Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oszukana w CIteam.

Zostałam oszukana na zakupach grupowych typu Groupon co mogę zrobić?

Polecane posty

Gość Oszukana w CIteam.

Kochani! Zostałam oszukana i nie wiem gdzie szukać pomocy! Kontaktowałam się z Citeam pisząc im taki e-mail: Szanowni Państwo, Jestem niezadowolona ze skorzystania z jednej z Państwa ofert, którą zakupiłam około 4 miesiące temu. Była to sesja zdjęciowa. Ogłaszający się fotograf sprzedał jedynie jeden kupon - mnie i mojemu narzeczonemu. Teraz wiem, że zakup ten był bardzo dużym błędem z mojej strony. Obawiam się, że zostałam oszukana i nie wiem do kogo mam się zwrócić o zwrot pieniędzy bądź pomoc w wyegzekwowaniu usługi której zakupu dokonałam. Podejście fotografa jest nieodpowiedzialne i nieprofesjonalne. Do samej sesji zdjęciowej mam bardzo wiele zarzutów: po pierwsze fotograf spóźnił się na nią około 1,5 h, ponieważ jak sam określił "miał ciężką noc", po drugie na kuponie wyraźnie zawarta była oferta "sesja zdjęciowa w plenerze bądź klimatycznym wnętrzu wskazanym przez fotografa". Zdecydowaliśmy się na sesje mając nadzieje, że sesja zgodnie z tym przeprowadzona zostanie w studiu fotograficznym, ale jak się okazało "fotograf" nie ma nawet żadnego studia! Sesja zrobiona była w "klimatycznych wnętrzach" co w praktyce oznaczało, że wchodziliśmy do różnych restauracji nie pytając obsługę czy można zrobić zdjęcia. Czułam się zażenowana sytuacją gdy barmanka wyrzuciła nas za to z jednego z lokali, dlatego nie zgodziłam się na kontynuowanie sesji w barach, poprosiłam o dokończenie zdjęć w plenerze (chociaż przy zakupieniu kuponu zupełnie nie brałam tego pod uwagę gdyż taką sesję mogę sobie zrobić sama). Tak jak się spodziewałam sesja trwała 2 godziny mimo iż powinna 3 ponadto więcej czasu spędziliśmy na "spacerowaniu" niż na robieniu zdjęć. Najgorsze jednak przed nami: Na kuponie wyraźnie zawarte jest, że Pan fotograf powinien dać nam 15 wydrukowanych zdjęć i płytę ze wszystkimi zdjęciami z sesji, ale powiedział, że jedyne co może zrobić to przesłać zdjęcia na e-maila. Piszę do Państwa, ponieważ od ponad 2 miesięcy czekam na zdjęcia codziennie sprawdzając skrzynkę pocztową. Wielokrotnie próbowałam się skontaktować z fotografem zarówno telefonicznie jak i przez sms, ale ani nie odbiera ani nie odpowiada. Dlatego zadzwoniłam do niego z innego numeru niż mój wtedy o dziwo od razu odebrał! Ale powiedział tylko, że zdjęcia przywiezie do mnie do domu na płycie. Po czym się rozłączył. Od razu widać, że próbował mnie "zbyć" gdyż nie zna mojego adresu! Codziennie wielokrotnie próbuje się z nim skontaktować ale bez skutku. Powiadomiłam go, że jeżeli dalej nie będzie chciał ze mną rozmawiać i nie wyśle zdjęc to skontaktuje się z Citeam, ale fotograf nic sobie z tego nie zrobił. Czuje się oszukana dlatego bardzo proszę o pomoc, ponieważ nie wiem co w tej sytuacji mogę dalej zrobić. Mam nadzieje, że pomogą mi Państwo odzyskać pieniądze za kupon bądź dzięki Państwa pomocy fotograf wyśle sesje zdjęciową. Z wyrazami szacunku XX Odpisali, że nic nie mogą zrobić :( Czy mogę jeszcze coś robić czy 200 zł poszło w błoto??

