Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cała prawda o gotkach

Cała prawda o gotkach

Polecane posty

Myślicie, że gotki są takie miłe, bo wyglądają uroczo? Nic bardziej mylnego! Otóż gotki zwabiają do siebie, bądź porywają małe dzieci, następnie zamykają w nadzianych ostrymi przedmiotami beczkach i toczą z nich krew, a następnie ją piją, bądź kąpią się w niej, tak, jak to robiła ich idolka Elżbieta Batory, z młodymi dziewczętami, aby zachować wieczną młodość, a po wytoczeniu krwi, rzucają zwłoki dzieci psom na pożarcie. Dodatkowo oddają się za darmo na cmentarzach, a więc zastanówcie się poważnie, czy gotka aby napewno jest idealną kandydatką na Waszą dziewczynę, żonę i matkę dla Waszych dzieci. Napisałem to tylko ku przestrodze, abyście wszyscy uważali na gotki, albowiem są to dziewczyny bardzo okrutne i nieznające uczuć wyższych.

Gość Lady Marlow 481516
cool story bro :classic_cool:

Gość gryczafan
Ale kim w ogóle są gotki? Bo często o nich słyszę, a w życiu ich nie widziałem.

Gotki klasyczne noszą długie czarne, bądź czarno-fioletowe, czarno-niebieskie, czy czarno-czerwone suknie, lub ubierają się jak mroczne prostytutki. Zawsze malują usta czarną szminką. Mordują dzieci w wyżej opisany sposób. Cybergotki mają doczepiane do włosów różne dziwne elementy, dodatkowo czasem mają podgolone głowy. Mordują dzieci rażąc je prądem, ale tak, żeby przeżyły, a następnie spuszczają z nich krew.

Gość gryczafan
To obrzydliwe! Oby to był stereotyp, bo teraz wolałbym takiej nie spotkać na swej drodze.

Gość Atrakcyjny.ok
Gotki to wieś w gminie Jonkowo pow. Olsztyński. Lokację otrzymało w roku 1352.

Gość no to hop
i w górę!

Gość Danathiel
Nie wiem czy się śmiać czy płakać... Wierzy w to ktoś?

Gość Absyntowooka
Co za bzdury! Jestem gotką, w dodatku żona i mamą i jakoś nie wyobrażam sobie komukolwiek robić krzywdy. Ubieramy się "mrocznie", ale w celu wyrażenia naszego wnętrza. Przecież mordercy i psychopaci wbrew pozorom są "normalni", pochodzą z dobrych domów. Gotyk to styl życia, odzież, muzyka, zamiłowanie do literatury, poezji, historii, sztuki. Owszem, są pośród nas zarówno satanisci jak i katolicy, ale wyznanie przecież nie jest zależne od stylu. Większych bzdur niż powyższe nigdy nie czytałam.

Gość Thrash Till Death
@Absyntowooka: Jesteś dowodem na to, że gotki to idiotki, skoro nie widzisz, że to prowokacja i co za tym idzie, autor tematu zapewne wcale tak nie uważa. Współczuję Twojemu dziecku, że ma taką nierozgarniętą mamę, bo w przyszłości będzie się wstydzić tego. Ja osobiście gotów i gotek, nienawidzę za wiele rzeczy. Gotów m.in. za pedalski wygląd, oraz za to, że są błędnie uznawani za odłam metalowców, co dla mnie jest obrazą, bo to dwa różne światy, a gotek nienawidzę m.in. za to, że uwielbiają robić sobie zdjęcia na grobach (zarówno małolaty, jak i kobiety po 30stce, a nawet po 40stce), myśląc, że to jest bardzo romantyczne i artystyczne, oraz za to, że gdy zobaczą prawdziwego metalowca, to dziwią się, jak może nosić niebieskie jeansy, zamiast czarnych bojówek, białe adidasy za kostkę, zamiast glanów, oraz katanę narzuconą na ramoneskę, bo idiotki nie wiedzą, że to jest typowo metalowy wygląd, a glany i bojówki, to atrybuty innych subkultur. Dodatkowo większość gotek-idiotek nie zna klasyki swojej muzyki, nawet Sisters Of Mercy, choć twórczość Andrew Eldritcha znają nawet ludzie, którzy nigdy o gotach nie słyszeli. Wkurwia mnie to, że gotki są uznawane za metalówki. Gdzie tam gotyckim tandeciarom do metalówek? No chyba że do kinderek, to tak, bo gotki prezentują ten sam poziom.;) PS. Płaczesz słuchając Artrosis?:D

