Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczęśliwa mama Kamilki

macierzyństwo jest piękne!

Polecane posty

Gość maslo oselkowe
oj pikne pikne, zgadzam się. ma cienie i blaski, ale pikne jest!

Gość do Laluniazwrocka
Idź w ch*j ze sobą :P

Gość Francoise
bravo autorko;)też lubię byC mamą a tec o piszą inaczej to jakies niedowartościowane lale;)

Bywają fajne chwile a bywają ciezkie chwile w macierzynstwie.Macierzynstwo to nie tylko miód,cud i orzeszki, a bywa równiez oprocz koloropwych barw, ta druga ciemna strona, co niestety rzadko sie o niej mówi, i pózniej czytamy placze matek,ktore nie wiedzialy ,że nie zawsze jest tak rózowo, wlasnie poprzez przesładzanie macierzynstwa.Dziecko to nie lalka :)

Gość Huzia na joozia
na macierzynskim bylo pieknie!!!!!!!11to byly najpiekniejsze chwile w moim zyciu mimo zmeczenia. Zaczelo sie po powrocie do pracy, nerwy, stres, bieganina, kolowrotek, wkurzanie sie na dziecko...... korzystaj ile mozesz!!!!!!!!! ja niestety nie mige isc na wychowawczy z powodu pieniedzy, ale bardzo bym tego pragnela. Inaczej jest w czasie urlopu, znow luz i radosc, wszystko mozna sobie w domu powowli zrobic, zajac sie dzieckiem i nie denerwowac tyloma sprawami.

Gość hmmmm,,,,,,
Tak jak pisałam wcześniej, macierzyństwo jest przereklamowane. :( Mimo iż nie jestem młodą dziewczyną i nasze dziecko było planowane i mimo iż moja siostra ma troje dzieci i niby wiedziałam jak to jest to wcale nie jest tak różowo. Jeśli autorka tak czuje to super :) gratulacje :) Jednak należy podkreślić, że macierzyństwo oprócz słodkiego śmiechu dziecka to ciężka harówa od świtu do nocy :( Jak jeszcze trzeba wracać do pracy po macierzyńskim to już wogóle nie ma się czasu dla siebie. Niestety..... tak wygląda macierzyństwo.

Gość znęty jak zwykle
Macierzyństwo jest piękne kiedy ktoś potrafi cieszyć się chwilami. O tym pisała autorka-napisała,że nie jest różowo,że dziecko miało kolki,że nie przesypia nocy. Ale trzeba doceniać takie chwile kiedy się ma czas dla siebie. Są bezcenne. Ja mam 2 córki-13 i 8 lat. i doceniam każdą błogą chwilę ciszy i spokoju,bo te dwie małpy gadają non stop i to jedna przez drugą... kocham je nad życie,ale uwielbiam takie chwile jak dziś-pojechały do dziadków na długi weekend, więc w domu cisza i spokój.

Gość Kochanelklklkl
taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak

Gość ojojku
jak córka miała 4 mce to tez spała na tyle, ze miałam czas zapakowac zmywarke. teraz to nawet z tym bywa problem, ale ja mam pomoc domową - trzeba pozwolic sobie pomóc. Ja od miesiaca jestem sama z dzieckiem, wstaje w nocy na szczecie raz, do wieczora pracuje, przwie codziennie rano sie zrywam, odwoże dziecko do opiekunki a sama jade do pracy ... jestem albo z dzieckiem albo w biegu. w dodatku dziecko mocno ogranicza, nie mozna juz wyskoczyc na imprezę jak sie nie ma rodziny która weźmie dziecko, caly rytm dnai trzeba dostosowac do dziecka, bo powinno jesc i spa o okreslonych porach. Pozatym nawet jak wszystko zaplanujesz to i tak moze cos wypaść... ... ale naprawde wystarczy jeden jej usmiech i macierzyńswo znów staje sie piekne :)