Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamazdzieciaatkieem

sierpniowki, ile przytyłysciedo tej pory?

Polecane posty

Gość mamazdzieciaatkieem

bo ja mam 25 tydzien zaczety i na plusie 8 kg... czy to duzo?

Gość Ugsmamama
23 tc, 6 kg na plusie

Gość sierpien2012mama
23 tydzien :u mnie bilans wychodzi na 0 bo na poczatku schudlam 3 kg teraz je nadrobilam wiec 0

Gość mamazdzieciaatkieem
podnosze :)

Gość mishmash ot co
23 tc - 400g na plusie, brzucha kompletnie brak-nikt mi miejsca nigdzie nie ustąpi,a jak wsiadłam w tlk do przedziału dla matki z dzieckiem,który jest też dla ciężarnych to kanar do mnie z gębą,żebym się przesiadła,bo predzej on jest w ciąży niż ja :O

Gość mamazdzieciaatkieem
akurat, uwoerze ze wszystkie tak malo przybrały :)

Gość Josephinnn
Mało?? Jak dla mnie normalnie. Raczej Ty troszke dużo- 25 tc i 8 kg na plusie. Sporo ale tragedii nie ma. Ja jestem w 24tc i mam 3kg na plusie.

Gość ojaniemogeuwierzyc
ale mnie dobiłyście :( 27 tydzien - termin na 3 sierpien i 13 kg na plusie... aby uprzedzic pytania: 164 cm i 55 kg przed ciążą...

Gość ja też sierpniówka-ale 2011
W zeszłym roku w 22tc byłam w szpitalu,więc dobrze pamiętam wagę z tego tygodnia-było plus 3,a w dniu porodu plus 10. A dziś mam minus 6 względem wagi wyjściowej i nie karmiłam piersią. Moim zdaniem 8 w połowie to za dużo,przecież dziecko i wody to łącznie koło 2kg ważą. To skąd u Ciebie te 8!

Gość ja też sierpniówka-ale 2011
W zeszłym roku w 22tc byłam w szpitalu,więc dobrze pamiętam wagę z tego tygodnia-było plus 3,a w dniu porodu plus 10. A dziś mam minus 6 względem wagi wyjściowej i nie karmiłam piersią. Moim zdaniem 8 w połowie to za dużo,przecież dziecko i wody to łącznie koło 2kg ważą. To skąd u Ciebie te 8!

Tak sobie podczytuje i smiech mnie ogarnia. Zadna nie tyje, wszystkie blyskawicznie odzyskuja figure sprzed ciazy, w takim razie czemu tyle na ulicach mamusiek przy kosci? Ja przyznam sie bez bicia, ze z 1 dzieckiem przytylam 19 kg, z drugim 14, bo obzeralam sie do granic mozliwosci. Po 1 dziecku zgubilam kg w ciagu 9 msc, po 2 w ciagu 11.

Gość to chyba wszystkoo
zależy od genów. Ja w dniu porodu ważyłam 7 kg więcej niż zwykle.

Gość bubu1234
ja mam 28 tc i + 9 kg wcale się nie obżeram - jem normalnie co więcej - kalkulator wagi w ciąży w necie mówi, że przytyłam też normalnie, biorąc pod uwagę tydzień ciąży przed ciążą 163 cm i 56 kg teraz 163 cm i 65 kg trochę mnie ten przyrost wagi przeraża, ale nie przejdę przecież na dietę odchudzającą jem np. tak: Śniadanie: - pół bułki z ziarnami i jajkiem na twardo - kawa zbożowa z mlekiem Obiad: - zupa pomidorowa z ryżem i marchewką z kawałkami gotowanego kurczaka - 6 ciastek Przekąska: - szklanka kefiru - sałatka - sałata, pomidor, ogórek, papryka, jajko + oliwa - pół bułki z ziarnami z żółtym serem Kolacja (o 20.00): - wołowina z warzywami Piję wodę z cytryną i sok pomarańczowy z kartonu (bez cukru) Zapisuję sobie codziennie co jem i wagę mniej więcej co tydzień - w ten sposób pilnuję, żeby w diecie były produkty ze wszystkich grup żywnościowych + mogę wyłapać, kiedy sobie pofolguję Uważam, że jem racjonalnie, a i tak już widzę, że złapię lekko + 15...

Gość do bubu
O której kolacja? I co Ty jesz? W zasadzie drugi obiad. Nie dziwię się że tyle przytyłaś! Ja tyle miałam w całej ciąży-a waga startowa identyczna jak u Ciebie. Ale moje przykładowe menu: śniadanie zupa mleczna, jabłko i szklanka soku z marchewki, drugie śniadanie-ciemna bułka z masłem,szynką i pomidorem do tego herbata z cytryną, obiad hodowane mięso i warzywa, podwieczorek kisiel. Do tego w ciągu dnia ok. 3 litrów wody, jakieś jabłko, winogrona, arbuz. Kolacji nie jadłam. I nigdy nie byłam głodna! I nie wymiotowałam,więc nie schudłam na początku.