Gość Absyntowooka
Bynajmniej, nie lubię Astrosis, podobnie jak Xandrii czy Clostera. Sisters of mercy to prekursorzy tego nurtu w muzyce, który na dobra sprawę ciężko do dzisiaj zdefiniować. Ja słucham zarówno Lucifera, Ulvera, Rhapsody, Kredek jak i starej Epici. Muzyka to wolność, więc dlaczego mam się ograniczać co do niej? Udowodnij mi że jestem idiotka. Może i to prowokacja, ale przeczyta to setka osób i utrwali sobie taki a nie inny, fałszywy pogląd. Może Ty spotkałes jakieś kinderki, jednakowoż przynależności nie wyraża tylko strój. Nie interesuje mnie jak się nosisz.

Gość Absyntowooka
Twoja wypowiedź dowodzi jedynie, jak ograniczona istota jesteś, skoro nienawidzisz ludzi za to, kim są. Cywilizowany człowiek jest ponad podziały subkulturowe w kontaktach interpersonalnych, może czas dojrzeć? Z tego co napisałeś wynika też, że wg Ciebie metalowki są bardziej tró niż gotki. Ach ach, jakież to dziecinne.

Gość Thrash Till Death
Po pierwsze, masz u mnie plusa za to, że nie lubisz takiej tandety, jak Artrosis, Closterkeller, czy Xandria, po drugie, przed Sisters Of Mercy, był jeszcze Bauhaus, Joy Division i Siouxsie & The Banshees.;) Jeśli chodzi o muzykę gotycką, to bardziej kumatych gotów i gotek nienawidzę też za to, że wszystko, co nie ma wpływów Post-Punka, nazywają Metalem. Zresztą Epica, Rhapsody, COF itp., nie mają NIC wspólnego z Metalem! To jest plastikowa tandeta dla mhr00cznych gimnazjalistek i zapamiętaj to sobie dziewczynko! Z kolei "Nattens Madrigal" Ulvera, bardzo lubię, bo to solidny Raw Black. Zresztą, mam prawo nienawidzić kogo chcę. Powiedz mi, za co mam lubić gotki? Za kicz i tandetę, które sobą reprezentują? Goci przez neta ubliżają metalówkom, bo w realu by się nie odważyli, bo wiedzą, że straciliby zęby. Poza tym wnosisz, ze nie jestem ponad podziały subkulturowe w kontaktach interpersonalnych, tylko po tym, że nienawidzę waszego tandetnego środowiska? To wiedz, że większość moich dobrych znajomych nawet nie słucha Metalu. Według tego, co napisałem poprzednio, wynika, że wolę metalówki od gotek, bo bardziej mi się podobają, a nie jakieś tam wymysły typu tró. W dodatku gotek jest pełno, a metalówek, już prawie w ogóle nie ma. Ponadto od gotek już wolę laski chodzące na solarium (nie mam na myśli tych chodzących w różowych ciuszkach), tym bardziej, że ostatnio coraz częściej chodzą w motocyklowych kurtkach. A czemu to wszystko napisałem? Bo wiele gotek myśli, że są największym marzeniem wszystkich, albo przynajmniej większości metalowców, niektóre nawet myślą, że Ci będą pisać dla nich poematy, aby zdobyć ich serca, tak więc te posty są kubłem zimnej wody, wylanym na głowy głupiutkich gotek. Moja niechęć do gotek wynika też z tego, że znałem wiele gotyckich lasek w wieku od 25 do 45 i każda miała coś z głową. Wracając do gotyckich lasek robiących słit focie na grobach, popatrz na to zdjęcie -> http://antygotyk.blox.pl/resource/a2b46ab5043b02069d2fb9752c8a576614190.jpg Ta laska ma więcej, niż 20 lat, a myśli, że to jest takie fajne, romantyczne i wielce artystyczne.:o Gardzę gotkami i nic tego nie zmieni. Jak słyszę gdzieś na ulicy, bądź czytam w necie, jakie to gotki są super, bo są lepsze i bardziej uczuciowe od innych dziewczyn/kobiet, to mnie normalnie skręca.:o Pewno teraz rzucisz tyPOwo lewacką gadkę o tym jaki to jestem nietolerancyjny. Tak, jestem nietolerancyjny i jestem z tego dumny!

