Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katamaranyyy

woda min, dla niemowlaka

Polecane posty

Gość katamaranyyy

czy mogę dac dziecku 3 miesiące skonczone wode mineralną na spacerze? nie chce wyciągac cycka na ławkach itd. a jak zachce mu sie pic?

Gość ghjvvb
pewnie ze tak! kup jakas dobra np zywiec zdroj niegazowana i jak najbardziej!

Gość katamaranyyy
dodam, ze karmie tylko piersią, nie podaje zadnych herbatek i innych cudów

Gość mammma mijjja
Absolutnie NIE! Dzieciom w tym wieku nie podaje się wody mineralnej. Możesz za to podać źródlaną-jest kilka wód polecanych przez instytut matki i dziecka.

Gość katamaranyyyy
ojejej, ze wzgledu na ilosc minerałów w wodzie min.? o kurcze to jakie są odpowiednie?

Gość mammma mijjja
Tak, mineralna zbyt obciąża organizm dziecka. Ja podawałam Nestle Aquarel i Dobrawiankę,ale jest wiele źródlanych wód rekomendowanych do spożycia dla kobiet w ciąży i dla niemowląt. Albo możesz tak jak koleżanka wyżej napisała wziąć przegotowaną wodę z domu.

Gość mammma cos tam
ale bredzisz..moje dziecko od urodzenia pije mm na wodzie mineralnej,bo nie akceptuje ani przegotowanej z kranu ani zrodlanej.trzeba tylko wziac taka,ktora ma jak najmniej sodu w skladzie.starsze dziecko tez pilo tylko wode mineralna

Gość mama sama w domu...
nie można wody mineralnej jest za dużo minerałów chyba że jest to woda specjalna dla dzieci.

Gość tiaaaaaaaaaaa
bo ma znaczek,ze instytut taki a siaki poleca,tak? hehe Takie reklamy to tylko w Pl..nigdzie indziej nie widzialam wody mineralnej "specjalnie dla dzieci".woda to woda..wystarczy porownac sobie sklad.. woda musi byc tylko niskozmineralizowana