Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrtyn

ile ważą wasze 8-cio tygodniowe maluszki??

Polecane posty

Gość wrtyn

moja córa waży 6.5 kg i nie wiem czy to nie za dużo (taka mała kluseczka) :) mam jeszcze jedno pytanie: czy mam budzic córke do karmienia ?? ostatni posilek zjadła o 18:30 i zasnęła o 20:30 i śpi do rej pory :O i nie jestem pewna czy mam ja obudzic na jedzenie??

Gość wrtyn
budzic czy nie??

Gość mAM KRÓLIKA UUUUU
po co? moje dziecko skonczyło 3 tygodnie i zaczeło przesypiac noce, próbowałam wybudzac ale to było bez sensu

Gość honoratawata
nie budzić!!! Tym bardziej, że ładnie waży. Moja 13 tygodniowa córeczka waży dopiero 5,5kg.ale miała małą wagę urodzeniową. Też jej nie budzę na cycanie. Starszą budziłam i potem miałam "meksyk", bo w ogóle nie chciała spać.

Gość bjvdgkhv
do karmienia budzi się tylko dzieci z niską masą urodzeniową, wcześniaki, sama napisałaś, że Twoja córka to mała kluseczka, więc po co ją przekarmiać? W temacie, moja w wieku 8 tygodni ważyła 4100

Gość bjvdgkhv
honoratawata- 5500g u 13 tygodniowego dziecka to bardzo dobra waga, wcale nie niska

Gość Patrycja;)
moj ma 8 tygodni i tez juz ponad 6 kilo:) mały pulpecik

Nie budz dziecka na karmienie.Zgłodnieje to sama sie obudzi;) Moja jutro kończy równe 8 tygodni i waży 5700 a przy urodzeniu miała 3 kg

Gość honoratawata
bjvdgkhv dziękuję za odpowiedź :) Wszyscy dookoła mówią (włącznie z pediatrą), że malutka bardzo mało waży jak na 3 miesiące. A mi się właśnie wydaje, że dobrze. Jak się urodziła to miała 2700.

Gość .jaa.
moja ważyła 5600, a ur. się 2800, pediatra się aż zdziwiła że tak ładnie waży. A do karmienia już nie budź.

Gość dzeciaczkowo
moj ważył 5700kg, ale sam budził się co 2,5h, a tak w ogóle to własnie jak to jest z tym budzeniem, mówili mi przy 1 dziecku,żeby karmić na żądanie, ale min raz na 3h (całą dobę), mojego nie musiałam namawiać, ale nie wiem jak teraz bedzie z córką, mówiono nam wtedy, że maleństwa mogą nie miec nawyku budzenia sie z głodu czy jakoś tak(nie umiem powtórzyć tego wszystkiego;/), ale nie mówili też jak długo albo do jakiego momentu wybudzac, wiecie cos w tym temacie?

Gość dzeciaczkowo
dodam, że mam na myśli karmienie wyłącznie piersią

Gość aplikowalam do biura
8-cio?