Gość Oszukana w CIteam.
Zgadzam się, że zrobił mnie w ch**a, ale nie życzę sobie żebyś mnie wyzywał od kretynek. Do kuponu nie można się było doczepić. Wszystko wyglądało idealnie, miała być piękna sesja, a tu wielka dupa

Gość Oszukana w CIteam.
"Pewnie ze fsi jesteś tzo i kariery sie zachtziao?" Czy możesz przetłumaczyć na polski? Bo nie rozumiem języka dzieci neo

Gość bibiii87
jest urząd ochrony konkurencji i konsumenta na pewno ci pomogą

Gość Ankaaa9439
Zgłoś się do urzedu ochrony konkurencji i konsumenta. Pomagają w przypadku reklamacji o źle świadczone usługi.

Gość nnnnddddnnn
Witam, Miałam podobną sytuację, przypuszczam że to ten sam fotograf. Zdjęć już nigdy nie dostanę, a była to sesja ślubna. Odradzam citeam, wszystkim będę odradzać.

Gość werrtuui.khhggh
powiadom prokurature i bor musza sie tym zajac

Gość 123gbhds
Gdybym przeczytała Pani post wcześniej uniknełabym tego fotografa od siedmiu boleści,czemu citeam wystawiał tą ofertę skoro dostał od Pani zgłoszenie

Gość Pazerny naiwna
Spytajcie ile taka sesja kosztuje Pomyślcie kto by zarobił na waszych marnych 200 zł Ruszcie głowa I mooze wymozdzycie ze -- piękna sesje -- za te pieniądze to moze zrobi wam mama Jak jej pokazecie gdzie wcisnąć

Gość ixyyyyyyyyyyy
hahaha barmanka w restauracji :D

Gość djcjjsbdnc
W zakupach grupowych często nie chodzi o to, żeby zarobić tylko, żeby się zareklamować.

Gość ixyyyyyyyyyyy
ale na kuponie jak sama napisalas, nie bylo mowy o studiu fotograficznym tylko o miejscu wskazanym przez fotografa tak to jest jak sie nie czyta dokladnie poza tym kto wam bronil skontaktowac sie wczesniej z fotografem i dogadac szczegoly?

Gość ffffffffff
Nie gowno ich obchodzi, bo oddali pieniądze. To ma być reklama firmy, a teraz się zrobiła antyreklama i już poczta pantoflowa poszła. W Stanach na takiej zasadzie działa groupon, co innego widzę w Polsce. Jak się nie znasz i nigdy nie kupowałeś, to się nie odzywaj kretynie!

Gość ooookkkkkkkkk
A pozatym stać mnie na sesje wartą nawet 5000 tys., ale okoliczności sprawiły że kupiłam tam, to teraz mają antyreklamę w tym Toruniu, zaraz do ratusza dojdzie..a zwrot marnych 200 zł mnie nie obchodzi tak bardzo jak te zdjęcia. Citeam oddaje zawsze pieniądze, nie wiem jak groupon. Ciebie to nawet nie stać na sesję zrobioną przez twoją mamę ... naiwny...