Gość Thrash Till Death
Po pierwsze, masz u mnie plusa za to, że nie lubisz takiej tandety, jak Artrosis, Closterkeller, czy Xandria, po drugie, przed Sisters Of Mercy, był jeszcze Bauhaus, Joy Division i Siouxsie & The Banshees.;) Jeśli chodzi o muzykę gotycką, to bardziej kumatych gotów i gotek nienawidzę też za to, że wszystko, co nie ma wpływów Post-Punka, nazywają Metalem. Zresztą Epica, Rhapsody, COF itp., nie mają NIC wspólnego z Metalem! To jest plastikowa tandeta dla mhr00cznych gimnazjalistek i zapamiętaj to sobie dziewczynko! Z kolei "Nattens Madrigal" Ulvera, bardzo lubię, bo to solidny Raw Black. Zresztą, mam prawo nienawidzić kogo chcę. Powiedz mi, za co mam lubić gotki? Za kicz i tandetę, które sobą reprezentują? Goci przez neta ubliżają metalówkom, bo w realu by się nie odważyli, bo wiedzą, że straciliby zęby. Poza tym wnosisz, ze nie jestem ponad podziały subkulturowe w kontaktach interpersonalnych, tylko po tym, że nienawidzę waszego tandetnego środowiska? To wiedz, że większość moich dobrych znajomych nawet nie słucha Metalu. Według tego, co napisałem poprzednio, wynika, że wolę metalówki od gotek, bo bardziej mi się podobają, a nie jakieś tam wymysły typu tró. W dodatku gotek jest pełno, a metalówek, już prawie w ogóle nie ma. Ponadto od gotek już wolę laski chodzące na solarium (nie mam na myśli tych chodzących w różowych ciuszkach), tym bardziej, że ostatnio coraz częściej chodzą w motocyklowych kurtkach. A czemu to wszystko napisałem? Bo wiele gotek myśli, że są największym marzeniem wszystkich, albo przynajmniej większości metalowców, niektóre nawet myślą, że Ci będą pisać dla nich poematy, aby zdobyć ich serca, tak więc te posty są kubłem zimnej wody, wylanym na głowy głupiutkich gotek. Moja niechęć do gotek wynika też z tego, że znałem wiele gotyckich lasek w wieku od 25 do 45 i każda miała coś z głową. Wracając do gotyckich lasek robiących słit focie na grobach, popatrz na to zdjęcie -> http://antygotyk.blox.pl/resource/a2b46ab5043b02069d2fb9752c8a576614190.jpg Ta laska ma więcej, niż 20 lat, a myśli, że to jest takie fajne, romantyczne i wielce artystyczne.:o Gardzę gotkami i nic tego nie zmieni. Jak słyszę gdzieś na ulicy, bądź czytam w necie, jakie to gotki są super, bo są lepsze i bardziej uczuciowe od innych dziewczyn/kobiet, to mnie normalnie skręca.:o Pewno teraz rzucisz tyPOwo lewacką gadkę o tym jaki to jestem nietolerancyjny. Tak, jestem nietolerancyjny i jestem z tego dumny!

