Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wegetujaca poszukujaca

mam dość szukania pracy - wpadłam chyba w depresje.

Polecane posty

Gość ewerwr23432r23
bejbuseq- a powiedz mi, bo ja się właśnie ucze robienia stron, czy jest b, ciezko dostac zlecenie na to?

Gość retryui
z tą opieką to tez ciekawa sprawa, ja na gumtree widzialam ogloszenia w stylu 300-400 zl miesiecznie za opiekę nad dzieckiem, a nawet dwoma :D dodam jeszcze ze mam osobę w rodzinie, ktora jest opiekunką i placą jej 6 zl/h... a pracuje u ludzi bogatych (oboje lekarze).

Gość ewerwr23432r23
to tez chyba zalezy od rejonu kraju, ja akurat mieszkam w Poznaniu, i te 500 bylo najmniej jak widziałam, ale niektórzy nie podaja za ile... ale wiele osób umieszcza ogłoszenia ze poszuuje pracy jako opiekunka 8 godzin za 700 zł i w kółko je widze, więc chyba nie ma chętnych. Szook.

Gość tak to widze
nie wiecie jednego część ogłoszeń o pracę to jest metoda na częste dzwonienie i nabijanie sobie minut dlatego są dosyć korzystne kiedyś dawało się takie ogłoszenia na kupno tv,laptopa itd ,ludzie też zamieszczają fikcyjne ogłoszenia dla tzw jaj ,duża część to zwykłe oszustwa [wpłać kaskę jako zaliczkę ]i bardzo mało jest ogłoszeń o pracę dla osób wykształconych na kierunkach tzw nieprzydatnych obecnie

Gość retryui
sama keidys dalam ogloszenie dla jaj na gumtree z pracą biurową, w ciągu doby przyszlo mi ok. 200 CV, potem skasowalam, bo pewnie jeszcze by przychodzily

Gość ewerwr23432r23
a kiedy to było? Ktoś wie, jak jest teraz?

Gość retryui
kilka miesięcy temu, nie pamietam dokladnie

Gość hannaha
a nie myslalyscie o pracy fizycznej albo czyms takim?

Gość ewerwr23432r23
ja daje ogłoszenie o opiece nad osoba starsza lub dzieckiem jest to chyba praca fizyczna, no nie? Do szprzątania to jeszcze trudniej znalezc chętnych...

Gość hannaha
chodzilo mi o jakas fabryke. nikt nie szuka sprzataczek?

Gość ewerwr23432r23
chyba szukaja, ale jest problem z zaufaniem, bo taka osoba moze okrasc, więc najchętniej chyba firmy ew. z polecenia zaufane osoby. a ja jeszcze nie sprzątałam.

Gość tak to widze
ale moi drodzy po co pracować w TV COSMICA jest anielski wróż David on ci wywróży jakie cyferki masz szczęśliwe ,kiedy masz zagrać i o której godzinie i jeszcze ci powie sumę wygranej np.22-02-2013 godz 14.35 do 14.50 powyżej 55tys a jeszcze zdejmie z ciebie klątwę do trzeciego pokolenia i da ci uzdrowienie anielskie i opiekę ,miłość ,męża od gorzały uratuje itp.itp ----------ludzie przeżyłem już kilka rządów ,byłem w większości państw w U.E ale takiego cyrku jak teraz jest u nas to w życiu nie widziałem a wszystko to kosztuje niecałe 5zł z VAT.

Gość zła na rynek.
w fabrykach jest bardzo cięzko wbrew pozorom dostac pracę jeżeli ktos ma wyższe i pracował na "lepszym" stanowisku jak ja, to z taka pracą może się pożegnać ja usłyszałam,że mam za wysokie kwalifikacje:D

Gość tak to widze
dziewczyny powiem wam dlaczego tak ciężko o pracę -----to co składacie w kadrach jest wywalane do kosza ,podobnie Z LISTAMI ,boją się o własne stołki ,wyższe wykształcenie nie pomoże ci w znalezieniu pracy ,w UP lepsze oferty dla swoich itpitp

Gość ciężkie jaja
podziękowania kierować do klechoprawicowo-postsolidarnościowej hołoty, która rozpierdoliła prawie cały polski przemysł tylko dlatego, że był to spadek po PRL 🖐️

na temat robienia stron internetowych się nie wypowiem bo się tym nie zajmuję, ale programistów, twórców stron www i grafików do reklamy zawsze będą na rynku potrzebować. co do pracy z dzieckiem to też przerabiałam tą sytuację przez pół roku dorabiałam właśnie do tego gównianego ZUSu opiekując się wspaniałym dzieckiem :) również pracowałam u dosyć zamożnych osób, stawka godzinowa 6zł, ale o podwyżce mowy nie było mimo, że teraz 7-8zł/h to standard. nie dali się tknąć a wymagania były. ale trudno, dałam dziecku tyle miłości i nauczyłam go wszystkiego, co mogłam i uznałam za stosowne. notorycznie wykonywałam prace domowe, za które mi nie płacono, ale robiłam to z własnej nieprzymuszonej woli - ale tu nie o tym mowa. DG poprowadzę do momentu kiedy nie przeskoczę na wyższy ZUS i mam nadzieję, że do tej pory znajdę jakąś pracę bo inaczej wyląduję u Brata Alberta... jak już ktoś wspomniał, osoba po studiach lub po podyplomówce to już za wysokie kwalifikacje na sprzątaczkę czy sprzedawcę, a do sklepów odzieżowych trzeba mieć mega aparycję i figurę modelki.

aaaa, a ten WOLONTARIAT z BHP, który cudem udało mi się załatwić to pic na wodę. 7 bhp-owców w firmie, wchodzę do biura kierownika a tam 5 kobiet pomiędzy "na oko" 50-60 rokiem życia i łypią oczami, że gówniara przyszła im stołek podsiąść. ale to całkiem obiektywne wrażenie, bo druga "przyszła" stażystka zdała mi dokładnie taką samą relację z pierwszej wizyty w tej firmie. obie zapytałyśmy, czy jest szansa po stażu zahaczyć się na dłużej i usłyszałyśmy, że nie ma szans, bo i tak już muszą "wygonić" 1 osobę na wcześniejszą emeryturę. szok!