Gość Redak- UWAGA NA GRUPON :(( !!
WITAM ! UWAGA, NIE KUPUJCIE ŻADNYCH USŁUG I OFERT NA GRUPONIE, ONI NIE PONOSZĄ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA WSZYSTKIE OFERTY !! TO JEST KPINA JAKAŚ I BANDA ZŁODZIEI< DZIAŁA TO TAK, ŻEDO GRUPONA ZGŁASZA SIĘ JAKAŚ POCZĄTKUJĄCA FIRMA LUB OSOBY PRYWATNE, SZUKAJĄCA NA ILOŚC KLIJENTÓW, PROPONUJĄC COŚ CO JEST TAŃSZE NA RYNKU, ALE TO PIC NA WODĘ. DWA RAZYSIĘ OSTRO ZRAZIŁAM, A Z TEGO CO WIEM, TO WIELU MOICH ZNAJOMYCH TAKŻE !! ZA PIERWSZYM RAZEM POSZLAM NA ZABIEG PRZEDŁUŻANIA RZĘS, KOBIETA, KTÓRA WYKONYWAŁA ZABIEG NAZWAŁA SIĘ KOSMETYCZKĄ, A PEWNIE JEDYNE JEJ DOŚIWADCZENIE TO BYŁO ZAKŁĄDANIEE RZĘS NA MANEKINIE, A POTEMNA MNIE !! zNISZCZYŁA MI RZĘSY, BO PRZYKLEIŁA MI NIE RÓWNO, TAK, ŻE SIĘ SAME POSKLEJAŁY, PLUS WYPADŁY Z MOIMI NATURALNYMI PO PÓŁTORA TYGODNIA, MIMOZAPEWNIEN ŻE BĘDĄ SIĘ TRZYMAĆ PRZYNAJMMNIEJ 2TYG! A DRUGI RAZ, GDY POSZLAM NA KURS PRAWA JAZDY!! BANKRUTUJĄCA FIRMA " vip akademia jazdy" ( JAK SIĘ POTEM OKAZAŁO), KTÓRA OFEROWAŁA MI TANSZY O 150 ZŁ NIŻ NA RYNKU KURS- OKRADA KLJENTÓW. PRZEZ PIERWSZY TYDZIEN CHODZILAMNA ZAJECIA, A POTEM PO MIMO WSZELICH STARAN O KONTAKT DO FITMY, PROSBY O USTALENIA TERMINU ZAJĘC,MOJE WIELOKROTNE ODWIEDZINY W " PUNKCIE" NIC NIE DAŁY TO ZWYKLI OSZUSCI, MOJE 800 ZŁ POSZLO W ZAPOMNIENIE !!!! Z RESZTĄ ZNALAZŁAM W INTERNECIE CZŁOWIEKA KTÓRY TEZ WIDOCZNIE MIAŁ Z TYM DRUGIM DOCZYNIENIA. WEDŁUG MNIE TEGO CAŁĘGO GRUPONA POWINNO UKARAĆ WIELKĄ KARA PIENIEŻNĄ I ZAKAZEM DZIAŁALNOŚCI !! lUDZIE MYŚLĄ, ŻE ZAPŁĄCLI KILKASET ZŁ NA COŚ I MAJĄ JUŻ NA TO GWARANCJE !! A PŁACĄ I NIE WIEDZĄ KOMU PŁACĄ !! ZALEŻY TO OD DOBREJ WOLI TEGO U KOGO KUPIŁES USŁUGE- CZY CIE OSZUKA!! a GRUPON JESZCZE RAZ POWTARZAMM- DOSTAJE TYLKO KASE ZA OGLOSZENIA OD ZŁODZIEI - ZERO ODPOWIEDZIALNOSCI, MOZESZ KUPIC COS ZA 2000 ZŁ I NIE MASZ PEWNOSCI CO KTOŚ ZROBI !! SKANDAL !! < Thttp://www.ajvip.pl/ U JEST LINK DO STRONY, KTÓRA OPISUJE PRZYPADEK PEWNEGO PANA Z " SZKÓŁKĄ JAZDY VIP" Z GRUPONU I INNYCH TEGO TYPU STRON > Pozdrawiam serdecznie

Witam, zostałam również oszukana prze "fotografa" z Torunia!!! Bardzo proszę osoby, które znalazły się w identycznej sytuacji o kontakt w celu sprawdzenia czy chodzi o tego samego pana! Informować się ze mną proszę na email pyszka871@wp.pl !!!

Gość zniesmaczony kuponami
Hagiel Bistro nie dość że daje klientom z kuponami mniejsze porcje jedzenia w oddzielnych naczyniach to jeszcze nie widzi w tym nic złego! Ale cała historia jest dużo ciekawsza - z lekkim przymrużeniem oka dostępna tutaj: http://img22.otofotki.pl/obrazki/ca11_serious_business.jpg . A może miałeś/aś podobną przygodę z Hagiel Bistro? Zapraszam do udziału w dyskusji w linku z obrazka!

