Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wegetujaca poszukujaca

mam dość szukania pracy - wpadłam chyba w depresje.

Polecane posty

Gość wegbvbvnbn
ile Ty masz lat? 15?:D

Gość wegbvbvnbn
nie pomiata? to ile zarabiają?

Gość Karrinaaaa
Co to za roznica ile mam lat. Tyle ile wynegocjuja i nie ma to nic wspolnego z pomiataniem. Jesli ktos chce 2000 a obok sa osoby ktore chca robic za 1500 to wybiera sie ta druga

Gość wegbvbvnbn
jest różnica, bo jesteś strasznie glupia wnioskuje zenie masz więcej niż 18:P gówniara z Ciebie i mało wiesz opierasz sie ma pracy swojej matki a pewnie sama nie zapierdalałaś nigdy

Gość Karrinaaaa
Ale nadal nie wiem co ma wspolnego moj wiek z tym, ze moja matka woli zatrudnic osobe, ktorej moze zaplacic mniej

Gość wegbvbvnbn
to pomyśl widać przychodzi Ci to z trudem 🖐️

Gość Karrinaaaa
czyli nie potrafisz odpowiedziec?

Gość wegbvbvnbn
a Ty mysleć?:P

Gość Karrinaaaa
No i sama widzisz, za co maja wam pracodacwcy wiecej placic jak nawet na proste pytania nie potraficie odpowiadac:)

Gość Jakiś czas temu, pomagałam
wegbvbvnbn, trochę nie masz racji, bo...dopóki ludzie będą się godzić na takie warunki (czyli chociażby pracę za najniższą krajową, bądź na 1/4 etatu jak w Deichmannie, czy 1/2 jak w Rossmannie, bądź na 3/4 jak w tych wszystkich Makrach, Carrefourach itd.), dopóty pracodawca będzie górą! I skoro ma z miejsca 200 chętnych za przysłowiową miskę ryżu, to dlaczego ma dawać więcej zarabiać, a tym samym, sam na tym tracić? Oczywiście, że nie jestem absolutnie za tym, za wykorzystywaniem pracownika, ale widzę co się dzieje! Pracownicy sami powinni coś zacząć robić, działać, buntować się! A skoro pokornie godzą się na wszystko co im pracodawca funduje, to do kogo pretensje? I nie mam tu na myśli malutkich firemek, takich jaką posiada matka Karriny, bo tu to faktycznie niewiele można zdziałać. Mam na myśli takie wielkie firmy, jak chociażby te wymienione przeze mnie. Tam można i związki założyć i można wiele zrobić. Oczywiście pod warunkiem zebrania się ludzi, a nie walki w pojedynkę z wiatrakami:D I myślisz, że ktoś by się zebrał? NIE! Bo każdy drży, drży o te swoje 1050zł (netto), które może stracić! I kolejne koło się zamyka, a pracodawca jest górą...i cieszy się, że naiwni ludzie zatańczą jak małpeczki w cyrku, bo pan tak chce. Smutne, ale prawdziwe:o.

Gość wegbvbvnbn
karina idź do roboty to zrozumiesz może rozumu Ci przybędzie 🖐️

Gość tak to widze
prosta odpowiedz -lepiej zatrudnić kogoś kto się ceni czyli dać mu te 2000 i mieć duży pożytek z niego dla firmy niż zatrudnić za 1500 potencjalnego obiboka tzw stagnata [ani - ani + ]

Gość tez pracujaca ale za 2000
no dokładnie\pracownik za min pensję nie bęzie się starał póxniej pracodawcy narzekają a to l4, a to sie obija a to tamto tylko z drugiej strony niech spojrzy ? że za takie min nie arto się starać bo po co? ludzie wyjadą na głupie truskawki za granicę i mają 4 razy więcej a póxniej placz ,że nie ma w Pl specjalistów i rak do pracy , jak za głodową pensje nikt z siebie murzyna nie zrobi ludzie zaczynaja to juz rozumiec, dzieki Bogu:)

Gość Karrinaaaa
Jezeli pracownik sie nie stara to jest zwalniany

:D:D:D zabawna jesteś karina tak czytam sobie Twoje wypowiedzi i nasuwa mi sie pytanie Czy Ty pracujesz czy jesteś na garnuszku mamy?

Gość Karrinaaaa
Nie pracuje, ale co to ma do rzeczy? Jesli ktos sie wywiazuje sie z obowiazkow za ktore dostaje pieniadze to jest zwalniany i tyle.

wnioskuję ,że to 2:D

no własnie,to widać idź popracuj za te min a póxniej sie wypowiadaj,ok?

Gość wegbvbvnbn
nie sądzę aby ona pracowała to głupia gówniara

Gość wegbvbvnbn
Nie pracuje, ale co to ma do rzeczy? boże , skąd tacy ludzie się biorą???:D:D

Gość Karrinaaaa
Ale przeciez nikt nikomu nie karze pracowac za to minimum

Gość wegbvbvnbn
:D:D:D weż coś jeszcze napisz, bawi mnie twoja głupota:D

Gość ewerwr23432r23
kocham chude- masz rację, z Polski wiele osób wyjechalo. Ale wcześniej w latach 2001- 2004 bezrobocie wynosiło 30 %. Miejsc pracy zawsze było za mało, kiedys na byle oferte było 150 chętnych, teraz jest z 30.

