Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hahahahahahahaiaia

budzilybyscie dziecko ktore spi 13 godzin w nocy???

Polecane posty

Gość hahahahahahahaiaia

Corka 5mies spi od 9wieczor do 10-11 rano. Mam ja wybudzac wczesniej???

Gość Ganta
A lubisz jak ciebie budzą? Sen to zdrowie, ciesz się, że masz czas dla siebie. Zaczniesz ją budzić, to już nigdy nie będzie tak zdrowo spać.

Gość mama 10-miesiecznego synka
to sie ciesz. moj ma 10 miesiecy i spi od 20.30-21.30 do 6.30 i do tego 2razy budzi sie w nocy:o

Gość hahahahahahahaiaia
Spi co 3h w dzien i potem te 12-13 godz w nocy. Bratowa mi zasugerowala ze powinnam ja budzic i karmic..

Gość ciesz się dziewczyno:)
jej.. jak ty to robisz że tak długo śpi? mój też ma 5 m-cy. Potwór z bagien u mnie tak samo to wygląda..

Gość hahahahahahahaiaia
Czyli mam sie nie martwic???

Gość hahahahahahahaiaia
Nie wiem dziewczyny,tak juz ma.jest na mm plus dwa razy dziennie dostaje gesty kleik lyzeczka- rano i wieczorem.o 21 ostatnia butla i zasypia juz w trakcie karmienia..czesem pokreci sie nad ranem ale dostaje smoczka i spi dalej. Ktos mi zasugerowal ze to nienormalne wiec zaczelam sie martwic.

myślę, ze nie masz powodu do zmartwienia, ale jak sógeruje Potwór z bagien poradź się pediatry jeśli to cię martwi. zawsze też możesz dać dziecku butelkę przez sen (jak karmisz piersią to ściągnąć pokarm)

Gość ijfjgvojk
calkowicie normalne, a w jakim wieku jest dziecko?

Gość Moja córka ma tak samo
Budzić należy tylko malutkie dziecko, które je mm osiem razy na dobę, czyli miesięczne... Potem już spokojnie może spać ile zechce, moja córka potrafi spać 13-14 godzin w nocy, wypić mleko i znów iść spać na trzy godziny

Gość hahahahahahahaiaia
Dziecko ma 5mies i dwa tyg. Spi tak dlugo od miesiaca,wczesniej miala jedna pobudke kolo 5rano.

Gość kasia!!!!!!!!!!!!
mój jedynak do 7 miesiąca spał jak suseł. Przesypiał cała noc i w dzień jeszcze z 5 godzin. Do 8 miesiąca praktycznie nie wiedziałam że mam dziecko. Zero płaczu, wstawania w nocy...nawet na karmienie sienie budził a ja mu przecież przeszkadzałam heh...bo sama wolałam pospać. Diametralnie zmieniło się wszystko po roku...heh i tak do dziś... Jeśli śpi to nie budź, wykorzystaj ten czas dla siebie Autorko.

Gość kasia!!!!!!!!!!!!
mój jedynak do 7 miesiąca spał jak suseł. Przesypiał cała noc i w dzień jeszcze z 5 godzin. Do 8 miesiąca praktycznie nie wiedziałam że mam dziecko. Zero płaczu, wstawania w nocy...nawet na karmienie sienie budził a ja mu przecież przeszkadzałam heh...bo sama wolałam pospać. Diametralnie zmieniło się wszystko po roku...heh i tak do dziś... Jeśli śpi to nie budź, wykorzystaj ten czas dla siebie Autorko.

Mnie lekarka kazała w nocy budzic dziecko do jedzenia co 3 godziny. No i ja naiwna budziłam to biedne maleństwo co 3 godz. A później mały budził sie juz coraz częście, bo i nawet co 1,5 godz. Zanim ja go zdążyłam nakarmic, odbic, czasm przewinac i uspic to juz mijało 1,5 godz i moje słoneczko juz sie budziło. Dlatego daj maluszkowi, a przede wszystkim sobie, pospać w spokoju. Jak będzie głodny to z pewnościa Ci to głośno oznajmi :-)

a niech śpi jak lubi... moje dzieci też zawsze dużo spaly dzisiaj mąż obudził młodego o 10.20 a młody się rozdarł - tata, ciszej bądź, ludzie chcą spać.. ludzie to znaczy on :D w normalne dni wstaje o 7 rano, więc w weekendy sobie odbija :D

nie budzic no cos ty:P:P:P w zyciu:) oby zabkowanie tak przechodzila:D:D:D:D

tez bym nie budziła tylko się cieszyła, nie wiadomo jak będzie później. Mój syn do 9 msc spał ślicznie, co prawda budził się w nocy ale od 4 msc już tylko raz, butla i spanie elegancko. Potem przez wychodzące czwórki pobudek się zrobiło więcej, teraz jest już dobrze, od niedawna śpi bardzo ładnie. Ale jeszcze troche zebów musi wyjśc wiec zobaczymy co będzie. Już ma 15 msc więc myślę że będzie dobrze..

bo z dziećmi to tak jest - jak male to nie chcą spać, jak wieksze to nie chcą wstawać... :D moja córka jak miala 13 - 14 lat to miala taki okres, ze w sobotę spała do 13 - mówiła, żemusi odpocząć po caym tygodniu o żesz jak mnie to wkurzało

Moja tez tak spała... tylko że od 16:30 do 5:30 a potem jesze koło południa 1,5 h- i tez sie troche martwiłam.. ale z czasem coraz mniej tego spania... chociaz narzekac tez nie moge. Teraz spi ok 1 godz w dzien i od 20:00-7:00. czyli tez pół doby przesypia. Budzic sie powinno tylko wczesniaki i dzieci z niska waga urodzeniową...ale to przez pierwsze 3 mce - bo takie dzieci moga przesypiac głod i w konsekwencji dostac cukrzycy...

Gość xxxxyyyyyy
MOja tez tak spala i jak sie spytalam pediatry czy to w porzadku i czy jej jednak nie budzic z rana - bo to az dziwne jak takie male dziecko spi do 10-11 to powiedzial, ze nie - mala ladnie przybierala na wadze, w ciagu dnia jadla ladnie, wiec widocznie w nocy potrzebowala snu a nie jedzenia:) . Teraz ma 3 latka i do tej pory spioch z niej - w te dni w ktore nie musze jej budzic wczesniej (ze wzgledu na moja prace) to spi przewaznie do 10. Z zasypianiem tez nie ma problemow. Nie wiem co to sa nieprzespana noce - ani zabkowanie, ani katar - nic jej w spaniu nie przeszkadza. Ciesz sie , ze masz takie dziecko i pod zadnym pozorem nie budz , bo jeszcze sie mu pozmienia i bedzie klopot.