Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość danuta111111

UWAŻAJCIE NA JEDZENIE !!! Trują nas !

Polecane posty

Gość mikifreshhhhh
dlatego jak kupujemy to powinniśmy patrzeć na etykiety, a nie kierować się wyglądem przecież nikt nie zabrania ludziom patrzenia na etykietę, ale nikt nie patrzy a później narzeka zresztą wystarczy porównać kiełbasę z 95% mięsa a taką najtańszą ze sklepu małego spozywczego na osiedlu inny wygląd, inny zapach, inny smak

Gość Jaquleine
Dobrze że ja mięsa nie jadam :D Fakt faktem, moja mama ostatnio posadziła plantacje pieczarek. Najpierw się z niej śmiałam, ale jak spróbowałam pieczarki to aż oniemiałam. Inny smak i zapach. Te sklepowe są "bezpłciowe", te domowe pyszne.

tak samo jest z pomidorami ludzi na balkonach hodują pomidory by mieć własne

Gość ostatni moheranin
lody glikol dietylowy (płyn przeciw zamarzaniu i rozpuszczalnik do farb)stosowany w lodach zamiast jaj jajo substancja emulgująca -aldehyd C-17 - (używany do produkcji barwników anilinowych, mas plastycznych i gumy) nadający lodom smak wiśniowy ( C-18 - czekoladowy) -piperonal - środek służący do zabijania wszy - odpowiedzialny za smak waniliowy -aldehyd masłowy - składnik klejów kauczukowych - "smak orzechowy" -octan amylu - rozpuszczalnik farb olejnych - "smak bananowy" -octan benzylu - rozpuszczalnik soli azotanowych - "smak truskawkowy" W Polsce oczywiście zakazane jest dodawanie do produktów żywnościowych glikolu dietylowego, jednakże jako emulgatory stosowane są jego pochodne, a mianowicie glikole polioksyetylenowe, które u zwierząt wywołały podobno nowotwory. Może znacie inne ciekawe "ulepszacze" lodów, ich toksyczność, drogę rozkładu w organizmie ludzkim,itd...?

Gość anna chichotka
ciesze sie ze ktos poruszyl ten temat u mnie w domu je sie domowe wedliny, chleb, unika sie slodzikow i wszystkiego co sztuczne, podobnie jest z lekami w przyrodzie jest tyle ziol ze mozemy wyleczyc kazda chorobe, teraz szukam pasty do zebow bez fluoru- ziaja np taka ma ale nigdzie nie moge jej znalezc fluor to trucizna, ktora m.in. niszczy zeby i powoduje otepienie oraz sparawia ze czlowiek jest bardziej podatny na manipulacje ciekawe, prawda?

Gość db temat, a lody pewnie mniam
a możesz powiedzieć jak się robi te lody bo nie mogę obejrzeć poza granicami PL

Gość miokio
ostatni moheranin, dzieki:O Wlasnie kupilam lody carte d'or o smaku caffe latte. Czy one tez zawieraja takie swinstwa?:O

Gość ostatni moheranin
a tu jak zrobić własne lody skład lodów 500ml mleka 8 żółtek 200g cukru 250 ml śmietany kremówki żółtka ucieramy z cukrem ,wstawiamy do garnka z wrzątkiem mleko zagotowujemy i wlewamy pomału małym strumykiem do naczynia z żółtkami cały czas ubijamy studzimy dodajemy ubita śmietanę ,wkładamy do zamrażarki

