Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaZuzankiii

Spalilam sie. Co zrobic?

Polecane posty

Gość MamaZuzankiii

Spaliłam się... Niespecjalnie, pilnowałam aby brzuszek był chłodny. Godzinkę siedziałam na słońcu, kolejne 3 w cieniu. Bylam u znajomych nad jeziorem. Brzuszek jest ok, ręce i ramiona strasznie spalone - bo tych części nie miałam zasłoniętych. Czym mogę sobie pomóc? Czy takie przesiadywanie na sloncu jakos szkodzi dziecku?

Gość b.e.a.t.a
A filtr mialas nalozony? Bo jesli godzine siedzialas na sloncu bez filtra i to bedac w ciazy, to nie dziwne ze Cie poparzylo. Najlepiej to nalej sobie letniej wody do wanny i siedz tam az sie ochlodzisz. Potem jakis balsam po opalaniu i tak na zmiane.

Gość b.e.a.t.a
Miejmy nadzieje ze nie zaszkodzi, ale podwyzszona temperatura nie sluzy dziecku.

Gość MamaZuzankiii
Dzięki, tak zrobię. No mała pofikała po powrocie, teraz jest cisza..

Gość Francoise
najlepsze są okłady ze smietany,najlepiej tłustej 30% na przykład jak się zagrzeje na tobie oczywiście lub zamieni w serwatkę to zmyj delikatnie letnią wodą sprawdzone!

Gość MamaZuzankiii
Dzieki, rece troche pieka. Ale na szczescie tylko rece, brzuszek jest caly czas chlody, a mala znowu sie odezwala, czyli chyba czuje sie ok. Nie sadzilam, ze mnie tak wzielo, nie bylo nic widac. Teraz bede ostrozniejsza. :)

Gość b.e.a.t.a
W ciazy szybciej chwyta, trzeba uwazac:) W zeszlym roku sie tak zalatwilam - pol godziny na sloncu, a pozniej reszta dnia prysznic i chlodne oklady na zmiane.