjecie. A moze oni chcieli zrobic przyjemnosc dziecku i dlatego organizuja ?! A na autorce i jej bracie dltego zaoszczedza , bo za nich musieliby placic jak za doroslych , a inne dzieci pewnie sa w wieku ze placa za nich pol ceny . Sama jestes zadufana i klotliwa , jak to na wsiach bywa !!!!Sama se gogluj!!!Bye !