Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość machata

jak zlikwidować szybko ślady po wyciskaniu pryszczy?!

Polecane posty

Gość machata

jak w temacie, potrzebuję pomocy, nawyciskałam sobie krosty na całym ciele a do piątku nie może być po tym śladu! proszę pomóżcie! nie raz tak mam ,że jak zacznę wyciskać to nie mogę przestać i teraz jestem cała popuchnięta z czerwonymi odstającymi śladami i miejscami z krostek zrobiły się te gulki czerwone co po czasie zbierają ropę :( jak mogę szybko i skutecznie zredukować ślady? mam na to 3 dni !

szybko to chyba niestety ich nie usuniesz. Sprobuj isc do solarium brazujacego, ale tak na 15 min bo inaczej nie dziala i kup w sklepie z nivea taka specjalna oliwke pod prysznic - nie wiem jak to sie nazywa precyzyjnie, ale bardzo ladna miala po tym skore. Jzeli mam polecic cos na krosty i na slady no to jak zwykle polecam zwalczac problem od srodka. Tez mialam pelno tego na ryju i plecah ale teraz mozna powiedziec ze jest ok. Wybralam 2 opakowania belissy, a na pryszcze itd bralam dodatkowo visaxinum. No i balsamowalam skore, ale dosyc rzadko, nie mialam na to czasu, tabletek prosciej sie uzywa, efekt jest lepszy ale niestety dlugo sie na niego czeka. Ale obiecuje Tobie ze po 2 miesiacach brania belissy kondycja skory sie na tyle poprawi ze jak wycisniesz kroste to sladu nie bedzie albo bedzie minimalny i szybko zniknie

Gość I tak to juz jest
Belissa???to linia kosmetyków,nie nadaja sie do leczenia trądziku,a juz wogóle nie maja nic wspolnego z leczenie nerwicy

Gość machata
no właśnie mama w dzieciństwie mnie tak nauczyła, jak tylko jakieś krosty mi się pojawiły to ciach pod lampę i wyciskanie, bo jej to przyjemność sprawiało a mi został taki nałóg i blizny :((( problem w tym ,że nie potrafię ich w inny sposób usuwać i nie mogę na nie patrzeć więc jak tylko coś większego się pojawi to wyciskam a potem to już miejsce przy miejscu wyciskam patrząc czy coś wychodzi (nawet w miejscu gdzie nic nie ma wyciskam takie zgrubienia mieszków włosowych,grudki?) to już takie z nienawiści zachowanie...a później jestem poharatana z otwartymi ranami (bo widząc ,że wyciśnięta grudka robi się czerwona i zbiera płyn potrafię wyciskać i rozdrapywać kilka razy dziennie to samo miejsce) jestem taka zła!!! mam 25lat, nie stać mnie na kosmetyczkę, dermatolodzy mnie ignorują a do tego krosty pojawiają mi się na całym ciele w postaci czerwonych odstających grudek, ropnych wykwitów lub dużych rozszerzonych jak gleje porów z wągrami (nawet na piersiach,pośladkach, całych ramionach i rękach,plecach i nogach w tym zwłaszcza udach), jako nastolatka miałam go tylko na twarzy kiedyś pocieszali mnie ,że trądzik mi przejdzie w wieku 20lat a teraz większość znajomych jak widzi w tym wieku u mnie wykwity pyta się "co tu mam, czy to pryszcz?" i jest mi tak potwornie głupio, że kłamię że to uczulenie, alergia, coś mnie ugryzło...pod grubą warstwą maski z makeupu - nie mam już sił

jezeli twierdzisz ze nie nadaja sie do leczenia tradzki to najwyrazniej sie nie znasz. Przeczytaj sklad i zobacz na co maja wplyw skladniki. Tak to jest jak ludzie sie nie znaja kompletnie na niczym ale do oceniania sie zabieraja

Gość I tak to juz jest
No i włąśnie sama widziesz nele,ze włąsnie objawen niewrwicowym czesto bywa równiez trądzik,nie mozna uleczyc ciałą gdy dusza choruje,i tak to juz jest tak to jest

swoja droga powinnas jednak poszukac jakiegos dermatologa, niemozliwe ze kazdy olewa. Popytaj o jakiegos dobrego. To co na jedych dziala innym moze szkodzic

i tak to juz jest - ja pojecia nie mam xd ja w sprwach skory to jeszcze pomoge ale tak to niewiele wiem i przyznaje sie bez bicia