Gość Thrash Till Death
Po pierwsze, masz u mnie plusa za to, że nie lubisz takiej tandety, jak Artrosis, Closterkeller, czy Xandria, po drugie, przed Sisters Of Mercy, był jeszcze Bauhaus, Joy Division i Siouxsie & The Banshees.;) Jeśli chodzi o muzykę gotycką, to bardziej kumatych gotów i gotek nienawidzę też za to, że wszystko, co nie ma wpływów Post-Punka, nazywają Metalem. Zresztą Epica, Rhapsody, COF itp., nie mają NIC wspólnego z Metalem! To jest plastikowa tandeta dla mhr00cznych gimnazjalistek i zapamiętaj to sobie dziewczynko! Z kolei "Nattens Madrigal" Ulvera, bardzo lubię, bo to solidny Raw Black. Zresztą, mam prawo nienawidzić kogo chcę. Powiedz mi, za co mam lubić gotki? Za kicz i tandetę, które sobą reprezentują? Goci przez neta ubliżają metalówkom, bo w realu by się nie odważyli, bo wiedzą, że straciliby zęby. Poza tym wnosisz, ze nie jestem ponad podziały subkulturowe w kontaktach interpersonalnych, tylko po tym, że nienawidzę waszego tandetnego środowiska? To wiedz, że większość moich dobrych znajomych nawet nie słucha Metalu. Według tego, co napisałem poprzednio, wynika, że wolę metalówki od gotek, bo bardziej mi się podobają, a nie jakieś tam wymysły typu tró. W dodatku gotek jest pełno, a metalówek, już prawie w ogóle nie ma. Ponadto od gotek już wolę laski chodzące na solarium (nie mam na myśli tych chodzących w różowych ciuszkach), tym bardziej, że ostatnio coraz częściej chodzą w motocyklowych kurtkach. A czemu to wszystko napisałem? Bo wiele gotek myśli, że są największym marzeniem wszystkich, albo przynajmniej większości metalowców, niektóre nawet myślą, że Ci będą pisać dla nich poematy, aby zdobyć ich serca, tak więc te posty są kubłem zimnej wody, wylanym na głowy głupiutkich gotek.

Gość Thrash Till Death
Po pierwsze, masz u mnie plusa za to, że nie lubisz takiej tandety, jak Artrosis, Closterkeller, czy Xandria, po drugie, przed Sisters Of Mercy, był jeszcze Bauhaus, Joy Division i Siouxsie & The Banshees.;) Jeśli chodzi o muzykę gotycką, to bardziej kumatych gotów i gotek nienawidzę też za to, że wszystko, co nie ma wpływów Post-Punka, nazywają Metalem. Zresztą Epica, Rhapsody, COF itp., nie mają NIC wspólnego z Metalem! To jest plastikowa tandeta dla mhr00cznych gimnazjalistek i zapamiętaj to sobie dziewczynko! Z kolei "Nattens Madrigal" Ulvera, bardzo lubię, bo to solidny Raw Black. Zresztą, mam prawo nienawidzić kogo chcę. Powiedz mi, za co mam lubić gotki? Za kicz i tandetę, które sobą reprezentują? Goci przez neta ubliżają metalówkom, bo w realu by się nie odważyli, bo wiedzą, że straciliby zęby. Poza tym wnosisz, ze nie jestem ponad podziały subkulturowe w kontaktach interpersonalnych, tylko po tym, że nienawidzę waszego tandetnego środowiska? To wiedz, że większość moich dobrych znajomych nawet nie słucha Metalu.

Gość Thrash Till Death
Po pierwsze, masz u mnie plusa za to, że nie lubisz takiej tandety, jak Artrosis, Closterkeller, czy Xandria, po drugie, przed Sisters Of Mercy, był jeszcze Bauhaus, Joy Division i Siouxsie & The Banshees.;) Jeśli chodzi o muzykę gotycką, to bardziej kumatych gotów i gotek nienawidzę też za to, że wszystko, co nie ma wpływów Post-Punka, nazywają Metalem. Zresztą Epica, Rhapsody, COF itp., nie mają NIC wspólnego z Metalem! To jest plastikowa tandeta dla mhr00cznych gimnazjalistek i zapamiętaj to sobie dziewczynko! Z kolei "Nattens Madrigal" Ulvera, bardzo lubię, bo to solidny Raw Black. Zresztą, mam prawo nienawidzić kogo chcę. Powiedz mi, za co mam lubić gotki? Za kicz i tandetę, które sobą reprezentują?

