Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmduaf;a

Opłaca się iść na weterynarię?

Polecane posty

Gość zmduaf;a

Chodzę do liceum na profil biologiczno-chemiczny i chciałabym iść później na studia na medycynę albo weterynarię, chociaż bardziej mnie ciągnie na weterynarię, ale rodzice i znajomi odradzają mi ten zawód. Jak myślicie, warto iść na weta?

Gość lashkar-e-taiba
na weta ? fajnie to ujełaś

to zalezy czy masz pasje i cel pomagac zwierzetom czy chcesz zbijac kase wylacznie ;) o ile to pasja i chec to pozostaje pytanie czy sie nie zniechecisz, jesli chodzi o zarobki to sa z pewnoscia mniejsze niz po paru zawodach po medycynie ale to chyba oczywiste ;)

Gość bdjdgej
Jeśli pytasz czy się opłaca to moja odpowiedź brzmi NIE bo prawdziwy weterynarz nie pyta się innych tylko idzie na weterynarie. Tak samo z medycyną. Jeśli masz pasję to zawsze się opłaca. Jeśli idziesz dla pieniędzy to nie.

Gość zmduaf;a
No właśnie, ja sama do końca nie jestem pewna czy chcę iść na weterynarię. O kasie nawet jeszcze nie myślałam ;D

Gość gość
to podobno bardzo trudne studia.

Gość gośćpodsiid
Jesli cie do tego ciagnie to mysle, ze warto isc. Tylko musisz nastawic sie na duże ilosci nauki, bo to bardzo trudne studia. Po ich ukonczeniu czeka cie jeszcze specjalizacja, a potem zdobywanie doswiadczenia w lecznicy. Z kolei leczenie- to nie tylko zwierzeta domowe, jak wiekszosc osob mysli, ale tez hodowlane czy egzotyczne.