Gość gość
ja kupiłam kupony do Hagiel bistro i jestem bardzo zadowolona, jedzenie smaczne, porcje spore i bardzo miłaobsługa. Sama pracuję w branży usługowej, wiem jak jedna osoba z problemami (najczęsiej osobistymi) może się natrudzić, aby zepsuć opinię. Ja na Waszym miejscu złożyłabym sprawę cywilną, z dużą szansą na wygranie (wiem coś o tym); a gdy będę następnym razem, to polecę Wam dobrego prawnika, bo straty ponieśliście na pewno

Gość gość
Ja do Hagiel Bistro więcej nie przyjdę, totalna beznadzieja! Problemy osobiste pewnie ma właściciel lokalu z samym sobą i pewnie dlatego swój lokal ulokował w szpitalu psychiatrycznym... Czytałem dyskusję z profilu na FB Hagiel Bistro - totalna beznadzieja. Pani też radzę przeczytać, jako osoba która pracowała w obsłudze klienta wyrobi sobie Pani zdanie. No chyba że jest Pani jedną z tych nieszczęsnych osób przyjmujących zamówienia i w ramach Pani obowiązków wchodzi także tłumienie wszelkiej (jakże uzasadnionej) krytyki w najbardziej obraźliwy sposób... W internecie to Bistro nie wygląda najciekawiej, w realu - jeszcze gorzej!

Gość gość
Mam salon kosmetyczny, nigdy nie dałam ogłoszenia na żadnym kuponie i nigdy nie dam. Nie sądzę, że wróci do mnie klientka, która miała możliwosc zapłacenia za zabieg 20 zł zamiast 200zł i jeszcze wykupi całą serię. Tak klient skacze z salonu do salonu i szuka tylko tanich okazji.

Gość gość
Witam, kupilam gruper w salonie oaza urody orchidea w Łodzi. Termin na wykorzystanie byl do konca czerwca. dzwonilam w maju. Umowilam sie niestety na lipiec (pani sie nie wyrabiala widac wiec na lipec - trudno). Dzien przed terminem wypadl mi wyjazd wiec wyslalam smsa z prosba o zmiene terminu (zepsul mi sie tel wiec nie moglam zadzwonic). pani zignorowala smsa. (wystarczylo by napisala ze np nie ma mozliwosci zmiany terminu to bym wyslala mame sasiadke kogokolwiek zamiast mnie). a ona olala smsa a potem udawalaa ze siedziala godz bo nikogo nie umowila sobie na ten czas. a przyznala ze przeoczyla odpisanie mi na smsa. jej wina/ po powrocie skontaktowalam sie mailem (nadal popsuty tel). pani najpierw tez nie odpisywala potem z laska powiedziala bym zadzwonila za tydz. jakoze nie dziala mi tel znow odezwalam sie mailowo po jakims czasie. znow zostalam zignorowana. odp nie bylo przez 3 tyg. wiec tam pojecham. pani jak sie przedstawilam powiedziala ze mnie nie umowi bo teraz ma zabieg i go przeciez nie przerwie (ciekawe czy tak nowych klientow ktorzy przychodza sie umowic tez tak traktuje i nie umawia i odsyla z kwitkiem. i dzwonic tez nie mialam i tak po co bo skoro miala zabieg i nie mogla mnie umowic jak tam bylam to tel tez by nie odebrala nie?). kazala mi przyjsc innem razem. mowie ze nie bede przychodzic 100 razy jak mnie i tak nie umawia bo kogos ma na fotelu. niech w takim razie wysle mi mailem termin ja sie dostosuje. powiedziala ze wysle (oczywiscie z wielka laska i niemilym tonem). poszlam. maila po jakims czasie dostalam ze jednak mnie nie umowi wcale. tyle. za grupon zaplacilam. ale zabiegu nie dostalam. OSZUSTKA I NACIAGACZ. OSTRZEGAM!!!!!!!!!!!