Gość Thrash Till Death
Po pierwsze, masz u mnie plusa za to, że nie lubisz takiej tandety, jak Artrosis, Closterkeller, czy Xandria, po drugie, przed Sisters Of Mercy, był jeszcze Bauhaus, Joy Division i Siouxsie & The Banshees.;) Jeśli chodzi o muzykę gotycką, to bardziej kumatych gotów i gotek nienawidzę też za to, że wszystko, co nie ma wpływów Post-Punka, nazywają Metalem. Zresztą Epica, Rhapsody, COF itp., nie mają NIC wspólnego z Metalem! To jest plastikowa tandeta dla mhr00cznych gimnazjalistek i zapamiętaj to sobie dziewczynko! Z kolei "Nattens Madrigal" Ulvera, bardzo lubię, bo to solidny Raw Black. Zresztą, mam prawo nienawidzić kogo chcę. Powiedz mi, za co mam lubić gotki? Za kicz i tandetę, które sobą reprezentują? Goci przez neta ubliżają metalówkom, bo w realu by się nie odważyli, bo wiedzą, że straciliby zęby. Poza tym wnosisz, ze nie jestem ponad podziały subkulturowe w kontaktach interpersonalnych, tylko po tym, że nienawidzę waszego tandetnego środowiska? To wiedz, że większość moich dobrych znajomych nawet nie słucha Metalu. Według tego, co napisałem poprzednio, wynika, że wolę metalówki od gotek, bo bardziej mi się podobają, a nie jakieś tam wymysły typu tró. W dodatku gotek jest pełno, a metalówek, już prawie w ogóle nie ma. Ponadto od gotek już wolę laski chodzące na solarium (nie mam na myśli tych chodzących w różowych ciuszkach), tym bardziej, że ostatnio coraz częściej chodzą w motocyklowych kurtkach. A czemu to wszystko napisałem? Bo wiele gotek myśli, że są największym marzeniem wszystkich, albo przynajmniej większości metalowców, niektóre nawet myślą, że Ci będą pisać dla nich poematy, aby zdobyć ich serca, tak więc te posty są kubłem zimnej wody, wylanym na głowy głupiutkich gotek. Moja niechęć do gotek wynika też z tego, że znałem wiele gotyckich lasek w wieku od 25 do 45 i każda miała coś z głową. Wracając do gotyckich lasek robiących słit focie na grobach, popatrz na to zdjęcie -> http://antygotyk.blox.pl/resource/a2b46ab5043b02069d2fb9752c8a576614190.jpg Ta laska ma więcej, niż 20 lat, a myśli, że to jest takie fajne, romantyczne i wielce artystyczne.:o Gardzę gotkami i nic tego nie zmieni. Jak słyszę gdzieś na ulicy, bądź czytam w necie, jakie to gotki są super, bo są lepsze i bardziej uczuciowe od innych dziewczyn/kobiet, to mnie normalnie skręca.:o Pewno teraz rzucisz tyPOwo lewacką gadkę o tym jaki to jestem nietolerancyjny. Tak, jestem nietolerancyjny i jestem z tego dumny! Co do tematu, to przecież na pierwszy rzut oka widać, ze to prowokacja. Poza tym, już widzę setki osób, wklepujących w google "cała prawda o gotkach".:D

Gość Thrash Till Death
Po pierwsze, masz u mnie plusa za to, że nie lubisz takiej tandety, jak Artrosis, Closterkeller, czy Xandria, po drugie, przed Sisters Of Mercy, był jeszcze Bauhaus, Joy Division i Siouxsie & The Banshees.;) Jeśli chodzi o muzykę gotycką, to bardziej kumatych gotów i gotek nienawidzę też za to, że wszystko, co nie ma wpływów Post-Punka, nazywają Metalem. Zresztą Epica, Rhapsody, COF itp., nie mają NIC wspólnego z Metalem! To jest plastikowa tandeta dla mhr00cznych gimnazjalistek i zapamiętaj to sobie dziewczynko! Z kolei "Nattens Madrigal" Ulvera, bardzo lubię, bo to solidny Raw Black. Zresztą, mam prawo nienawidzić kogo chcę.

a ja tam jeste numetalowcem ale lubie tylko gotki-stanistki bo ten saanizm romantyczny atistoczno filozoficzno pierdolowaty mnie smieszy :D

Gość Thrash Till Death
Najpierw nie chciało wysłać, a potem powieliło.:o Dodam jeszcze tylko, że przecież na pierwszy rzut oka widać, że to prowokacja, dlatego też prawie nikt tu nie pisał. Poza tym, już widzę setki osób, wklepujących w google "cała prawda o gotkach".:D Nie rozśmieszaj mnie.:D

Gość Absyntowooka
Wszędzie znajdą się egoistki. Żadna z moich znajomych nigdy nie wywyzszala się swoją lepszoscia, bo nie ma czegoś takiego. Nie ważne czy got czy metal, wszyscy jesteśmy ludźmi. Znam parę metalowek i nic do siebie nie mamy, to świetne dziewczyny i jakoś nie czujemy do siebie niechęci. Możesz nie tolerować, ale nie masz prawa obrażać. Co do muzyki, jak już wspomniałam, nie ograniczam się. Nie patrzę na gatunek tylko na to, jak dany utwór na mnie działa. Więc mieszanina nie sprawia, że jestem nieszczera w swych przekonaniach. Piszesz o gotyckich kobietach w sposób generalizujacy, aż strach czytać że takie przykłady jakie podales istnieją. Może miałeś pecha. Wisi mi to. Jednak zostaje przy swoim zdaniu uparcie, nic nie daje prawa obrazac kogokolwiek za to, kim jest.