Gość ostatni moheranin
Carte Dor Bakalia Obok zdrowych bakalii i kakao w składzie Carte Dor zaplątały się mało zdrowe dodatki. W lodach tych znajdziemy niemal wszystko, dodatkowo w liczbie mnogiej: stabilizatory, aromaty, emulgatory i barwniki. Mączka chleb ziemniaczanego (E410) mimo, że uważana za dodatek dozwolony do używania w produktach BIO, to podejrzewa się, że może wzmacniać powstawanie alergii, jak i sama powodować reakcje alergiczne. W większych ilościach powoduje wzdęcia i ból brzucha. Podobne, aczkolwiek silniejsze działanie ma guma guar (E412). W badaniach najgorzej pod kątem zdrowotnym wypada kolejny stabilizator, jakim jest karagen (E407). Jego dopuszczalna dawka to 75 mg/kg masy ciała. Karagen może powodować problemy z przyjmowaniem substancji odżywczych zawartych w pokarmie, a nawet prowadzić do owrzodzeń. Badania nad zwierzętami wykazały, że karagen wpływa niekorzystnie na układ immunologiczny. Annato (E160b) u wrażliwych osób może powodować alergie skórne; jego maksymalne dozwolone spożycie wynosi 2,5 mg/kg masy ciała. Wnioski: Także lody zawierają dodatki, które mogą mieć negatywny wpływ na nasz organizm, dotyczy to szczególnie barwników oraz stabilizatorów. Warto o tym pamiętać, szczególnie gdy jesteśmy w ciąży, karmimy piersią bądź dajemy obfitą porcję lodów naszym dzieciom.

Gość joaninkoś
Rybne filety nasączane są wodą. Miód fałszowany jest rozpuszczonym cukrem. W czekoladzie jest coraz mniej kakao. W pasztecie z zająca w ogóle nie ma mięsa zająca, a w salami jest wszystko tylko nie oślina. Chleb jest pieczony z najgorszej mąki, za to pełno jest w nim polepszaczy. W serach nie ma mleka, tylko olej i emulgatory, a w ciastach jest trujący susz jajeczny. Nawet sól i woda były fałszowane. Zamiast soli spożywczej jedliśmy sól do posypywania dróg, a zamiast zdrowej wody mineralnej piliśmy wodę z bakteriami. Zobacz, jak producenci i sprzedawcy żywności oszukują nas w sklepach, żeby zmaksymalizować swoje zyski kosztem naszego ... http://www.fakt.pl/tag/oszustwa-w-sklepach

dlatego unikam kielbas,szynekjem tylko ryby,raz w tygodniu tylko kotleta czy jakies mieso na obiad zjem to tyle. A sera nie jem

Gość ostatni moheranin
jeżeli kupować miód to ten skrystalizowany

teaz znalazłem świnki tuczące sie na nasze talerze , to nic innego jak 4 zastrzyki dziennie z hormonami i tego typu świństwami co by to szybciej rosło , a nie musieli my by długo czekać na naszego schabowego to pierwszy etap drugi ; z racji mojej pracy mam kontakt z 'rzeźnikami"i nie tylko ,sprzedając im maszyny do produkcji owych szynek te nieszczęsne nastrzykiwarki i teraz taki rzeźnik kupuje świnkę już nawaloną chemią i dodatkowo z tego kg surowca robi nam 3 kg szyneczki :devil: mogę tu jeszcze wam wspomnieć duuuuzo na temat mleczarni bo raczej głównie w tym temacie siedzę , ale jak to mówi mój syn , lepiej żeby koledzy i kolezanki nie wiedzieli co piją i jedzą bo ich lodówki były by uboższe w te fajne kolorowe magnesy

Gość ostatni moheranin
w czekoladzie E476 (poliglicerol z olejem rycynowym) może zaburzać pracę wątroby i nerek. Mianowicie to jaka ilość tych substancji jest groźna dla zdrowia i powoduje negatywne skutki dla ludzi. No bo co z tego, ze zjem jakąś dawkę syntetycznego barwnika skoro, np. dopiero dawka tysiąckroć większa niż zjedzona wywołałaby negatywny skutek? Rocznie zjadamy ok. 1,5 kg różnego rodzaju dodatków typu "E

Gość noxusia słodziusia
Mięsa (zarówno gorszego jakościowo, jak i dobrego) nie wolno jeść, bo pochodzi od zwierzątek, które CZUJĄ!