Gość MamaZuzkiii
A u mnie np. tak to wygląda (23 tc, 6 kg na plusie): Wczoraj: śniadanie - 10.00 2 kanapki z ciemnego pieczywa z serem białym, szczypiorkiem, 3 rzodkiewki, 2 plasterki pomidora, woda z cytryną do picia Przekąski - 11.00 - 15.00 - kawałek arbuza - jogurt naturalny - banan Obiad - 15.30 - schab grillowany + warzywa na parze (marchew, brokuły, fasolka, kukurydza), woda z cytryną do picia Przekąski - 16.00 - 19.00 - gruszka - kawałek arbuza - niestety baton Bounty ;) Kolacja - 20.00 (spać chodzę około 24.00) - sałatka z pomidorów, ogórka, groszki, kurczaka w panierce, kromka chleba pełnoziarnistego Do picia w międzyczasie: woda, herbata owocowa, mleko

Gość wikiliki
do bubu - ty to byłaś w ciąży na diecie 1000 kcal! moim zdaniem to krytykowane przez ciebie odżywianie jest o wiele bardziej racjonalne

Gość bubu1234
hahaha tak właśnie myślałam, że 'o której ty jesz?' o normalnej :-) chodzę spać między północą a 2 w nocy, więc kolacja o 20 to nie jest dla mnie żadne aj waj i akurat wczoraj jadłam o 20 mięso, bo mieliśmy gości na kolacji normalnie zjadłabym jakąś kanapkę moim zdaniem jem zupełnie normalnie - tak samo jadłam przed ciążą (a pewnie nawet trochę więcej) i trzymałam swoją normalną wagę nie będę chodzić w ciąży głodna, bo wydaje mi się to bez sensu najwyżej potem schudnę

Gość dietetyk od diety
moim zdaniem wolowina jest za ciezka na noc , to juz lepiej zjedz wolowine w dzien na obiad a zupe pomidorowa o 20

Gość dietetyk od diety
ale ogólnie kolacja powinna być lekko strawna i jak za późno zjecie to to sie nie zdąży strawić

Gość bubu1234
dietetyk od diety - ależ ja to wiem przecież :-) napisałam też, że poszłam spać o 2 w nocy, czyli 6 godzin po "kolacji" znajomi przyszli wieczorem na kolację, to wciągnęłam wołowinę - mam słabe wyniki żelaza :-D

Gość massakraaa
Z tym forum i tymi dziewuchami. Nie masz co robic, tylko debilne tematy zakladac? I Ty masz matka zostac?

Gość massakraaa
Teraz sie beda przescigac, ktora mniej przytyla. ... :P naprawde nie macie innych problemow? I jadlospisy podawac-co za debilki, sorry, ale nie moge Was nazwac inaczej.

cały czas zastanawiam się jak to robicie że połowa ciąży i 3 na plusie... ja jem normalnie leci mi 14 tydz i juz mam 4 na plusie.... i dodam że karmię jeszcze więc waga nie powinna tak iść w górę....

a w ogóle to śmiech na sali z postu mamy z 2011:P połowa ciąży i wg niej powinno być na plusie tylko 2 kg bo wody i dziecko.... haha.... a łożysko??? a powiększona macica??? a powiekszone piersi??? a jak komuś puchną nogi??? to chyba nie powietrzem:p dobre....

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
2+3 dodaj jeszcze, ze oprócz tego wszytskiego zwiększa się objętość płynów w organiznie czyli dodatkowa krew i po prostu woda... Idąc jej tokiem rozumowania przez całą ciążę należałoby przytyć max 5-6 kg. ;-)

no masz rację:) i jeszcze to... ciężkie to wszystko:( dla mnie tylko cały czas jest zagadką to że jak szłam do porodu ważyłam 81.5 mały ważył 3,5 a na drugi dzień po porodzie ważyłam 78,5 i nie rozumiem tego... a przy pierwszym na drugi dzień 13 kg mniej i cała ciąża w jednych spodniach:P

Gość bhjgbjlbhk
te jadlospisy to z jakiejs diety cud? smiech na sali...

Gość mamazdzieciaatkieem
po pierwsze 25 tydzien to nie jest ppolowa ciazy tylko troche dalej :) Po zdrugie wg kalkulatorow wagi w ciazy przytylam w normie. Po trzecie nie przytyly mi rece, ani nogi, ani dupa (przynajmniej na razie) tylko mam brzuch i piersi. Staram sie odzywiac racjonalnie. Ale oczywiscie 99 % kafeterianek w ciazy tyje 7-8 kg :) Tylko jak pojde do lekarza to w poczekalni jakos srednio wszystkie wiecej tyja niz na kafe. Ciekawe dlaczego?