Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małomówny30

czy i jeśli tak to czemu ludzie wyżywają się na homoseksulistach??

Polecane posty

Gość żyrafffa
nie wszyscy geje uprawiają anal moi drodzy państwo :) nie myślcie, że wiecie wszystko o gejach :P

Gość lepsza wizja świata
E tam, osobiście znam gejów, którzy są parą. Jakoś nie mają problemów z ludźmi. Razem mieszkają itd. Jeden z tym walczył, byl nawet krotko żonaty, ale niestety natura wygrała i odszedł od żony. Najlepiej siebie nie oszukiwać, bo można sobie i komuś tylko krzywdę zrobić.

Gość żyrafffa
a po za tym bardziej obawiałabym się o prawa kobiet gdyby to jakieś skrajne muzłumańskie władze opanowały europę :|

Gość małomówny30
lepsza wizja świata dzięki za słowa otuchy :)

Gość lepsza wizja świata
Nie ma za co. Nie powiem, żeby mi nie było szkoda, bo jeden jest bardzo fajny 😭

Gość Philo Zofia AA
lepsza wizja świata też miałam okazję przyjrzeć się układowi pięćdziesięciolatek wychowany przez matkę pozbawioną skrupułów i nastawioną na kasę po krótkim nieudanym małżeństwie z kobietą kupił sobie partnera płci męskiej ( dosłownie, wział na utrzymanie)

Gość lepsza wizja świata
🖐️ ile ludzi tyle charakterów

Gość żyrafffa
Philo Zofia AA czyż taki układ nie jest tez bardzo popularny wśród hetero popularnie nazywany sponsoringiem :) na pewno jest statystycznie popularniejszy z tego powodu, że hetero jest więcej myśle, że obie orientacje mają swoje "grzeszki"

Gość małomówny30
lepsza wizja świata ile ludzi tyle charakterów-dokładnie

Po pierwsze od kiedy orientacja seksualna jest dewiacją???? trochę trzeba sobie poczytać za czym zacofane Polaczki będą wydawać o kimś opinię. Dla tego w Polsce jest bieda, panuje ciemnogród.

Gość Philo Zofia AA
i jakbym miała mój przykład rozwalic na czynniki pierwsze to wyglądałoby to tak 1. matka pokazująca dziecku, że kasa w życiu to priorytet 2. dziecko idące w świat z tą ideą usiłujace stworzyć heteroseksualne małżeństwo za pomoca pieniędzy ( co ze zrozumiałych wzgledów jest w 95% skazane na porażkę) 3. niechecony mezczyzna odkrywa, że wzorce da się pogodzić - psychiczne porozumienie z innym męzczyzną i kasa która trzyma partnera w tym związku

Gość lepsza wizja świata
małomówny30 - tak z ciekawości (domyślam się, że 30 to Twój wiek), kiedy doszedłeś do wniosków, że jesteś homo?

Gość Philo Zofia AA
Styczniowy przyjaciel badź tak uprzejmy i wytapetuj swoimi generalizacjami swój kibel, żebys o nich nie zapomniał a jak zmienisz swoją elastycznośc rozmowy możesz wrócic do dyskusji :D

Gość lepsza wizja świata
"dziecko idące w świat z tą ideą usiłujace stworzyć heteroseksualne małżeństwo za pomoca pieniędzy ( co ze zrozumiałych wzgledów jest w 95% skazane na porażkę)" No ja właśnie nie wiem czemu sponsorowane małżeństwo ma być skazane na porażkę, a już układ z innym facetem nie? Może poprostu ten 50latek zaczął być sobą, otwarcie powiedział czego chce i co oferuje, a w małżeństwie tego nie zrobił....

Gość Philo Zofia AA
lepsza wizja NIE WIEM podchodzę do tematu na zasadzie szukania przyczyn homoseksualizmu w dotychczasowych doswiadczeniach emocjonalnych :)

Gość małomówny30
od kiedy pojawily się myśli zwiazane z uczuciami, seskualnoscią gdzieś 13 lat (nie wiedziałem, że to jest tak jak jest) , ale myśle, że tak ostatecznie to tak w wieku 16 lat ( a lat mam 25 )

Gość Philo Zofia AA
małomówny a relacje matka, ojciec, rodzeństwo i towarzystwo morzesz przejrzec pod pokazanym przeze mnie kątem?

Związek aby mógł się utrzymać potrzebna jest miłość, zrozumienie i szczerość. Pieniądze są dodatkiem, który powoduje że życie jest łatwiejsze. Pary homoseksualne za zachodzie teraz mają wiele spraw urzędowych ułatwionych. To samo pary heteroseksualne. W Polsce dalej panuje mentalność, że bez ślubu nic nie załatwisz.

Gość małomówny30
rodziców mam wspaniałych, mogę nawet powiedzieć, że pod tym wzgledem zawsze czułem się szczęśliwszy niż moi równieśnicy w szkole, którzy zawsze mieli jakieś zdrady, rozwody, przemoc it.

