Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama roczniiaczki :(

msza a roczek dziecka

Polecane posty

w maju corcia moja konczy roczek juz zaprosilam na 12 czyli 4 dni po jej urodzinach bo w tyg nie zrobie. ale zapomnialam ze ta msza roczkowa jest moze glupie pytaie ale czy moge zrobic jej urodzini bez tej mszy? bo gdzies slyszalam ze nie powinno sie robic bez ej mszy :(

Gość Zulaaaaaaa
absolutnie nie można! Do czego by to doprowadziło!

Bez mszy nie można roczku obchodzić serio piszecie, czy to jednak żarty.

Gość habalula
ze cooo?? piersze slysze o mszy na roczek? hmm to przeciez nie jest obowiazkowe, kazdy wedlug wlasnego uznania i wiary zamawia taka msze. bezesensu jak dla mnie wogole taki problem.

Gość etytuty
marne prowo 🖐️

Gość karaluchszek
ale jaja, hehe ludzie to maja wymyslanki niezłe. ja tez nigdy nie slyszałam o mszy? przeciez sama ja zamowiłas, to w czym rpoblem?

ja od kogos uslyszalm ze ta msza na roczek powinna byc jesli dziecko byli ochrzczone. u mnie nigdy takiej mszy nikt nie robil tylko posdobno teraz takie cos weszlo jakby to powiedziec taka moda!!! kolezanka przeklada urodziny corki o caly miesiac bo mala sie urodzila 30 kwietnia a msza roczkowa w kwietniu jest 29 a predzej nie moze zrobic dlatego robi z koncem maja. ja nigdy o tym nie slyszalam dlatego was pytam

zadne prowo wpiszcie sobie w google msza roczkowa to wam wyskoczy!!!

Gość AnnaS.
Pierwszy raz o takim czyms slysze :O Zawsze bylam na roczku to same urpdziny byly bez zadnych ceregieli, zadnych kosciolow.

Gość ziemowit z ryni
albo jestes dziwna ,albo glupia, albo nawiedzona sama niewiem czy ty naprawde widzisz co piszesz i jaki problem stwarzasz?? niema zadnego przymusu na zadne msze, kazdy robi to wedlug swojej wiary i przekonan a nie mody??!!! kobieto ocknij sie i rusz troszke rozumem. raczej nikt sie za brak mszy nie zatlucze. koszmar co ci ludzie teraz wymyslaja.

Gość Sikoreczka z pudełeczka
i rozumiem ze co roku sie msze zamawia , bo przeciez kazdy rok zycia Twojego dziecka jest tak samo wazny , nie prawdaz? co za porąbaństwo ta religia.................

Gość ziemowit z ryni
tu nie chodzi wedlug mnei o religie tylko o wymysl ludzi. to nie jest zaden obowiazek koscielny, ani zadne siweto. msze mozna zamowic na kazda okazje , na urodziny , na rocznice , w dniu imienin nawet, ale to sprawa kazxdego indywidualna , sprawa wiary a nie mody.

ziemovit ja tylko slyszalam o tym i chcialam wsze opinie uslyszec bo to wiadpmo ilu tu nawiedzonych katolikow siedzi? chcialam uslyszec wasze opinie na ten temat a wy odrsazu jadem plujecie wszyscy!!! a glupia to ty se znajdz i wychowaj ! dziekuje

Gość ziemowit z ryni
nikt jadem nie pluje napisałas temat z taka panika jakbys faktycznie za brak mszy miala zostac ukarana jakimis plagami. czasem tzreba troche rozsadku dziewczyno/kobieto:)

Gość ulallala
Wiekszej glupoty nie slyszalam !!!!