Gość Karrinaaaa
Ja tu niczego glupiego nie widze:)

Gość wegbvbvnbn
:D

Gość tak to widze
niestety nasi celebryci w rządzie chyba mają klapki na oczach ,emigracja to jedno -inni korzystają z pracy naszych rodaków ,przewaga starszych ludzi to druga sprawa i wszechwładna korupcja ,chory system,prywata i zajm,owanie się głupotami za nasz szmal ale uwazajcie ci co wyjeżdzają do tego lepszego raju ------------zeby was tak nie załatwili w uk i innych jak naszych lotników i zołnierzy po 2 W.S bo nie macie pojęcia za co tak naszych upodlili bo o tym sie nie mówi -----a to jest proste polacy z powodzeniem podrywali ich kobiety gdzie chcieli i jak chcieli dochodziło do tego że zeby anglik mógl poderwać tzw ladies podawał się niejednokrotnie za polaka !!!!!o tym się nie pisze ,a teraz jak będzie jak myślicie będzie powtórka z historii !!!!!!!wiem to od dziadka który latał jako pilot w dyw.302 w U.K.

Gość ewerwr23432r23
"Pracownicy sami powinni coś zacząć robić, działać, buntować się! A skoro pokornie godzą się na wszystko co im pracodawca funduje, to do kogo pretensje? I nie mam tu na myśli malutkich firemek, takich jaką posiada matka Karriny, bo tu to faktycznie niewiele można zdziałać. Mam na myśli takie wielkie firmy, jak chociażby te wymienione przeze mnie. Tam można i związki założyć i można wiele zrobić. Oczywiście pod warunkiem zebrania się ludzi, a nie walki w pojedynkę z wiatrakami" Boże, dziewczyno, ty w ogóle nie masz pojęcia o prawach rynku. Nikt sie nie będzie buntował, tzn moze się buntowac jedna osoba, kilkanascie nawet, ale nie zbuntuja się wszyscy- to po pierwsze. wynika to z tego, że za ciezko znalezc jakąkolwiek pracę. Kazdy ma na utrzymaniu przynajmniej siebie, i utrata pracy to tragedia. Już w ogóle nie ma szans na to przy branzach typu spozywka, bo tam mozna przyjąc na kase czy sprzedawcę kazdego co umie czytac i pisac. Poza ytm, warunki i tak sie mocno zmieniły, kiedyś w Piotrze i Pawle dawali 800 zł i nie pozwalali wychodzic siku, teraz dają ponad jeszcze raz tyle i szanuja bardziej pracownika. Pracodawca będzie szanował pracownika jak bedzie miał trudnosci ze zbobyciem go

mam ten sam problem co autor, tyle tylko, że po miesiącu nie wpadła bym w depresję... ale po ok5 latach to już chyba mi wolno nie? teraz po studiach zastanawiam się czy nie trzeba było iść do zawodówki zamiast do LO. może było by łatwiej chociaż troszeczkę. 5 lat studiów (w tym 2 kierunki - lic inna specjalizacja a mgr inna + podyplomówka z BHP na ostatnim roku mgr zaocznych), angielski na poziomie B1 i B2, obsługa komputera i internetu ( co jest teraz standardem) i ciężko nawet staż czy praktyki znaleźć bez znajomości. no a jak już dzięki 'wtykom' znajdzie się staż - dodam że bez łaski, to zwie się on wymownie WOLONTARIATEM, czyli tyraniem za frajer. doświadczenia brak, ale jak je tu zdobyć.niańczenie dzieci, prace sezonowe i wyzysk w hipermarketach nie zaliczają się do doświadczenia. wysyłam i noszę CV non stop od 3 lat. w tym roku słyszę tylko teksty "trzeba było przyjść na początku roku", "zadzwonimy do pani" - po czym nie dzwonią, "fundusze na stażystów się już skończyły", "jeśli załatwi sobie pani staż z Urzędu Pracy to chętnie" lub "właśnie przyjęliśmy stażystę"... no więc ja się pytam: Dlaczego przyszło mi do cholery żyć w tym popieprzonym kraju? Z góry odpowiadam, za granicą nie byłam i się nie wybieram. Potwierdzam wszystkie te wypowiedzi, gdzie padają słowa o tym, że na jedno stanowisko pracy aplikuje 100, 200 osób wzwyż. Dodam jeszcze, że Urząd Pracy ma wolne stanowiska ale niestety dla mężczyzn, a nie przewiduję w ciągu najbliższych lat zmiany płci... Ale cieśla, zbrojarz, tynkarz, murarz, operator CNC, elektromonter, blacharz, lakiernik, mechanik, przedstawiciel handlowy, ochroniarz to teraz najpopularniejsze oferty na stronach UP.

Gość wegetujaca poszukujaca
wpadłam w doła tak sybko bo mam kredyt na głowie

Wkradł się błąd "(...) Urząd Pracy ma wolne stanowiska (...)". Urząd Pracy pośredniczy w znalezieniu pracy i na jego portalu oferowane są m.in. stanowiska, które wymieniłam :)