Gość lepsza wizja świata
" W Polsce dalej panuje mentalność, że bez ślubu nic nie załatwisz. " Np co ? Nie wiem skąd klikasz, ale widocznie bardzo zachłysnąłeś się tym miejscem. O podkreślaniu tego już nie wspomnę :P

Gość małomówny30
towarzystwo tez miałem zawsze zwyczajne bez żadnych ekstrawagancji - koledzy od podstawówki - zainteresowania - gry, rowery itd. rodzeństwo jest w związkach (są hetero brat i siostra), w wieloletnich związkach

To, że w Polsce zarówno pary hetero, jak i homoseksualne mają dalej z tym problem. Bez ślubu nie załatwisz sobie kredytu na wspólne mieszkanie lub innych rzeczy np jak prawo dziedziczenia. Dziś nie każdy chce brać ślub. A sam ślub dla mnie to nie 100% związek. Ponieważ zrozumienie, szczerość to podstawa. Niestety część związków w PL zawierana jest głównie z wpadki.

Gość małomówny30
znam korespondencyjnie wielu gejów i wiem, że ci streotypowi, extrawganccy czy nawet kobiecy nie są w większości, większość jest heteronormatywna, męska z wyglądu, mają męskie hobby

Gość Philo Zofia AA
małomówny - trochę głębiej (niekoniecznie publicznie tu na forum, pobaw się sam dla siebie) jaka jest twoja matka, ojciec i rodzeństwo ( konstrukcja psychiczna i priorytety) jaka była twoja rola w rodzinie (z tego co piszesz byłes najmłodszy co najczęsciej wiąże się z rolą maskotki)

Gość małomówny30
nie nie jestem najmłodszy

Gość małomówny30
Philo Zofia AA może powiesz mi czego chcesz sie tam doszuakć to ci powiem, te twoje pytania sa zbyt ogólne więc odpwiedzi też pryriotety- bardzo dobre , kontrukcja psychiczna - bardzo dobra, chociaz nie jesteśmy chodzacymi ideałami :)

Gość Philo Zofia AA
[zgłoś do usunięcia] Styczniowy przyjaciel Związek aby mógł się utrzymać potrzebna jest miłość, zrozumienie i szczerość. Pieniądze są dodatkiem, który powoduje że życie jest łatwiejsze. już lepiej :D ale ja z premedytacją wyciągnęłam główny rys pani (pani będąc sekretarką rozbiła z wyrachowania małżeństwo bogatego biznesmena łapiąc go na ciążę i odsuwając potem od dzieci jakie mial w poprzednim związku) po to aby przekaz był bardziej czytelny Pary homoseksualne za zachodzie teraz mają wiele spraw urzędowych ułatwionych. To samo pary heteroseksualne. W Polsce dalej panuje mentalność, że bez ślubu nic nie załatwisz. nie chciałabym rozwijać tu wątków społeczno-politycznych, to temat na inny topik

Gość Philo Zofia AA
małomówny - ja to nie tak, że ja się chcę czegoś doszukać jesli mam rację, to ty masz problem ukryty w sferze NIEŚWIADOMEJ więc to dłuższa zabawa by była ja jej nie bedę odwalać, zwłaszcza tu na forum natomiast wskazuję kierunej jaki mógłbyś sobie podrążyc w wolnych chwilach popatrz na płaszczyźnie emocji ty masz bardzo mały zasób świadomości i rozeznania piszesz - super, świetnie, bardzo dobrze nie nazywasz po imieniu, nie próbujesz określić, nie za bardzo wiesz z której strony to ugryźć nie jest to oczywiście wada, nie każdy lubi dywagacje psychologiczne ale jeśli ciekawi cię na ile mam rację mógłbyś temat zgłębić na podstawie literatury psychologicznej (także tej dotyczącej duchowości - np. dominikanie mają świetne publikacje z zakresu ludzkiej duchowości)

Gość małomówny30
w/g mnie te związki partnerskie to przydatna rzecz Zdaniem zwolenników wprowadzenia w polskim prawie formalnych związków partnerskich, pary tej samej płci powinny posiadać te same lub podobne prawa i obowiązki, jakie posiadają wobec siebie i wobec wspólnego majątku współmałżonkowie żyjący w związku małżeńskim niezależnie od faktu posiadania dzieci. Mowa jest tu o takich prawach jak: automatyczna wspólnota majątkowa między partnerami, prawo do odwiedzin w szpitalu chorego partnera oraz informacji o stanie jego zdrowia, prawo do dokumentacji o stanie zdrowia partnera, prawo o decydowaniu w kwestii dalszego leczenia partnera w przypadku ciężkiej choroby, prawo do odbioru korespondencji partnera, prawo do odbioru wynagrodzenia za pracę partnera, prawo do wspólnego opodatkowania partnerów, obowiązek alimentacyjny, prawo do renty bądź emerytury po zmarłym partnerze, prawo do dziedziczenia ustawowego po zmarłym partnerze czy choćby prawo do organizowania pochówku partnera i innych. myśle, że to przydatne sprawy dla takich par