Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takpytam

Kobieta "egoistka" ?

Polecane posty

Gość takpytam

Dlaczego kiedy mówię, że nie chce mieć dzieci często słyszę, że jestem egoistką? Proszę, niech ktoś mi to wyjaśni bo ja tego kompletnie nie rozumiem.

Gość hahahhaha
:D

Gość oknoiknik
kto tak mowi/?

Gość Barbaro!
bo w Polsce panuje przekonanie, że kobieta musi mieć dzieci, jak ma jedno, to musi dwójkę itd. Ty egoistko :D

Gość takpytam
Niektórzy znajomi, a zwłaszcza Ci, których liczebność potomstwa znacznie przekracza średnią w Polsce, i których szał dziecioróbstwa doprowadził na skraj bankructwa. Bywają też stare ciotki, babcie.

Gość Apasz24
Masz płuca po to żeby oddychać, dupę żeby srać a pizdę i macicę po to żeby rodzić, jeśli nie chcesz rodzić to przestań też oddychać ... o sraniu nie wspomnę ...

Gość oknoiknik
a po co sie im chwalisz?:) mow ze masz czas na dziecko i tyle a ten czas nigdy nie nadejdzie;p

Gość mireczkowataa
ale masz problem :)

Gość takpytam
Apasz24 ale czemu mam to robić jeśli nie chce? Niestety według twojej teorii mózg jest tylko od myślenia, a ty jesteś jej zaprzeczeniem :)

Gość takpytam
Apasz24 Ewidentnie widać braki w twojej wiedzy, człowiek "od tak" nie może sam przestać oddychać, to niemożliwe :)

Gość takpytam
oknoiknik W sumie masz racje :) Tylko takie gadanie strasznie drażni chociaż ostatnio tych "dobrotliwych" ucinam stwierdzeniem, że jestem bezpłodna, co oczywiście jest kompletną bzdurą. Może to i okropne ale przynajmniej człowiek ma trochę spokoju :)

Gość mireczkowataa
takpytam- a jesteś egoistką?

Gość oknoiknik
bo ci sie zrzuca na in vitro jeszcze heh

Gość kalina*
A ja jestem egoistką i mam dziecko :) Kocham je i też chciałabym, by był egoistą :)

Gość oknoiknik
tylko jedno? uuu kieepsko

oknoiknik haha raczej nie spodziewałabym się takiego porywu z ich strony

Chyba chodzi o to, że powinnaś poświęcić siebie, swój czas, swoje życie i swoje zainteresowania, żeby sprowadzić na tę przeludnioną planetę kolejnego żarłocznego stwora. A jak nie chesz tego robić, to jesteś egoistką. Chyba.

Gość lela***
Nie rozumiem, co ma wspólnego posiadanie dzieci z egoizmem? Są ludzie, co maja 3 dzieci i są totalnymi egocentrykami, a znam osoby bezdzietne, które sa otwarte, życzliwe, bezinteresowne. Nie ma reguły.

Gość szczęśliwe dziecko z wpadki
Nie wiem ,może uważaja że kobieta która nie chce miec dziecka jest zimną i wyrachowana suką? Ja tam chcę mieć dziecko,jeszcze nie teraz ale wiem że chcę je mieć. Jednego nie chcę: by macierzyństwo zrobilo ze mnie osobę której życiowym dylematem będzie"kupka,zupka".Nie uważam że jesteś egoistką,poprostu każdy ma inny sposób realizownie się w życiu i każdy ma do tego prawo.

Na szczęście można spotkać tu dziewczyny i kobiety, które rozumieją, że nie dla każdego ważne jest założenie rodziny. Jednak dalej nie do końca znam odpowiedź na pytanie zadane już wcześniej..

Gość fac3t
każda kobieta która nie chce mi dać tyłka jest egoistką bo myśli tylko o sobie a mnie w w doopie

Gość najmadrzejszy na swiecie
A po co mowic takie rzeczy? Nie chcesz, to nie miej, twoja sprawa.

najmadrzejszy na swiecie Chce mówić i będę mówiła bo mam do tego prawo :) A jak ktoś opowiada o tym ile chce mieć dzieci to jest ok? Nie wiem może mi się coś pomyliło, ale to chyba jest forum, a forum chyba jest po to aby wyrażać swoją opinię i poszerzać swoją wiedzę. Jak się myle to mnie oświeć, bardzo prosze.

"najmadrzejszy na swiecie Chce mówić i będę mówiła bo mam do tego prawo A jak ktoś opowiada o tym ile chce mieć dzieci to jest ok?" Jest mi to zupelnie obojetne, to sprawa tej osoby. Normalni ludzie nie interesuja sie tym ile inni chca miec dzieci. Nie chcesz miec, to nie miej, nikt cie przeciez nie zmusza:) "Nie wiem może mi się coś pomyliło, ale to chyba jest forum, a forum chyba jest po to aby wyrażać swoją opinię i poszerzać swoją wiedzę. Jak się myle to mnie oświeć, bardzo prosze. " Tak, masz racje. Przepraszam za moja uwage.

Zatem w temacie watku: nie, dlaczego egoistka?

najmadrzejszy na swiecie Temat nie dotyczy tego czy chce posiadać dzieci czy też nie, ale nacisku społeczeństwa na rozmnażanie. :)

Ale jesli kobieta nie chce miec dzieci, to zadne naciski i tak nic nie dadza. Poza tym w kazdym spoleczesntwie sa rozne naciski na rozne rzeczy i tego sie nie uniknie. Po trzecie: w dzisiejszych czasach te naciski sa o wiele mniejsze. Kobiety sa wyzwolone i niezalezne. I o to chodzi.