Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość merekhvamonmejoaaye

W tenisówkach/adidasach na Śnieżkę? Da się????

Polecane posty

Gość merekhvamonmejoaaye

Poważnie się pytam.

Gość assa tadarssa assa
nie

haha! nie wierze! :D da sie...sama dokonalam tego wyczynu 6 lat temu wszyscy mowili ze mam ubrac zimowe buty a ja bylam pierwszy raz w gorach i ich olalam bo na dole byl upal...no a na gorze pol metra sniegu. Ale przezylam :)

Gość ziemowit z ryni
jak wyjedziesz kolejka to sie da:)

Gość rdtg
ha ha ja w adidasach weszłam na Śnieżkę na dole lato u góry zima i pełno śniegu ale dałam radę.

widze ze wiecej osob mialo takie przygody :) no od razu widac kto jest turysta a kto czlowiekiem z gor

Gość merekhvamonmejoaaye
to mnie zadziwiliscie.... czyli da sie :) boje sie ze przez to cos mi sie stanie

da się (i to mówi człowiek z gór) o ile nie patrzy się na wygodę, zimno lub jest środek lata i dobra pogoda ;]

Gość nokhsaewka
Dasz radę widziałam paniusie w szpilkach fajny widok

Gość lopae
da się radę, ale musisz mieć paszport

Gość rdtg
w szpilkach nie widziałam ale w klapkach owszem i to był dla mnie szok .

Gość Sikoreczka z pudełeczka
w adidasach sie da ale w tenisowkach srednio juz Ci wspolczuje poczujesz kazdego kamyczka pod podeszwą i łatwo mozna sobie nogę skręcic chodząc po kamlotach. buty powinny byc sztywne. To nie jest kwestia wygody czy mody, tylko bezpieczenstwa i zdrowia. Bo jak zkrecisz kostke w polowie drogi to kto Cie zniesie?? A takich przypadkow przez odpowiednie obuwie jest niestety masa. Kup jakiekowliek buty ale sztywne, moze nawet jakies trapery z lumpa.

ja na tenisowkach zjezdzalam ze Sniezki :D serio. zlapala nas ulewa i jak schodzilismy to ja wlasciwie jechalam na kamieniach...to nie jest zbytnio bezpieczne...ale lubie adrenaline

Gość Connie....
nie kłam

Gość GretaBarbo
primo podejście na Śnieżkę jest banalnie proste, szczególnie tą drogą wybudowaną przez wojsko. Jest nieco męczące, ale łatwi i jak się uprzesz to w japonkach tam wleziesz co nie zmienia faktu, że, wg mnie oczywiście, to wiocha w takich butach w góry wyłazić

Gość assa tadarssa assa
"no od razu widac kto jest turysta a kto czlowiekiem z gor" turysta wybierze się nawet w sandałach, człowiek gór (a nie z gór) - nigdy

Gość Van Zann
mnie sie udało wjechać na łyżwach

Gość decewdcecccdc
ja kilka lat temu widzialam paniusię, ktora sie ladowala na Sniezke w szpilkach, jakim cudem dala radę nie wiem :-P ale dala...

Gość brotsienn
my widzielismy parkę, która sie ruchała na Śnieżce

Gość aqdo/
"primo podejście na Śnieżkę jest banalnie proste, szczególnie tą drogą wybudowaną przez wojsko" średnie jest

"turysta wybierze się nawet w sandałach, człowiek gór (a nie z gór) - nigdy" oj tam...jestem czlowiekiem morza (a nie z morza) i nie znam waszego slownictwa he he

Gość GretaBarbo
"primo podejście na Śnieżkę jest banalnie proste, szczególnie tą drogą wybudowaną przez wojsko" średnie jest" łatwe jest, idź Lodową Przełęczą to przyznasz mi rację. Fakt, że jest męczące, nie zmienia faktu, że jest bardzo łatwe

Gość merekhvamonmejoaaye
a na szrenice tez sie da? w adidasach ?

Gość aqdo/
średnie :)

Pewnie że się da :) najwyżej nogi zmarzną :p ale wejdziesz spokojnie, tam taki tlum wchodzi zawsze że mowy nie ma żeby się śnieg utrzymał na ścieżce :p może tenisówki nie bardzo, ale adidasy jak najbardziej sie nadaja, oczywiście zakładając że masz zamiar wchodzić taką normalną trasą, tam gdzie większość turystów wchodzi :)

Na Szrenicę jest wyciąg na samą górę :p a co do włażenia to jest gorzej bo jest taka duże przestrzeń i wiatr hula że łeb ma urwać :p tzn mam na myśli jeśli np pójdziesz od strony wodospadu kamieńczyka na Szrenicę, albo potem do śnieżnych kotłów, tam jest zawsze zimno i śnieg leży dłużej niż na popularnej trasie na Śnieżkę.

A wierz ze sie da? Ja bylam w 6 klasie podstawowki na wycieczce w Karpaczu. Myslalam ze idziemy na miasto i ubralam zwykle , szmaciane tenisowki-okazalo sie ze idziemy w gory. Weszlam na sloneczniki , sniezke i w tych butach

Gość merekhvamonmejoaaye
no to nie mogę się zdecydować... brać ciężkie buciory górskie czy lekkie adidaski?

Eee nie no, jak masz buty odpowiednie w góry to je ubierz, na pewno są lepsze niż adidasy :) ja myślałam że ktoś nie ma i przez to martwi sie ze nie wejdzie...