Gość I tak to juz jest
No,ale włąśnie sama sobie odpowiedziałas ,ze sie nie znasz na niczym ,bo naogól tak sie dzieje ,ze mierzymy innych jedna miara a działąnie zewnetrzne na cokolwiek na skóre nie jest leczeniem tylko łagodzeniem skutków,moze byc tylko kosmetycznym uzupełnieniem ,a nie rozwiazaniem głownego problemu

Gość kpnjknjk
pytasz o rade wiec odpowiem powstrzymujac sie od moralizowania:P dzisiaj wolne wiec nic nie kupisz... potrzebujesz tego http://wizaz.pl/kosmetyki/foto/37150_250.jpg maseczka daje rade ale rzecz jasna nie od razu.jutro nakladaj ja 2x dziennie i tak do piatku.ladnie wybiela,oczyszcza i sciąga. miedzy maseczkami smarujesz sie tormentiolem(apteka). NICZEGO nie drapiesz i nie wyciskasz. mysle ,ze w czwartek wieczorem bedziesz mogla delikatnie sciągnąc strupki.potem maseczka soray. odrobiną pudru /korektora zamaskujesz plamki gdyby szpecily.

Gość I tak to juz jest
Żadnych maści,typu termontiol,wypryski maja podłoze łojotokowe wiec dlatego czopujac sie powstaje do zakarzenia i w konsekwencji krosty ropnej,

nie no tyle to i glupi wie. dzialania zewnetrzne sa szybkie ale krotkotrwale. Dziewczyna chce usunac slady szybko, tez tak przed impreza kiedys mialam i poszlam do solarium - co nie jest ani dobre ani zdrobe ale wiekszasc krost zabilo. Potem zaczelam lykac belisse bo skore mialam such i dziwna, po miesiacu juz byly mae efekty. No i visaxinum. Ale nie wiem nadal o jaki rodzaj krostek chodzi. Moja siostra miala na swoje masc robiona na zamowienie. Cos co dziala szybko na ropne krosty i zapobiega wychodzieniu to fluid z bioderma, siostra go uzywa i efekt jest, tyle tylko ze mieszkam w belgii, a juz nie jeden raz polskie kosmetyki okazaly sie kasa w bloto. Na allegro moze dostanie sie zagraniczne produkty tego typu. W polaczeniu z tonikiem dzialalo rewelacyjnie.

Gość I tak to juz jest
Nie wiem,czy głupi to czy mądry to wie,ale Ty nele,jakos tego nie zauważyłas,owszem zamaskowac szybko mozna,ale problem nie zniknie

Gość I tak to juz jest
Tak Moskito34,ale Ty ciagle podajesz co mozna zrobic na skórze,a nie bierzesz pod uwage co sie dzieje w organizmie,a to podstawowowy bład,wszak człowiek to nie sama skóra,skóra jest tylko płaszczem powłoką prawdziwy skarb kryje sie wewnatrz i tu trzeba sie skupiac

ja to zauwazylam, predzej Twoj mozg zle przetwarza informacje :) przestan sie dziecko tutaj wyklocac i lapac za slowka, ja przyznalam Tobie grzecznie racje i powiedzialam ze nie znam sie na chorobach psychicznych, a swoja droga, jak to jest ze sie znasz tak doskonalena tym i na tym. Ja w swojej dziedzinie mam male doswiadczenie. Jednak bardziej sie oplaca kupic visaxinuum, 20 zl w aptece, ale trzeba zazywac troche zeby przyniosly efekt. Jeszcze na slady polece Tobie macs z bialej perly. A tak jak mowilam szybkie pozbycie sie problemu do piatku - sprobuj z tym solarium, do piatku to nawet krem moze nie pomoc

ja to zauwazylam, predzej Twoj mozg zle przetwarza informacje :) przestan sie dziecko tutaj wyklocac i lapac za slowka, ja przyznalam Tobie grzecznie racje i powiedzialam ze nie znam sie na chorobach psychicznych, a swoja droga, jak to jest ze sie znasz tak doskonalena tym i na tym. Ja w swojej dziedzinie mam male doswiadczenie. Jednak bardziej sie oplaca kupic visaxinuum, 20 zl w aptece, ale trzeba zazywac troche zeby przyniosly efekt. Jeszcze na slady polece Tobie macs z bialej perly. A tak jak mowilam szybkie pozbycie sie problemu do piatku - sprobuj z tym solarium, do piatku to nawet krem moze nie pomoc

