Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nataszaa 1993

Mam pytanie jak zmieni się ilość kcal. w warzywach po ugrillowaniu?

Polecane posty

Gość Nataszaa 1993

Prosze o pomoc, jak będzie to wyglądac poo ugrillowaniu np. papryki, bakłażanu, cukini ?

Gość khftew
nie zmieni sie bardzo

Gość Nataszaa 1993
Dzięki, bardzo mi pomogłes.. ;)

Gość khftew
nie ma za co :)

Gość eeeeeeee????????
A niby jak ma się zmienić? Kalorie nie wyparowują. A poza tym liczyć kcal z paru warzyw o już trzeba naprawdę mieć świra...

Ja słyszałam, że z marchewką się coś po ugotowaniu robi...Jej indeks glikemiczny wzrasta czy coś takiego...Więc uważam, że autorka miała prawo spytać. Zresztą nie rozumiem ludzi, którzy krytykują kogoś za to, że pyta. Jak to ktoś mądry powiedział- nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi ;) A jak autorka skrupulatnie kalorie liczy to niby CZEMU nie ma być tym zainteresowana?

Gość eeeeeeee????????
Indeks glikemiczny a kcal to co innego. A normalnie to nie ma sensu ani stosować diety z dokładnością co kalorii, ani liczyć każdego paska papryki, bo kaloryczność większości warzyw jest tak znikoma, że o ile ktoś nie jada 10 kg dziennie to spokojnie może je w bilansie pomijać.

Gość Nataszaa 1993
Właśnie chodzi mi o to czy się nie zwiększą.. Np. ziemniaki się zmieniają, skrobia sie rozklada i może ulec zmianie. Wiec nie wiem czemu takie rzuty doo mnie masz. Tak licze kalorie, zdrowo się odżywiam i po prostu chiałam się dowiedziec...