Gość gość
Ja także chciałabym ostrzec przed zakupem poprzez Groupona od firmy : Nova Solutions NIP: 958 124 89 00 ul. Bernarda Chrzanowskiego 10/B2, 80-278, Gdańsk.W ramach oferty zakupiłam ampułki celluline i oczekiwałam realizacji . Minął czas realizacji zamówienia,a ampułek nie ma .Telefony, maile do grupona ,który odsyła do firmy w Gdańsku ,a Gdańsk do grupona i tak dalej .W końcu groupon informuje ,ze oferta wygasła ,a Katarzyna Stefańska z Nova Solutions informuje ,ze mogę sobie składać reklamacje w grouponie, ale i tak z tego nic nie będzie.Bardzo to zachęcające do dalszych zakupów .

Gość gość
Hm, nie wiem, czy Wy macie takiego pecha czy ja takie szczęście:) Ja kupuję na Grouponie Kraków, zamówiłam już kilka rzeczy tj. ubrania, bilety do kina, wstęp do restauracji- kolacja dla 2 osób faktycznie była połowę tańsza i najlepsze- nocjeg w 4**** hotelu w Pradze ze śniadaniami i wszystko poszło bez przeszkód. najważniejsze to czytać regulamin, np bilety do kina są tanie, ale można je wykorzystać od pon do czwartku- poza weekendem. A ja bym na miejscu autorki zobaczyła gdzie można zgłosić takie oszustwo (nie miałam takiego problemu, więc się na tym nie znam) i bym zgłosiła, ponieważ płacę i wymagam. I niech autorka pisze od razu gdzie robiła zakupy, bo jak zobaczyłam "kątem oka" temat, to myślałam że groupon nawala:)

Gość gość
Nie obwiniajcie za to Groupona, bo oni przyjmują ogłoszenie, tylko przed każdym zakupem sprawdzajcie na forach opinie na temat ogłoszeniodawców. Są nawet np zabiegi kosmetyczne, laserowe korekcje wzroku itd, ale to trzeba sprawdzić dogłębnie. A co do Pani, która napisała że zrobiła sobie rzęsy- trzeba było poczytać, bo faktycznie SZTUCZNE WYPADAJĄ Z NATURALNYMI a żeby uniknąć w ogóle kiepskiego wykonania jak wyżej napisała, trzeba było się czegoś dowiedzieć więcej. Groupon sprawdza, czy dana firma istnieje itd, nie sprawdza jaka jest

Gość gość
spróbuj u rzecznika praw konsumenta

Gość gość
Witam. Moze ktos z panstwa mi wytłumaczy o co chodzi z grouponem,zakupiłam patelnie -dotarły na czas,ale co?dostałam maila ze mam do zrealizowania kupon,wczesniej mam go wydrukowac,Nie wiem po co mam go drukowac i co z nim zrobic???sklep znajduje sie w warszawie a ja jestem z podkarpacia-zapłaciłam 149zł-kupon jest na kwote 259zł,,,co najlepsze nikt nie odbiera telefonów a sklep odpisał- zakupiła pani w groupon-prosze czkać,,,,nie wiem,nic nie rozumie,,,prosze o pomoc

Gość Marcin W
Ja zostałem oszukany przez killerdeal.pl. Zakupiłem kupon na wykonanie loga dla mojej firmy. 100zł nie dużo, ale sam fakt, że wydałem te pieniądze w sposób głupi. Zero odpowiedzi od firmy www.g86.pl, która miała to logo wykonać. Zero odzewu od firmy killerdeal.pl. Dzwoniłem pisałem brak reakcji. Przestrzegam, uważajcie na oszustów. Postaram się to w najbliższym czasie zgłosić. Nie chodzi o pieniądze tylko o sam fakt, żeby kolejne osoby nie dały się nabrać.