Gość machata
dziękuję za rady tormentiol mam obecnie mam już tyle warstw nałożonych, że pomimo opalenizny skóra zrobiła się od niego szara i tak to już jest -> masz rację odnośnie tej nerwicy, ale to otoczenie mnie w nią wpędziło, obecnie korzystam z terapii grupowej, bo był okres w moim życiu, że nabawiłam się agorafobii (której już nie mam), fobii społecznej (ponieważ byłam poniżana przez rówieśników, obrażana, bita i prześladowana), stanów lękowych w tym ataków paniki z hiperwentylacją (nad którymi już panuję, a w które popadłam kiedy całe życie mi się zawaliło) i depresji ,którą mam od kilku lat z okresowymi zaostrzeniami... to wszystko ma na pewno jakiś wpływ na stan mojej skóry, ale trądzik mam nieustannie od 12 roku życia :( chodzi o to ,że to pogłębia moje zerowe poczucie własnej wartości i napędza stany depresyjne i coraz większą nienawiść do siebie. odnośnie dermatologów sprawa wygląda tak, że za każdym razem kiedy mam wizytę mam najlepszy stan skóry w przeciągu roku (takie szczęście) i słyszę "ja tu nie widzę problemu, to tylko defekt kosmetyczny. lepiej zająć się pieprzykami i znamionami" i dostaję preparaty które nie działają, bo są do trądziku pospolitego lub są oparte na bazie spirytusu, przez co mam tak wysuszoną skórę, że pomimo wieku mam już widoczne głębokie zmarszczki mimiczne i bruzdy :(((( na co dzień mam całą twarz pokrytą wystającymi wągrami -białe czopy i czarne zaskórniki głęboko w rozszerzonych porach (które wyglądają jak sito z zaznaczonymi zagłębionymi kółkami) i kilka takich bolących ,zaczerwienionych, twardych miejsc odstających opuchlizną od skóry, po kilku dniach albo znikają albo zbiera się w nich ropa do tego sprawa pogarsza się mniej więcej na 2 tygodnie przed okresem-wtedy jestem wysypana na twarzy i ciele dużymi czerwonymi pryszczami z ropnym naciekiem (i taki ostry stan trwa średnio 7-10dni) problem w tym, że drogeryjne kosmetyki mi zazwyczaj szkodziły a vichy i inne tym podobne kiedy pojawiał się bolący problem nic nie działały poza delikatnym nawilżeniem (odnoszę wrażenie, że są dla osób, które mają kilka grudek bez zapaleń...)

Gość I tak to juz jest
Spokojnie nele,widze że do obrazania to jestes pierwsze,az trzy raz wpis zrobiłas,no akórat tak sie składa ze jestem specjalistom w sprawach tak fizycznych jak i psychicznych,a połaczenie tych dwóch specjalności dopiero daje piorunujące efekty i prosze nie nazywaj mnie dzieckiem,ani nie wypowiadaj sie o przetwarzaniu mózgów człowieka ,jak nie masz o tym zielonego pojacie co juz zreszta napisałas

Gość I tak to juz jest
I ja Ciebie rozumiem machata,dlatego poszedłem w kierunku psychiki,pamietac równiez nalezy z e zwykle terapie grupowe skupiaja sie na przezyciach i doznaniach aktualnych,rzadko cofaja sie w przeszłość,a podejrzewam ze od dziecka miałas takie problemy z otoczeniem,chociaz mozesz tego nie pamietac,stad reakcje skórne w tach młodym wieku,włąsnie po 12 r zycia człowiek konczy dojrzewanie genetyczne,i nie mów ze to ktos Ci cos robi,bo jak kazdy człowiek masz swoje 50% do wykorzystania,chociaz rozumiem ze w wieku 5-10l trudno jest sie opierac temu co spotyka nas od innych starszych osób

tak to juz jest - specjalista z gimnazjum? :) to pani juz podziekujemy :) tutaj sie pisze porady a nie wykloca o racje, racja to jest jak du.pa kazdy ma swoja to tak jak ja. wagry i zaskorniki + krostki na ciele. Na zaskorniki i wagry nie znajdzies sposobu :( Znaczy sie sa sposoby kosmetyczne ale trwaja troche czasu i kosztuja. Moze tez w diecie? Twarz Ci sie przetluszca?