Gość Thrash Till Death
Skąd wiesz, że one na pewno są metalówkami? Metalówki nie chodzą w glanach i tylko na czarno. Chodzą albo w skórzanych botkach, albo w białych adidaskach za kostkę, albo w czarnych kozaczkach, albo w damskich kowbojkach. Zresztą, większość metalówek które znam, albo nie lubi gotek, albo jest nastawiona neutralnie, aczkolwiek mam koleżankę, która na widok gotek reaguje agresją, co kończy się nawet wybitymi zębami. Dodam, że nie pochwalam aż takiej nienawiści do gotek. Za to znam też jedną laskę z kręgów NSBM, która wbrew temu, co same o nich myślicie, do gotek jest nastawiona przyjaźnie. Czy miałem pecha, czy nie, to trudno powiedzieć, bo i tak nie gustuję w gotkach. Może i są miłe i dobroduszne, ale jakoś mnie odpychają.

Gość A ja lubie Closter (stary),
Artrosis (stary), Sisters of Mercy, Kata, Slayera, Kredki, folk i kupe roznych rzeczy, nosze glany, ubieram sie na czarno albo zielono - i co? Zaszufladkujesz mnie? Na podstawie lubienia / nie lubienia muzyki? :D

Gość A ja lubie Closter (stary),
A propos fotek na grobach. Fotki mozna robic wszedzie. Zalezy jakie robisz. Kuso ubranym na grobie, to niekoniecznie. Ale osobiscie lubie czasem sie pobawic Photoshopem

Gość Nigdy nie wiem co tu wpisać
Mój tata (niedługo 50tka na karku ;) ) słucha tego Clostercoś, gdzie byś go zaszufladkował/a? :D

Gość Absyntowooka
Skoro poznajesz metalowki po botkach czy adidaskach a nie po hierarchii wartości i przekonaniach, to szczerze gratuluję... Ubaw na resztę nocy. A teraz wybacz, świt już niedaleko, a ja jeszcze nikogo nie zabiłam... XD

Gość Thrash Till Death
@Absyntowooka: O jakich wartościach i przekonaniach mówisz? Tutaj liczy się muzyka, a poglądy każdy ma takie, jakie chce. Zresztą laska w glanach, nie jest warta mojej uwagi. Glany NIE SĄ obuwiem metalowym, jak się wielu osobom wydaje. Typowo metalowym obuwiem, są białe adidasy za kostkę, a glany noszone cały rok i tylko i wyłącznie czarny kolor, kojarzą mi się z kinderami którzy słuchają komercyjnego chłamu, typu Korn, Slipknot, Metallica i Behemoth, nie wiedzą, ani co to są ziny, ani jaki jest typowo metalowy wygląd i nigdy nie mieli ani jednej kasety z kserowaną wkładką. Typowo metalowy wygląd, to taki, jak Morbid Saint na zdjęciu poniżej: http://republika.pl/blog_tm_4936595/7641523/tr/wsad.jpg A poniżej przykłady ubioru metalówek: http://25.media.tumblr.com/tumblr_m4jg53qoLM1qizho4o1_1280.jpg http://25.media.tumblr.com/tumblr_m3ifdsqRdF1qizho4o1_500.png http://25.media.tumblr.com/tumblr_lyfexoGAuf1r74czto1_500.jpg http://25.media.tumblr.com/tumblr_m113splqMw1r74czto1_1280.jpg http://img377.imageshack.us/img377/7835/le5fe26d5baa98d2ca68010cd7.jpg http://img433.imageshack.us/img433/7184/1412666208lrg9.jpg Dorzuciłbym jeszcze do tego legginsy w panterkę. Mam jeszcze pytanie. Czemu tak wiele gotek twierdzi, że jesteśmy z pokrewnych środowisk, skoro nie jesteśmy?