Gość kasia wisienka number 1
ludzie dajcie sobie na luz ;) dziewczyna tu szuka pomocy wiec skupmy sie na tym mysle ze ten temat moze dotyczyc wiekszej ilosci osob a od czego w pozniejszym wieku biora sie krosty na ciele o_O ? i jak im zapobiec? mozna miec w ogole skore mieszana i ropne wypryski i przesuszenie jednoczesnie?

Gość I tak to juz jest
Wiesz ze nie piszesz prawde nele,nie znasz mnie w zwiazku z tym nie mozesz pisac kto tu jest gimnazjalista a kto doświadczonym z ogromnym bagarzem doswiadczen specjalistą,dlatego sama podkreslasz swoja niska wiarygodność,a nawet jej brak,nikt tu nie napisał o racji lub jej braku,a juz napewno nie wykłucam się o nią ja,wiec jak to z Toba jest nele????powiedz prosze

Gość I tak to juz jest
No nie rozbrajasz mnie nele,co to jest za pytanie????twarz Ci sie przetłuszca????w widziałas kiedys cere tłusta nie przetłuszczajaca sie???przeciez napisałas ze kazdy głupi to wie:D to jak to z Tobą jest nele ????,powiedz prosze????

specjalista z zapleczem bledow ortograficznych w swoich postach. Jak ja nie mieszkam kawalaek czasu w Polsce to takichbledow nie robie. Taki specjalista z ciebie jak z koziej dupy traba xd nie rozsmieszaj mnie naprawde. putain xd Ty masz chyba nerwice dziecko i to powazna. Bedziesz dla mnie dzieckiem poki nie przstaniesz sie klOcic :)

Gość I tak to juz jest
No widzisz,nie mieszkasz w Polsce ,nele,jestes niewiarygodna,zapominasz co pisałas w poprzednich postach,podwazasz wiedze fachowców,czepiasz sie błedów nie rozumiejac,meritum problemu,bo nie czytasz ze zrozumieniem, nele,wiec jak to z Toba jest,powiedz prosze???

kasia -nie wiem, zapytaj sie mojej skory :p nie no ja to ropne mialam na plecach a skore tlusta na twarzy. Tlusta skora to przyczyna zaskornikow zamknietych i otwartych. Wiec na twarz mam sposob - fluid z bioderma na allegro kosztuje 40 zl ale zapobiega powstawaniu krost, zaskorniki tez w czesci likwiduje i nie wysusza skory. A skora tlusta to skora ktora trzeba nawilzac i tutaj trzeba uwazac, bo duzo kremow nie nawilza ale natluszcza. Jeszcze raz polecam belisse tym razem hydro, ktora poprawi procesy zachodzace w komorkach . No i pory mozna tez zamyac, plasterki ogorka tutaj pomoga. A na usuwanie zaskornikow to do kosmetyczki trzeba isc. A ropne to moga wychodzic z przeziebienia albo jesz cos bardzo niezdrowego typu chipsy a Twoj orgnizm jest wrazliwy na to

Gość I tak to juz jest
No włąsnie nele,nie potrafisz,odróznic kto tu naprawde jest zarzewiem kłótni,bo ja nic nie wspomniałem o kłótni,za to Ty????hmmmmm

Gość I tak to juz jest
Myślę ,że dla Ciebie machata,dobrym byłoby zaczecie od pokochania siebie i praca z lustrem,kiedy ostatnio patrzyłasz sobie w oczy????

Gość Dibenzylidenoaceton
To dermatillomania. Jedyny środek, jaki tu pomoże to jak już fluoksetyna, na zaburzenia obsesyjno- kompulsyjne.